stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

23 Septembrie ­čîŹ Echinoc┼úiul de toamn─â

Publicat

în

23 Septembrie ­čîŹ Echinoc┼úiul de toamn─â
Fenomenul marchează începutul toamnei astronomice, are loc astăzi la ora 09.50 (ora României).

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Incident la T├órgul de Cr─âciun: Roata panoramic─â blocat─â ├«n parcul „Oleg Danovski

Publicat

în

De c─âtre

 

 

├Äntr-un incident nea╚Öteptat, roata panoramic─â din T├órgul de Cr─âciun organizat ├«n parcul „Oleg Danovski” din Constan╚Ťa a suferit o blocare, determin├ónd interven╚Ťia de urgen╚Ť─â a Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (ISU) Constan╚Ťa. Eforturile de remediere au implicat 3 echipaje SMURD, o autoutilitar─â dotat─â cu scar─â ╚Öi o auto-platform─â specializat─â pentru evacuarea celor afla╚Ťi la ├«n─âl╚Ťime.

Incidentul a generat momente tensionate ├«n r├óndul vizitatorilor care se aflau la ├«n─âl╚Ťime ├«n roata panoramic─â, iar autorit─â╚Ťile au reac╚Ťionat prompt pentru a asigura siguran╚Ťa acestora. Echipajele de interven╚Ťie au ac╚Ťionat coordonat pentru a rezolva situa╚Ťia ╚Öi a preveni orice poten╚Ťial pericol.

Conform informa╚Ťiilor furnizate de ISU Constan╚Ťa, interven╚Ťia a inclus utilizarea a trei echipaje SMURD, preg─âtite s─â gestioneze situa╚Ťii de urgen╚Ť─â medicale. ├Än plus, o autoutilitar─â echipat─â cu scar─â ╚Öi o auto-platform─â au fost mobilizate pentru evacuarea persoanelor aflate la ├«n─âl╚Ťime ├«n roata panoramic─â.

Pe parcursul opera╚Ťiunii de salvare, echipajele au lucrat cu profesionalism ╚Öi eficien╚Ť─â pentru a asigura siguran╚Ťa tuturor persoanelor implicate. Din fericire, nicio victim─â sau r─ânit nu a fost raportat ├«n urma incidentului.

Organizatorii T├órgului de Cr─âciun ╚Öi autorit─â╚Ťile locale au luat m─âsuri suplimentare pentru a evalua ╚Öi remedia problemele tehnice ale ro╚Ťii panoramice, asigur├óndu-se c─â astfel de incidente vor fi prevenite ├«n viitor. Evenimentul a continuat dup─â solu╚Ťionarea situa╚Ťiei, oferind vizitatorilor o experien╚Ť─â pl─âcut─â ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â ├«n spiritul s─ârb─âtorilor de iarn─â.

Continuă să citești

Actualitate

30 noiembrie- Sfântul Andrei, Cel întâi chemat

Publicat

în

De c─âtre

 

Titlu: „Rug─âciune pentru Pacea Lumii ╚Öi Bun─âtate ├«n Suflete: Omagiu Sf├óntului Andrei”

Într-o zi specială de sărbătoare spirituală, ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cel chemat între Apostoli, verhovnicul și fratele adevărat, Sfântul Andrei. Prin intermediul acestei rugăciuni, aducem omagiu și ne încredem în harul său, cerând Stăpânului tuturor să dăruiască pace lumii și milă sufletelor noastre.

Sf├óntul Andrei, cunoscut drept „Cel ├«nt├ói chemat”, r─âm├óne un izvor de inspira╚Ťie ╚Öi sfin╚Ťenie ├«n tradi╚Ťia cre╚Ötin─â. Ast─âzi, ne adun─âm ├«n rug─âciune pentru a implora binecuv├óntarea lui Andrei asupra lumii noastre tulburate ╚Öi pentru a c─âuta ├«n sufletele noastre acea mare mil─â pe care Sf├óntul o revars─â.

Aceast─â rug─âciune devine o doxologie, un c├óntec de slav─â adus Creatorului, prin intermediul c─âruia ne conect─âm la spiritualitatea sf├ónt─â a zilei. ├Äntr-un sinaxar al ador─ârii, suntem ghida╚Ťi s─â privim spre Sf├óntul Andrei ca pe un intermediar ├«ntre lumea noastr─â ╚Öi Divinitate.

├Än aceast─â atmosfer─â de solemnitate ╚Öi sfin╚Ťenie, rug─âciunea noastr─â devine un leg─âm├ónt de p─âstrare a p─âcii ├«n lume ╚Öi de a c─âuta acea mare mil─â pentru sufletele noastre. Sinaxarul ╚Öi doxologia devin instrumente ale credin╚Ťei noastre, iar Sf├óntul Andrei devine un c─âl─âuzitor divin ├«n aceast─â c─âl─âtorie spiritual─â.

A╚Öadar, s─â ne unim ├«n inim─â ╚Öi rug─âciune pentru a aduce pace ├«n lume ╚Öi a dob├óndi acea mil─â divin─â ├«n sufletele noastre, inspira╚Ťi de Sf├óntul Andrei, apostolul ╚Öi rug─âtorul nostru.

Continuă să citești

Actualitate

Aleodor SOBOLU primarul din comuna Or╚Ťi╚Öoara, este acel primar care nu vrea ╚Ö─â ├«╚Öi completeze declara╚Ťia de AVERE! ANI va lua m─âsuri!

Publicat

în

De c─âtre

Tupeistul sau analfabetul politic Aleodor Sobolu, primarul din comuna Or╚Ťi╚Öoara, nu ╚Öi-a completat declara╚Ťia de avere din 2020. Imediat intr─âm ├«n anul 2024.

Acest om are un tupeu ie╚Öit din comun, i-a p─âc─âlit pe cet─â╚Ťenii s─â ├«l voteze, ╚Öi acum crede c─â este tarlaua lui personal─â.

Oameni fără conduită și fără obraz , din această categorie face parte Aleodor.

├Än 2020 a ie╚Öit la musta╚Ť─â primar. La anul cet─â╚Ťenii sunt hot─âr├ó╚Ťi s─â nu ├«l mai voteze.

Acest primar a f─âcut toate combina╚Ťiile posibile ├«n comun─â, a min╚Ťit ╚Öi p─âc─âlit oamenii cum a vrut el.

├Än declara╚Ťia de avere, completat─â ├«n 2020, figurez─â cu dou─â ma╚Öini, o Toyota Yaris, ╚Öi un Mercedes sin 2016(de unde a avut bani s─â cumpere…..numai el ╚Ötie.)

  • de╚Ťine o cas─â ├«n Or╚Ťi╚Öoara din 2017 cu o suprafa╚Ť─â de 980mp
  • Salariu anual era ├«n 2020 65.000 RON(5500 ron/ lunar)

Cu o mie de euro salar pe lun─â are bani de Mercedes din 2016?????!!!! Cam ╚Ömecher ╚Öi ho╚Ť neprins acest individ…….

Hai ALEODORE completeaz─â declara╚Ťia de avere ╚Öi interese, p├ón─â nu vine ANI ╚Öi DNA-ul!!!! S─â vedem cu ce te-ai mai ├«mbog─â╚Ťit…….sau o ascunde bine ….averea…..

Mai urmeaz─â ╚Öi al╚Ťii…….

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și