stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

În 7 septembrie, a avut loc vernisajul expoziției „𝐒𝐞𝐦𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 – 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧𝐮𝐥 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐫𝐝”

Publicat

în

În 7 septembrie, a avut loc vernisajul expoziției „𝐒𝐞𝐦𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 – 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧𝐮𝐥 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐫𝐝” – un demers prin care 12 designeri români și internaționali prezintă potențialul industrial al Timișoarei.
Expoziția reunește 11 instalații de design, explorând teme precum fluxurile de deșeuri din România și globale, forțele invizibile din construcții, relația om-mașină și erori în procese de fabricație.
Patru dintre acestea sunt rezultatul colaborării inedite dintre designeri străini și cercetători ai Universității Politehnica Timișoara:
🔵Cristina Stângaciu și Versavia Ancușa de la Facultatea de Automatică și Calculatoare
🔵Raul Ionel de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale
🔵Ioan Both de la Facultatea de Construcții
🔵Marius Jurca de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului
„Tot procesul din spatele realizării expoziției – colaborarea între cercetătorii universității noastre și designeri de peste tot din Europa, pentru ca știința să ajungă mai aproape de marele public – ne îndeamnă să creăm punți cu alte discipline, pentru că inovația se produce tocmai în aceste întâlniri atipice.” (Florin Drăgan – Rectorul Universității Politehnica Timișoara)
Expoziția „Semnalizatoare – Designul nu este un panou de bord” poate fi vizitată în perioada 8 septembrie – 11 noiembrie, în incinta FABER – halele Azur, între orele 10.00 – 20.00, de luni până sâmbătă, accesul pentru public fiind gratuit.
Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați: https://www.upt.ro/Informatii_UPT_2301_ro.html
__________________
Inițiativa este parte a programului Bright Cityscapes, care își propune să ofere Timișoarei o bună cunoaștere a sectorului său industrial, din perspectiva dezvoltării istorice, dar și a locului și rolului pe care le deține în economia națională și globală. Bright Cityscapes este un program cultural, multidisciplinar, parte a Programului Național Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii, dezvoltat de Universitatea Politehnica Timișoara și FABER.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă

Publicat

în

De către

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă
Fenomenul marchează începutul toamnei astronomice, are loc astăzi la ora 09.50 (ora României).

Continuă să citești

Actualitate

Restaurantele Merlot si Yugoslavia inchise!Cauza?Mizerie si gandaci!

Publicat

în

De către

Dupa un control al Protectiei Consumatorilor la SC Opt condimente SRL- Restaurant Merlot și SC Banatski Papi SRL- Restaurant Yugoslavia s-a decis inchiderea lor.                                                                                                                                                                                                                       Principalele abateri de la legislație constatate se referă la prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum.Asta a fost informatia trimisa presei de Mihai Alin Gubandru,inspector CJPC.

Continuă să citești

Actualitate

NU vă puneți cu Fritz DEMOLATORUL!?

Publicat

în

De către

Primarul Timișoarei Dominic Fritz cunoscut pentru postările și pozele ultra calitative de pe paginile de socializare, s- a pozat astăzi cu terasa Boss, care urmează a fi dărâmată.

Continuă drumul….anevoios.

“Am câștigat definitiv procesul cu Terasa ”Boss”. Urmează demolarea.

Construită ilegal, pe malul Begăi, pe terenul Municipiului Timișoara, proprietate publică. Nu e singura. Peste 5 hectare din terenul timișorenilor sunt ocupate de astfel de construcții ilegale.

Le-am cerut să le demoleze și să elibereze terenul. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva.

În urmă cu 5 luni am semnat mai multe dispoziții de demolare a acestor construcții ilegale. Au fost atacate în instanță. Victoria juridică este un semnal excelent pentru toți cei care fac onest afaceri în Timișoara. Regulile sunt aceleași pentru toți.

Am să mă bat până când toate terenurile vor ajunge din nou în folosința timișorenilor. Pe malul Begăi amenajăm un culoar verde unde fiecare va putea să se bucure de natură și să facă sport”, a scris Dominic pe pagina sa de facebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și