stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

𝗩𝗶𝗰𝗲𝗰𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗻 𝗮𝗹 𝗝𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗼𝗳𝗼𝗻𝗶𝗲𝗶, 𝗰𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗟𝘂𝗽𝘁𝗲 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗲

Publicat

în

𝗩𝗶𝗰𝗲𝗰𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗻 𝗮𝗹 𝗝𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗼𝗳𝗼𝗻𝗶𝗲𝗶, 𝗰𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗟𝘂𝗽𝘁𝗲 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗲
Mihai Palaghia, colegul nostru călărășean, are o ambiție și o determinare care nu au limite. De 11 ani, se antrenează temeinic și a reușit să adune în palmares 10 titluri de campion național la categoria „Lupte Libere”, precum și multe alte trofee și medalii.
În perioada 28 iulie – 6 august a.c., în Republica Democratică Congo s-au desfășurat Jocurile Francofoniei, iar Mihai a obținut medalia de argint, care i-a adus titlul de vicecampion la categoria sa.
La vârsta de 26 de ani face parte din lotul național al României la Lupte Libere și, în primăvara anului trecut, acesta a devenit soldat gradat profesionist în cadrul ISU Călăraşi.
„𝘚𝘶𝘯𝘵 𝘮𝘢̂𝘯𝘥𝘳𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘧𝘢𝘤 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢̆ 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘢̆ 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘭𝘷𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪, 𝘵̦𝘦𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘢 𝘢𝘷𝘢𝘯𝘴𝘢 𝘢𝘵𝘢̂𝘵 𝘱𝘦 𝘱𝘭𝘢𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘧𝘦𝘴𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭, 𝘤𝘢̂𝘵 𝘴̦𝘪 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭”, ne-a mărturisit Mihai.
Felicitări pentru performanța obținută și curajul de care dai dovadă! Suntem mândri de tine!

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit într-un accident de elicopter

Publicat

în

De către

Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter produs duminică. Salvatorii au ajuns la epava aeronavei și nu au găsit ”niciun semn” de viață.
Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit în accidentul de elicopter care a avut loc duminică, 19 mai 2024, într-o zonă muntoasă de la granița cu Azerbaijan. Salvatorii nu au descoperit ”niciun semn de viață în aeronavă”, anunță presa locală.
În urmă cu 24 de ore, un elicopter care transporta mai mulți oficiali importanți de la Teheran, în frunte cu președintele Ebrahim Raisi și ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian, s-a prăbușit în timp ce traversa un teren muntos pe o ceață densă, undeva în Azerbaijanul de Est.
Imediat după ce s-a aflat despre acest incident, oficialii iranieni au precizat că viețile lui Raisi și a celorlalți pasageri sunt ”în pericol în urma prăbușirii elicopterului”. Intervenția salvatorilor a fost îngreunată de condițiile meteo nefavorabile.
După 20 de ore de căutări, echipele de salvare au ajuns la locul prăbușirii aeronavei. Speranțele că președintele iranian Ebrahim Raisi şi ceilalți pasageri au supravieţuit prăbuşirii elicopterului pe munte s-au năruit complet.
Televiziunea de stat din Iran a anunțat, luni dimineață, că echipele de salvatori nu au detectat luni ”niciun semn” de viaţă” umană în elicopterul la bordul căruia se aflau oficialii de la Teheran.
Apoi, agențiile de presă afiliate regimului aflat la putere în Iran au confirmat tragedia. ”Toți pasagerii elicopterului care îl transporta pe președintele și ministrul iranian de externe au fost martirizați”, anunță agenția de stat Mehr.
Într-o declarație pentru cealaltă agenție afiliată puterii, IRNA, Pir-Hossein Kolivand, șeful serviciilor de urgență din Iran a spus: ”Nicio urmă de supraviețuitori nu a fost văzută după descoperirea epavei elicopterului prăbușit”.
Alături de preşedintele Ebrahim Raisi, la bordul elicopterului prăbușit se mai aflau ministrul de Externe Hossein Amir Abdollahian, guvernatorul provinciei Azerbaidjanul de Est, Malek Rahmati Tabriz, Imamul Mohammad Ali Alehashem, pilotul, copilotul, şeful echipajului, şeful securităţii şi o altă gardă de corp.

Continuă să citești

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Dezbateri Aprinse în CJ Timiș: Soluții Contestate și Acuze de Blocare a Votului

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, într-o ședință plenară tensionată, Consiliul Județean Timiș a adoptat soluția propusă de un grup de 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor destinate bugetelor locale. Cu toate acestea, decizia nu a fost lipsită de controverse, fiind marcată de voturile împotrivă ale grupului USR și al președintelui actual al CJ Timiș, Alin Nica, în special în ceea ce privește alocațiile către municipiul Timișoara.

Inițiativa adoptată are ca scop redistribuirea echitabilă a fondurilor, o corecție necesară față de alocările anterioare considerate nedrepte de către unii membri ai consiliului. Proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu primarii locali și are la bază criterii obiective, cum ar fi necesitățile comunităților și excedentul bugetar.

Cu toate acestea, procesul de votare a fost umbrit de incidente neașteptate. Proiectul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei presupuse blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. În plus, mai mulți consilieri au fost împiedicați să-și exprime opinia, iar unii li s-a blocat accesul la microfon și dreptul de a pune întrebări.

Aceste incidente au stârnit indignare și acuzații de atac asupra democrației și a dreptului de exprimare a votului. Liderul grupului consilierilor județeni ai PSD, Alexandru Iovescu, a convocat un plen extraordinar pentru a discuta aceste probleme și pentru a asigura că procesul democratic nu mai este împiedicat.

Într-un context marcat de tensiuni politice și acuzații reciproce, este clar că procesul decizional din CJ Timiș rămâne subiect de dezbatere și preocupare pentru toți cei implicați și pentru comunitatea locală în ansamblu.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și