stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

 𝐁𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢𝐢!

Publicat

ĂŽn

𝐁𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢𝐢! // 22-23 septembrie în spațiile #UPT

Salutăm și le urăm bun venit la facultățile Universității Politehnica Timișoara, tuturor studenților din anul I care au ales să înceapă noua lor experiență academică în #UPT.

Vă așteptăm la evenimentele pregătite special pentru noul an universitar, unde veți avea posibilitatea să vă conectați cu colegii și cu lumea academică de la UPT:

📅𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟐𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 // 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐒̗𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̗𝐚, 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐌𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̗𝐞 𝐔𝐏𝐓, 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐌𝐕

De la ora 10:00, vom celebra pe Stadionul Știința ”𝐂𝐞𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐧𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐧 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟐𝟎𝟐𝟒”.

Tot vineri, între orele 11:00- 18:00 veți avea parte de activități, respectiv ateliere interactive, organizate de facultăți, ligi și companii partenere ale UPT, precum evenimentul ”𝐃𝐫𝐢𝐯𝐞 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐅𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 @𝐔𝐏𝐓❗ 𝐁𝐲 HELLA”, eveniment ce va avea loc în parcarea Centrului de Conferințe UPT.

Seara se va ĂŽncheia cu un vernisaj al expoziției 𝐀𝐭𝐥𝐚𝐬 𝐚𝐥 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐞𝐥𝐨𝐫 – 𝐁𝐫𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐂𝐢𝐭𝐲𝐬𝐜𝐚𝐩𝐞𝐬, dar și un 𝐚𝐟𝐭𝐞𝐫𝐩𝐚𝐫𝐭𝐲 ĂŽn sala ARChA din incinta parcului cantinei MV.

📅𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 // 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐮𝐥 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̗𝐞𝐬𝐜 – 𝐀𝐥𝐞𝐞𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̗𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆

Între orele 10:00 – 18:00 vor avea loc o serie de 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̗𝐢 𝐜𝐮 𝐥𝐢𝐠𝐢𝐥𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚̆𝐭̗𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐔𝐏𝐓 𝐬̗𝐢 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̗𝐢𝐚 ”𝐕𝐢𝐚𝐭̗𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭”, evenimente ce vă vor oferi posibilitatea de a vă conecta cu mediul universitar.

De la ora 21:00, ne dăm întâlnire la Facultatea de Arhitectură pentru a celebra deschiderea noului an universitar, în ritmuri de dans ”𝐁𝐚𝐜𝐤 𝐭𝐨 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥 𝐃𝐢𝐬𝐜𝐨 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲”.
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­__________________
📣 Sunteți pregătiți pentru o experiență memorabilă? Pregătiți-vă să faceți cunoștință cu viitorul vostru academic într-un mod inedit

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Esti boboc la Universitatea Politehnica Timisoara? Ai întrebări la care nu găsești răspunsuri?

Publicat

ĂŽn

De către

Esti boboc la Universitatea Politehnica Timisoara? Ai întrebări la care nu găsești răspunsuri? Știm cât de necesar este în această perioadă ghidul studentului, așa că venim în ajutorul tău.
📋#Ghidul este disponibil aici: https://bitly.ws/Ur6B
Ghidul studentului are menirea de a-ți răspunde la toate întrebările pe care le ai în legătură cu studenția la UPT, de la ce înseamnă #sesiunea, până la informații despre bazele sportive, #voluntariat, beneficiile, drepturile și obligațiile studentului.
Echipa CCOC – Centrul de Consiliere și Orientare ĂŽn Carieră din UPT va lansa și o campanie de informare pe pagina de Facebook, menită să te țină la curent cu cele mai importante evenimente din viața de student.

Continuă să citești

Actualitate

În 7 septembrie, a avut loc vernisajul expoziției „𝐒𝐞𝐦𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 – 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧𝐮𝐥 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐫𝐝”

Publicat

ĂŽn

De către

În 7 septembrie, a avut loc vernisajul expoziției „𝐒𝐞𝐦𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 – 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧𝐮𝐥 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐫𝐝” – un demers prin care 12 designeri români și internaționali prezintă potențialul industrial al Timișoarei.
Expoziția reunește 11 instalații de design, explorând teme precum fluxurile de deșeuri din România și globale, forțele invizibile din construcții, relația om-mașină și erori în procese de fabricație.
Patru dintre acestea sunt rezultatul colaborării inedite dintre designeri străini și cercetători ai Universității Politehnica Timișoara:
🔵Cristina Stângaciu și Versavia Ancușa de la Facultatea de Automatică și Calculatoare
🔵Raul Ionel de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale
🔵Ioan Both de la Facultatea de Construcții
🔵Marius Jurca de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului
„Tot procesul din spatele realizării expoziției – colaborarea ĂŽntre cercetătorii universității noastre și designeri de peste tot din Europa, pentru ca știința să ajungă mai aproape de marele public – ne ĂŽndeamnă să creăm punți cu alte discipline, pentru că inovația se produce tocmai ĂŽn aceste ĂŽntâlniri atipice.” (Florin Drăgan – Rectorul Universității Politehnica Timișoara)
Expoziția „Semnalizatoare – Designul nu este un panou de bord” poate fi vizitată ĂŽn perioada 8 septembrie – 11 noiembrie, ĂŽn incinta FABER – halele Azur, ĂŽntre orele 10.00 – 20.00, de luni până sâmbătă, accesul pentru public fiind gratuit.
Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați: https://www.upt.ro/Informatii_UPT_2301_ro.html
__________________
Inițiativa este parte a programului Bright Cityscapes, care își propune să ofere Timișoarei o bună cunoaștere a sectorului său industrial, din perspectiva dezvoltării istorice, dar și a locului și rolului pe care le deține în economia națională și globală. Bright Cityscapes este un program cultural, multidisciplinar, parte a Programului Național Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii, dezvoltat de Universitatea Politehnica Timișoara și FABER.

Continuă să citești

Învățământ

Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, una dintre cele mai moderne din țară

Publicat

ĂŽn

De către

 

📚Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, una dintre cele mai #moderne din țară, organizează, în perioada 𝟔-𝟖 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐜𝐞𝐚 𝐝𝐞-𝐚 𝐗𝐗𝐗𝐈𝐈𝐈-𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, în colaborare cu Academia Română, Filiala Timișoara, Universitatea de Vest din Timişoara și Asociația Bibliotecarilor din România.

Nu ĂŽntâmplător, tematica generală a acesteia – „𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚𝐫𝐲 𝟒.𝟎” – se orientează spre subiecte de interes pentru biblioteca mileniului 3, adică de punerea #tehnologiei ĂŽn context social contemporan, de găsirea unor soluții locale pentru probleme globale: Library 4.0: web 4.0, open science, depozite #digitale instituționale, tipărire 3D; Biblioteca verde, #sustenabilitate, #ecologie; Partajarea resurselor; Combaterea fenomenului fake news.

_____________

Mai multe detalii aici: http://www.upt.ro/Informatii_UPT_2300_ro.html

#library #upt #bibliotecaupt #biblioteca

Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și