stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

UPT Racing Team a pășit pe terenul legendelor motorsportului, Autodromul Most

Publicat

în

UPT Racing Team  a câștigat o experiență importantă la Autodromul MOST.
Echipa studenților a trecut prin inspecții tehnice riguroase si teste importante, totodată au arătat că sunt pregătiți pentru orice provocare.
„În perioada 7-12 august, am pășit pe terenul legendelor motorsportului, Autodromul Most, pentru o săptămână intensă de competiție și la Formula Student Czech!
Echipa noastră de Formula Student, UPT Racing Team, a îmbrățișat fiecare provocare cu hotărâre și pasiune, trecând prin inspecții mecanice riguroase și teste tehnice precum Tilt, Noise și Brake, în care au arătat că sunt gata pentru orice provocare tehnică. 🔧📋Ingeniozitatea lor a strălucit în prezentările de business și design, unde au dezvăluit nu doar tehnologia din spatele mașinii, ci și strategia și creativitatea care stau la baza echipelor. 💼🎨
______________
🚗💨𝑃𝑒 𝑝𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑑𝑖𝑛𝑎𝑚𝑖𝑐𝑎̆, 𝑎𝑚 𝑑𝑎𝑡 𝑓𝑟𝑎̂𝑢 𝑙𝑖𝑏𝑒𝑟 𝑣𝑖𝑡𝑒𝑧𝑒𝑖 𝑠̗𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑖𝑧𝑖𝑒𝑖. 𝑃𝑟𝑜𝑏𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑆𝑘𝑖𝑑𝑝𝑎𝑑, 𝐴𝑐𝑐𝑒𝑙𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑠̗𝑖 𝐴𝑢𝑡𝑜𝑐𝑟𝑜𝑠𝑠 𝑎𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑐𝑎 𝑢𝑛 𝑑𝑎𝑛𝑠 𝑎𝑙 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̗𝑒𝑖 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑛𝑒-𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎.
𝐼̂𝑛 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑢𝑟𝑚𝑎̆, 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑎 𝑑𝑒 𝐸𝑛𝑑𝑢𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒 𝑎 𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑐𝑎 𝑜 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑛𝑠𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑓𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑠̗𝑖 𝑝𝑎𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑛𝑒𝑜𝑏𝑜𝑠𝑖𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡̗𝑖𝑒. 𝐷𝑖𝑛 𝑝𝑎̆𝑐𝑎𝑡𝑒, 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑢𝑧𝑎 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑑𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑖𝑢𝑛𝑖 𝑛𝑒𝑝𝑟𝑒𝑣𝑎𝑧𝑢𝑡𝑒 𝑎 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑛𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡𝑟𝑖𝑐𝑒, 𝑏𝑒𝑐𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑎𝑛𝑎 𝑛𝑢 𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑛𝑢 𝑎𝑚 𝑝𝑢𝑡𝑢𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑎 𝑑𝑒 𝐴𝑛𝑑𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̗𝑎̆.
𝐹𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑝𝑒𝑡𝑟𝑒𝑐𝑢𝑡 𝑙𝑎 𝐹𝑜𝑟𝑚𝑢𝑙𝑎 𝑆𝑡𝑢𝑑𝑒𝑛𝑡 𝐶𝑧𝑒𝑐ℎ 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑜 𝑙𝑒𝑐𝑡̗𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑟𝑒, 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎𝑟𝑒 𝑠̗𝑖 𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡̗𝑖𝑒. 𝑁𝑒-𝑎𝑚 𝑢𝑛𝑖𝑡 𝑓𝑜𝑟𝑡̗𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑎 𝑜 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎̆ 𝑠̗𝑖 𝑎𝑚 𝑡𝑟𝑎𝑣𝑒𝑟𝑠𝑎𝑡 𝑙𝑖𝑛𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑜𝑠𝑖𝑟𝑒 𝑐𝑢 𝑓𝑟𝑢𝑛𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑠. 𝐴𝑐𝑢𝑚, 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑚 𝑐𝑢 𝑖̂𝑛𝑐𝑟𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑐𝑎̆𝑡𝑟𝑒 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟, 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑣𝑜𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑖𝑛𝑜𝑣𝑎̆𝑚 𝑠̗𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑒 𝑑𝑒𝑝𝑎̆𝑠̗𝑖𝑚 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑒𝑙𝑒”, transmite UPT TIMISOARA.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române”

Universitatea Politehnica Timișoara își sărbătorește performanța în domeniul științei și artei, având mai multe cadre didactice printre laureații prestigioaselor Premii Academiei Române pentru Anul 2021. Gala festivă de înaltă ținută a avut loc în Aula Academiei Române, unde s-au decernat premii oamenilor de știință, artiștilor și literaților români care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii și științei în anul precedent.

