stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Nemții nemulțumiți de salariul minim de 2.000 de euro pe lună

Publicat

în

 

Germania ar urma să majoreze salariul minim pe economie până la 12,41 euro pe oră, începând cu data de 1 ianuarie 2024, conform unor noi recomandări care vin de la Comisia Salariului Minim, informează DPA, conform Agerpres. Salariul minim ar urma să ajungă astfel, pentru un program de lucru de 8 ore/zi, la aproximativ 2.000 de euro/lună.

Recomandările Comisiei Salariului Minim sunt aproape întotdeauna transpuse în legislaţie de Guvernul de la Berlin. Cu toate acestea, reprezentanţii sindicatelor care fac parte din Comisia Salariului Minim nu sunt de acord cu această majorare salarială, pe care o consideră insuficientă pentru muncitorii afectaţi de inflaţia ridicată.

„Rezoluţia vine într-un moment de creştere economică slabă şi o inflaţie ridicată persistentă în Germania, ceea ce creează provocări semnificative atât pentru companii cât şi pentru angajaţi”, se arată în decizia Comisiei Salariului Minim.

Confederaţia Germană a Sindicatelor (DGB) a criticat în mod vehement decizia Comisiei Salariului Minim. Stefan Körzell care face parte din consiliul de conducere al DGB dar este şi membru al Comisiei Salariului Minim a spus luni că o majorare nominală a salariului cu 0,41 euro reprezintă, în realitate, o diminuare a salariului pentru cei aproximativ şase milioane de muncitori germani care sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, având în vedere inflaţia ridicată.

Körzell a spus că reprezentanţii sindicali au făcut presiuni pentru o majorare a salariului minim până la 13,50 euro pe oră dar au fost refuzaţi de reprezentanţii companiilor precum şi de preşedinta Comisiei Salariului Minim, Christiane Schönefeld.

Majorarea salariului minim, care în luna octombrie a anului trecut a fost ridicat la 12 euro pe oră, de la 10,45 euro pe oră, a fost una dintre principalele promisiuni electorale ale cancelarului Olaf Scholz. Între timp, o inflaţie ridicată persistentă şi majorările de dobândă adoptate de Banca Centrală Europeană au afectat în mod semnificativ puterea de cumpărare în cea mai mare economie a Europei.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă

Publicat

în

De către

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă
Fenomenul marchează începutul toamnei astronomice, are loc astăzi la ora 09.50 (ora României).

Continuă să citești

Actualitate

Restaurantele Merlot si Yugoslavia inchise!Cauza?Mizerie si gandaci!

Publicat

în

De către

Dupa un control al Protectiei Consumatorilor la SC Opt condimente SRL- Restaurant Merlot și SC Banatski Papi SRL- Restaurant Yugoslavia s-a decis inchiderea lor.                                                                                                                                                                                                                       Principalele abateri de la legislație constatate se referă la prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum.Asta a fost informatia trimisa presei de Mihai Alin Gubandru,inspector CJPC.

Continuă să citești

Actualitate

NU vă puneți cu Fritz DEMOLATORUL!?

Publicat

în

De către

Primarul Timișoarei Dominic Fritz cunoscut pentru postările și pozele ultra calitative de pe paginile de socializare, s- a pozat astăzi cu terasa Boss, care urmează a fi dărâmată.

Continuă drumul….anevoios.

“Am câștigat definitiv procesul cu Terasa ”Boss”. Urmează demolarea.

Construită ilegal, pe malul Begăi, pe terenul Municipiului Timișoara, proprietate publică. Nu e singura. Peste 5 hectare din terenul timișorenilor sunt ocupate de astfel de construcții ilegale.

Le-am cerut să le demoleze și să elibereze terenul. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva.

În urmă cu 5 luni am semnat mai multe dispoziții de demolare a acestor construcții ilegale. Au fost atacate în instanță. Victoria juridică este un semnal excelent pentru toți cei care fac onest afaceri în Timișoara. Regulile sunt aceleași pentru toți.

Am să mă bat până când toate terenurile vor ajunge din nou în folosința timișorenilor. Pe malul Begăi amenajăm un culoar verde unde fiecare va putea să se bucure de natură și să facă sport”, a scris Dominic pe pagina sa de facebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și