stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Cu vacile la Marea Neagră!

Publicat

în

O cireadă de vaci a fost filmată la Marea Neagră pe brațul SF GHEORGHE unde se varsă Dunărea în Marea Neagră.

 

vezi vdeo:::: https://fb.watch/mI2qcVrv0o/

sursaȘ Romania haz de necaz

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Comisar Șef de Poliție din IGPR Reținut de DNA pentru Divulgarea de Date dintr-un Dosar Penal

Publicat

în

De către

 

 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus vineri, 25 iulie, reținerea pentru 24 de ore a comisarului șef de poliție Marius Coriolan Andrica. În perioada aprilie-iunie 2024, acesta este acuzat că a oferit informații și probe dintr-un dosar penal unei persoane implicate în calitate de martor, în schimbul obținerii de foloase necuvenite.

**Infracțiunile Investigate**

DNA investighează comisarul pentru două infracțiuni grave:
1. **Permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în formă continuată**
2. **Transferul neautorizat de date informatice**

**Detaliile Anchetei**

Potrivit comunicatului DNA, în perioada menționată, comisarul Andrica, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Direcției de combatere a criminalității organizate, Brigada de combatere a criminalității organizate București, Serviciul de combatere a criminalității organizate Ilfov, a fost delegat să efectueze cercetări într-un dosar penal. În acest context, el ar fi furnizat unui martor din dosar acces la înregistrări ale discuțiilor purtate de un fost partener de afaceri al martorului cu terțe persoane.

**Modul de Operare**

Procurorii afirmă că Marius Coriolan Andrica i-ar fi înmânat martorului un hard disk conținând înregistrări audio ale convorbirilor telefonice, rezultate în urma unor activități de supraveghere tehnică desfășurate în dosarul penal respectiv.

**Proceduri Legale Ulterioare**

Comisarul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele în care s-au produs aceste fapte și pentru a trage la răspundere persoanele implicate.

Această situație subliniază importanța integrității și a respectării deontologiei profesionale în rândul forțelor de ordine, fiind un caz de interes major atât pentru justiție, cât și pentru opinia publică.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz Anunță Achiziția a 33 de Firobuze Noi pentru Modernizarea Transportului Public din Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea licitației pentru achiziționarea a 33 de firobuze moderne, care vor înlocui vehiculele vechi aflate în circulație. Aceste firobuze vor fi livrate de firma Bozankaya, câștigătoarea licitației, pentru suma de 100 de milioane de lei.

„A venit și rândul firobuzelor. Am terminat licitația și aducem 33 de firobuze noi, moderne, care să le înlocuiască pe cele care circulă acum,” a declarat Fritz.

Noua flotă va include 25 de troleibuze articulate de 18 metri și 8 troleibuze de 12 metri. Achiziția este finanțată din fondurile record de 75 de milioane de euro obținute anul trecut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fonduri care au fost alocate pentru cumpărarea de tramvaie, autobuze și firobuze noi.

„Transportul public este una din prioritățile noastre strategice. În ultimii ani am reușit să modernizăm flota cu 70 de tramvaie și autobuze electrice noi, și această modernizare continuă. Pentru ca timișorenii să aibă condiții decente de deplasare,” a subliniat primarul.

Fritz a evidențiat și progresele realizate în utilizarea transportului public. În mai puțin de trei ani, procentul timișorenilor care folosesc transportul public a crescut de la 31% la 51%, indicând faptul că măsurile de modernizare a infrastructurii de transport dau roade.

„Mai avem de lucru până când transportul public va deveni principala opțiune de călătorie a timișorenilor. Dar este încurajator că în mai puțin de 3 ani, am înregistrat o creștere a utilizării transportului public de la 31% la 51%. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun,” a concluzionat Dominic Fritz.

 

Continuă să citești

Actualitate

Gheorghe Tîrpe, Fost Director al Fabricii AEM din Timișoara, a Încetat din Viață la Vârsta de 89 de Ani

Publicat

în

De către

 

 

**Gheorghe Tîrpe, Fost Director al Fabricii AEM din Timișoara, a Încetat din Viață la Vârsta de 89 de Ani**

Timișoara și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai influenți lideri industriali ai orașului, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Tîrpe, care a condus cu succes Întreprinderea de Aparate Electrice de Măsurat (AEM) între anii 1978 și 1990. Sub conducerea sa, AEM a traversat o perioadă de glorie, devenind o fabrică emblematică pentru oraș.

Înainte de mandatul său la AEM, Gheorghe Tîrpe a fost timp de șase ani inginer-șef la „Electrotimiș”, o altă unitate de producție importantă din Timișoara. De-a lungul carierei sale, Tîrpe a demonstrat o dedicare remarcabilă în domeniul ingineriei și al managementului industrial.

Contribuțiile sale nu s-au limitat doar la sectorul industrial. În plan didactic, Gheorghe Tîrpe a fost profesor universitar la Universitatea din Craiova timp de 15 ani, din 1990 până în 2005, influențând generații de studenți și aducând o contribuție semnificativă la dezvoltarea învățământului tehnic din România.

Pe lângă realizările sale profesionale, Gheorghe Tîrpe a fost activ și în sfera politică, fiind ales consilier în Consiliul Județean Timiș pentru trei legislaturi, unde a continuat să contribuie la dezvoltarea comunității locale.

Gheorghe Tîrpe a murit la vârsta de 89 de ani, lăsând în urmă o moștenire de excelență în industrie și educație. Înmormântarea va avea loc joi, 25 iulie, la ora 12, în cimitirul Cosminului.

Dumnezeu să-l odihnească!

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și