stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

În perioada 27-28 septembrie 2023, Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara va fi gazda unui eveniment important pentru industria electronică din România – „𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐏𝐂 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚: 𝐁𝐮𝐢𝐥𝐝 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜𝐬 𝐁𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬”

Publicat

în

În perioada 27-28 septembrie 2023, Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara va fi gazda unui eveniment important pentru industria electronică din România – „𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐏𝐂 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚: 𝐁𝐮𝐢𝐥𝐝 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜𝐬 𝐁𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬”, powered by Flex.
Subiectele care vor fi abordate în cadrul conferinței sunt variate și acoperă aspecte importante ale producției de electronice, precum fiabilitatea electronică, mobilitatea electronică, întâlnirile medicale 5G, educația și formarea în domeniul IPC.
Printre vorbitorii prezenți se va număra și 𝐜𝐨𝐧𝐟.𝐮𝐧𝐢𝐯.𝐝𝐫.𝐢𝐧𝐠. 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐃𝐫𝐚̆𝐠𝐚𝐧, 𝐑𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̗𝐢𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̗𝐨𝐚𝐫𝐚, care va aborda tema „𝐕𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̗𝐢𝐞𝐢 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐞”.
Participanții vor avea ocazia de a se conecta cu cele mai recente progrese în producția de electronice, intrând în legătură cu profesioniști de top din industrie, printre care reprezentanți de la NASA, Stellantis, Bosch, Flex, Indium, TTM Technologies, Viscom, Nokia, IPC, Universitatea Politehnica Timișoara și Vitesco.
✍️Detalii și înscrieri: https://bit.ly/3P55N5M

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învățământ

Industria Timișoarei: Un Motor Economic Puternic

Publicat

în

De către

 

 

Un membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României a observat recent că industria din România are o pondere mai mare în Produsul Intern Brut decât în Germania sau Franța. Această constatare relevă un aspect semnificativ al economiei românești, iar orașul Timișoara se distinge în mod special în acest sens.

Prin intermediul programului Bright Cityscapes, inițiativa de a aduce cunoașterea orașului și a forțelor care acționează în el mai aproape de locuitori a devenit realitate. În urma unei ample cercetări realizate de sociologul Norbert Petrovici și echipa sa de la Universitatea Babeș-Bolyai, acest proiect a luat naștere. Bright Cityscapes, dezvoltat de Universitatea Politehnica Timișoara și Faber, parte a Capitalei Europene a Culturii Timișoara 2023, a fost inspirat de rezultatele studiului și se concentrează pe expunerea industriei și a economiei locale într-o lumină pozitivă.

Industria Timișoarei este într-un moment de vârf, conform cercetărilor. Aceasta asigură peste 70% din cifra totală de afaceri realizată de toate sectoarele și subsectoarele economice ale orașului și zonei metropolitane. Cu peste 85.000 de angajați în sectorul industrial, Timișoara se afirmă ca al doilea pol industrial al României, după București.

Toate aceste date, care reflectă un context economic și industrial puternic, au servit drept bază informațională pentru expoziția de design intitulată ”Semnalizatoare – Designul nu este un Panou de Bord”. Această expoziție, care cuprinde 11 instalații de design ce explorează diverse aspecte economico-sociale dezvăluite de cercetarea lui Norbert Petrovici, va fi prezentată la București, în cadrul Romanian Design Week, în luna mai.

Aceste inițiative reprezintă o oportunitate importantă de a celebra și promova potențialul industrial și creativ al orașului Timișoara, consolidându-l ca un centru vital al economiei și culturii în peisajul românesc contemporan.

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara și Finlanda: Parteneriat pentru Educație și Inovare

Publicat

în

De către

 

 

Într-un pas important către consolidarea relațiilor internaționale și promovarea inovării în învățământul superior, Universitatea Politehnica Timișoara a fost onorată să găzduiască o vizită oficială deosebită din partea Excelenței Sale, doamna Leena Liukkonen, Ambasador al Finlandei în România. Alături de ambasador, delegația a inclus și reprezentanți importanți din domeniul comercial și tehnologic.

În cadrul întâlnirii oficiale desfășurate astăzi, 20 februarie 2024, discuțiile au fost centrate în principal pe viitorul educației superioare și al inovației tehnologice. Universitatea Politehnica Timișoara și Finlanda au explorat o serie de oportunități pentru consolidarea unei colaborări solide și durabile. Un accent deosebit a fost pus pe programele de schimb academic, cum ar fi cele din cadrul programului Erasmus, și pe domeniul telecomunicațiilor, un sector în care Finlanda se remarcă la nivel global.

Parteneriatul dintre UPT și Finlanda deschide noi orizonturi pentru studenții și cercetătorii din ambele țări, oferindu-le posibilitatea de a colabora în proiecte inovatoare și de a-și îmbogăți experiența academică și profesională prin schimburi și colaborări transnaționale.

Această vizită a consolidat legăturile dintre cele două instituții și a stabilit bazele pentru o colaborare mai profundă și mai amplă în viitor. Prin accentul pus pe educație, inovare, sustenabilitate și digitalizare, acest parteneriat reprezintă un exemplu de succes al cooperării internaționale în promovarea cunoașterii și progresului tehnologic.

Universitatea Politehnica Timișoara se angajează să continue să dezvolte și să consolideze relațiile internaționale, căutând mereu noi oportunități de colaborare și schimb cu parteneri prestigioși din întreaga lume. #CooperareInternțională #Educație #Inovare #Sustenabilitate #Digitalizare #UPT #AmbasadorulFinlandei

Continuă să citești

Învățământ

Explorând Viitorul Prin Competiții: O Invitație la Inovare și Creativitate la Politehnica Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Politehnica Timișoara își deschide porțile către viitor prin intermediul unei serii de competiții captivante, adresate elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Sub sloganul „Un pas spre viitorul tău”, aceste evenimente promovează curiozitatea și inovația, invitându-i pe participanți să-și pună la încercare abilitățile și creativitatea.

Facultățile din cadrul Universității Politehnica Timișoara au pregătit competiții diverse, astfel încât fiecare elev să poată găsi un domeniu care să îl pasioneze și să îi pună în valoare talentul. Printre acestea se numără:

1. Concursul de arhitectură „Hans Fackelmann”, organizat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism, ce oferă elevilor pasionați de arhitectură ocazia de a-și demonstra creativitatea într-o competiție dedicată viitorilor studenți arhitecți.

2. Concursul de Matematică „Valeriu Alaci”, organizat de Facultatea de Automatică și Calculatoare, care încurajează elevii să își pună la încercare cunoștințele și abilitățile matematice într-un mediu competitiv și stimulativ.

3. Concursul de Informatică „Alexandru Rogojan”, organizat tot de Facultatea de Automatică și Calculatoare, care oferă elevilor pasionați de domeniul IT o platformă pentru a-și demonstra aptitudinile și creativitatea în rezolvarea problemelor practice.

4. Concursul EcoSmarTim, organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, care încurajează inițiativele ecologice și promovează soluțiile inovatoare pentru protejarea mediului înconjurător.

Acestea sunt doar câteva dintre competițiile disponibile, iar câștigătorii pot beneficia de oportunități unice, inclusiv admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara fără a mai fi necesar un concurs de admitere tradițional.

Astfel, prin participarea la aceste competiții, elevii au șansa de a-și dezvolta abilitățile, de a-și lărgi orizonturile și de a se pregăti pentru viitorul lor academic și profesional. Intră în competiție și descoperă potențialul tău la Politehnica Timișoara!

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și