Grupul de lucrări intitulat „Studii teoretice și experimentale privind comportarea seismică a pereților beton armat și hibrizi/compoziți oțel beton / The seismic behavior of reinforced concrete and hybrid/composite shear walls – Theoretical and experimental approaches” a obținut prestigiosul Premiu „Anghelescu”. Autorii, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, și prof.univ.dr.ing. Valeriu-Augustin Stoian, cadru didactic la Facultatea de Construcții din Timișoara, au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor semnificative în domeniul comportării seismică.

Premiul „Tudor Tănăsescu” a fost acordat grupului de lucrări intitulat „Modele şi regulatoare prin transformarea modelelor bazate pe produs tensorial”, avându-l ca autor principal pe lect.univ.dr.ing. Elena-Lorena Hedrea, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPT. Această recunoaștere vine ca o validare a cercetărilor și contribuțiilor de vârf în domeniul modelelor și regulatoarelor.

Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, directorul Școlii Doctorale a Universității Politehnica Timișoara, a ridicat Diploma „Meritul Academic“, marcând poziția de frunte a revistei „Romanian Journal of Information Science and Technology“ în evaluarea internațională Clarivate.

Aceste distincții nu doar recunosc excelența academică a cadrelor didactice, dar și contribuie la consolidarea poziției Universității Politehnica Timișoara în peisajul academic și științific național și internațional. Recunoașterea acestor realizări de către Academia Română reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga comunitate academică și subliniază importanța cercetării și excelenței în educație. #Recunoaștere #AcademiaRomână #PremiileAcademiei #UPT #Excelență #Cercetare #Politehnica #Timișoara

Continuă să citești

Învățământ

Rectorul Universității Politehnica Timișoara Adresează Viitorul Educației în cadrul TEDxAristide Demetriade

Publicat

în

De către

 

 

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, a susținut o prezentare captivantă la conferința TEDxAristide Demetriade, aducând în prim-plan impactul semnificativ pe care tehnologia îl are asupra mentalității educatorilor și educației în general.

Într-o lume tot mai marcată de inovație și schimbare rapidă, rectorul Drăgan a subliniat necesitatea evoluției mentalității educaționale. „În viitor, avem nevoie de creativitate, multiculturalism și multidisciplinaritate. Cred că pe asta ar trebui să ne concentrăm acum în școli și în universități”, a afirmat acesta în cadrul prezentării sale.

Ideile revoluționare și impactul tehnologiei asupra procesului educațional au fost puncte centrale ale discursului rectorului. A comparat influența tehnologiei cu impactul pe care l-a avut tipăritul sau internetul în trecut, aducând în atenție transformările semnificative aduse în modul în care educația este livrată și asimilată.

„Tehnologia nu este doar un instrument, ci o sursă de dezvoltare a creativității și stimulare a colaborării în echipă. Ea redefinește accesul la informații și îmbunătățește relația dintre profesor și sala de clasă”, a subliniat rectorul Drăgan.

Prezentarea sa a evidențiat importanța adaptării continue a sistemului educațional la provocările contemporane, pledând pentru o abordare integrată care să promoveze gândirea creativă, diversitatea culturală și abordarea multidisciplinară. Conferința TEDxAristide Demetriade a oferit un cadru inspirațional pentru astfel de dezbateri esențiale privind viitorul educației.

Continuă să citești

Învățământ

Excelență Științifică la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – Studenții UPT Cuceresc Premii de Top

Publicat

în

De către

 

 

Studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara au adus onoruri academice instituției prin participarea și câștigarea unor premii de prestigiu în cadrul mai multor concursuri de specialitate.

Cea de-a VII-a ediție a concursului „TeChallenge”, desfășurat la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, a fost un prilej de afirmare pentru tinerii cercetători ai UPT. Sub temele „Tehnologiile Viitorului în Smart City” și „Industria 4.0”, trei echipe reprezentând cu mândrie Universitatea Politehnica Timișoara au fost premiate pentru inovația și contribuția lor la proiectele prezentate.

O altă performanță notabilă a avut loc în cadrul „Săptămânii electronicii” de la Universitatea din Craiova, unde studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale au concurat în prestigiosul TIE 2023. Rezultatul lor remarcabil s-a materializat în obținerea premiului III pentru proiectarea unei plăci electronice PCI Express.

Pentru a afla mai multe detalii despre realizările acestor tineri inovatori și proiectele lor distinse, vă invităm să accesați link-ul: [https://shorturl.at/xHUZ8](https://shorturl.at/xHUZ8).

Aceste realizări remarcabile subliniază angajamentul continuu al Universității Politehnica Timișoara în promovarea excelenței academice și inovației, evidențiind talentul și pregătirea excepțională a studenților din domeniul electronicelor, telecomunicațiilor și tehnologiilor informaționale. #UPT #Inovație #Tehnologie #EtcTI #Progres #Excelență #Premiu

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și