stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

UPT Racing Team a pășit pe terenul legendelor motorsportului, Autodromul Most

Publicat

în

UPT Racing Team  a câștigat o experiență importantă la Autodromul MOST.
Echipa studenților a trecut prin inspecții tehnice riguroase si teste importante, totodată au arătat că sunt pregătiți pentru orice provocare.
„În perioada 7-12 august, am pășit pe terenul legendelor motorsportului, Autodromul Most, pentru o săptămână intensă de competiție și la Formula Student Czech!
Echipa noastră de Formula Student, UPT Racing Team, a îmbrățișat fiecare provocare cu hotărâre și pasiune, trecând prin inspecții mecanice riguroase și teste tehnice precum Tilt, Noise și Brake, în care au arătat că sunt gata pentru orice provocare tehnică. 🔧📋Ingeniozitatea lor a strălucit în prezentările de business și design, unde au dezvăluit nu doar tehnologia din spatele mașinii, ci și strategia și creativitatea care stau la baza echipelor. 💼🎨
______________
🚗💨𝑃𝑒 𝑝𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑑𝑖𝑛𝑎𝑚𝑖𝑐𝑎̆, 𝑎𝑚 𝑑𝑎𝑡 𝑓𝑟𝑎̂𝑢 𝑙𝑖𝑏𝑒𝑟 𝑣𝑖𝑡𝑒𝑧𝑒𝑖 𝑠̗𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑖𝑧𝑖𝑒𝑖. 𝑃𝑟𝑜𝑏𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑆𝑘𝑖𝑑𝑝𝑎𝑑, 𝐴𝑐𝑐𝑒𝑙𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑠̗𝑖 𝐴𝑢𝑡𝑜𝑐𝑟𝑜𝑠𝑠 𝑎𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑐𝑎 𝑢𝑛 𝑑𝑎𝑛𝑠 𝑎𝑙 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̗𝑒𝑖 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑛𝑒-𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎.
𝐼̂𝑛 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑢𝑟𝑚𝑎̆, 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑎 𝑑𝑒 𝐸𝑛𝑑𝑢𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒 𝑎 𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑐𝑎 𝑜 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑛𝑠𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑓𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑠̗𝑖 𝑝𝑎𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑛𝑒𝑜𝑏𝑜𝑠𝑖𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡̗𝑖𝑒. 𝐷𝑖𝑛 𝑝𝑎̆𝑐𝑎𝑡𝑒, 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑢𝑧𝑎 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑑𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑖𝑢𝑛𝑖 𝑛𝑒𝑝𝑟𝑒𝑣𝑎𝑧𝑢𝑡𝑒 𝑎 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑛𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡𝑟𝑖𝑐𝑒, 𝑏𝑒𝑐𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑎𝑛𝑎 𝑛𝑢 𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑛𝑢 𝑎𝑚 𝑝𝑢𝑡𝑢𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑎 𝑑𝑒 𝐴𝑛𝑑𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̗𝑎̆.
𝐹𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑝𝑒𝑡𝑟𝑒𝑐𝑢𝑡 𝑙𝑎 𝐹𝑜𝑟𝑚𝑢𝑙𝑎 𝑆𝑡𝑢𝑑𝑒𝑛𝑡 𝐶𝑧𝑒𝑐ℎ 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑜 𝑙𝑒𝑐𝑡̗𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑟𝑒, 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎𝑟𝑒 𝑠̗𝑖 𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡̗𝑖𝑒. 𝑁𝑒-𝑎𝑚 𝑢𝑛𝑖𝑡 𝑓𝑜𝑟𝑡̗𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑎 𝑜 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎̆ 𝑠̗𝑖 𝑎𝑚 𝑡𝑟𝑎𝑣𝑒𝑟𝑠𝑎𝑡 𝑙𝑖𝑛𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑜𝑠𝑖𝑟𝑒 𝑐𝑢 𝑓𝑟𝑢𝑛𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑠. 𝐴𝑐𝑢𝑚, 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑚 𝑐𝑢 𝑖̂𝑛𝑐𝑟𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑐𝑎̆𝑡𝑟𝑒 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟, 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑣𝑜𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑖𝑛𝑜𝑣𝑎̆𝑚 𝑠̗𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑒 𝑑𝑒𝑝𝑎̆𝑠̗𝑖𝑚 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑒𝑙𝑒”, transmite UPT TIMISOARA.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învățământ

Ceremonia de Decernare a Titlului de Profesor Emerit pentru Marius-Emil Oteșteanu la Universitatea Politehnica Timișoara

Publicat

în

De către

 

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a organizat recent, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, ceremonia de decernare a titlului de Profesor Emerit domnului prof.univ.dr.ing. Marius-Emil Oteșteanu, la propunerea Consiliului Departamentului Comunicații.

Profesorul Marius Oteșteanu este recunoscut pentru personalitatea sa excepțională și calitățile umane remarcabile, evidențiindu-se prin contribuții științifice de amploare și o abordare meticuloasă a aspectelor didactice și manageriale. În cadrul ceremoniei, profesorul Oteșteanu a făcut o trecere în revistă a principalelor etape din viața și cariera sa, subliniind faptul că aproximativ 50 de ani din parcursul său profesional au fost petrecuți în Universitatea Politehnica Timișoara, incluzând perioada studenției.

Această recunoaștere vine ca o apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de-a lungul anilor, marcând o carieră dedicată excelenței academice și științifice.

 

Continuă să citești

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara Domină Clasamentul în Domeniul „Engineering and Computer Science

Publicat

în

De către

 

 

Universitatea Politehnica din Timișoara a primit o distincție deosebită în lumea academică, plasându-se pe primul loc în țară în domeniul „Engineering and Computer Science”, conform clasamentului academic internațional ScholarGPS™.

Clasamentul ScholarGPS™, cel mai recent instrument de evaluare a activității academice la nivel mondial, a evidențiat Universitatea Politehnica Timișoara ca lider în domeniul său de expertiză, atât la nivel național, cât și în rândul instituțiilor academice de prestigiu din întreaga lume.

Printre laureații notorii ai acestei distincții se numără academicienii Ion Boldea și Radu-Emil Precup, recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în domeniul „Electrical and Computer Engineering”. Ion Boldea, ocupând poziția a treia în rândul cercetătorilor români, este apreciat pentru articolele sale de referință, precum „Fiber-Reinforced Polymer Composites: Manufacturing, Properties, and Applications”, semnat împreună cu prof.dr.ing. Linul Emanoil, și „Automotive Electric Propulsion Systems With Reduced or No Permanent Magnets: An Overview”.

Clasamentul ScholarGPS™ nu numai că evaluează instituțiile și cercetătorii, ci oferă și o perspectivă cuprinzătoare asupra ariilor de expertiză și a publicațiilor cele mai citate, contribuind astfel la evidențierea excelenței în domeniul academic.

Prin această recunoaștere de prestigiu, Universitatea Politehnica Timișoara confirmă angajamentul său față de excelență academică și contribuția sa semnificativă la dezvoltarea cunoașterii și inovării în domeniul ingineriei și informaticii.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și