stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Accident provocat de un șofer drogat, în Timișoara!

Publicat

în

 

Un incident rutier a avut loc vineri după-masă în zona Pieței Iosefin din Timișoara, când un individ în vârstă de 32 de ani, aflat sub influența drogurilor, a fost implicat într-un accident. El a lovit un autoturism oprit pentru a acorda prioritate și l-a proiectat într-o femeie de 52 de ani care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni.

Evenimentul nefericit a avut loc pe Splaiul Tudor Vladimirescu, în timp ce mașina șoferului de 32 de ani a intrat în coliziune cu un alt autovehicul oprit pentru a acorda prioritate. Impactul a dus la proiectarea acestui autoturism în direcția unei femei de 52 de ani care traversa strada corect, folosind trecerea de pietoni.

În urma incidentului, femeia a suferit răni și a fost transportată la spital pentru evaluare medicală și tratament.

Polițiștii de la rutieră au intervenit la locul accidentului și, în conformitate cu procedurile standard, au supus șoferul responsabil unui test pentru identificarea consumului de substanțe psihoactive. Rezultatul testului a confirmat prezența canabisului în sistemul său.

Reprezentanții IPJ Timiș au declarat: „Un bărbat în vârstă de 32 de ani conducea pe Splaiul Tudor Vladimirescu și, la un moment dat, a intrat în coliziune cu un autoturism oprit pentru a acorda prioritate. În urma impactului, autoturismul oprit a fost proiectat într-o pietonă, o femeie în vârstă de 52 de ani, care traversa drumul în mod regulamentar. Femeia a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Testarea efectuată cu aparatul deținut de bărbatul de 32 de ani a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.”

sursa foto: tion

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Specialiștii spun că dormitul separat aduce beneficii cuplurilor

Publicat

în

De către

 

 

Michael Solender și soția sa sunt împreună de 42 de ani. În primii 10 ani au dormit în același pat, însă ulterior au început să doarmă în camere separate. Această schimbare a fost determinată de faptul că Michael a dezvoltat un sforăit cronic și puternic, care în cele din urmă a dus la un diagnostic de apnee în somn și utilizarea unui aparat CPAP.

Deși aparatul a eliminat sforăitul, cei doi continuă să doarmă separat în locuința lor din Charlotte, Carolina de Nord, din alte motive. Michael are tendința de a se încălzi excesiv pe timpul nopții, în timp ce soția sa simte frecvent frigul.

„Pentru noi, a dormi în camere separate face ca relația noastră să fie mai sănătoasă și mai bună”, a declarat Solender, în vârstă de 66 de ani. „Nu există nicio rușine în asta. Nu există stigmat.”

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul păturii și mișcările în somn sunt adesea motive pentru care partenerii aleg să doarmă separat. Alte probleme includ boli, ture de lucru diferite și parteneri care merg la culcare și se trezesc la ore diferite.

Mai mult de o treime dintre americani au declarat că dorm ocazional sau constant în altă cameră pentru a acomoda partenerul de pat, conform unui studiu realizat anul trecut de Academia Americană de Medicină a Somnului. De obicei, bărbații sunt cei care ajung pe canapea sau în camera de oaspeți.

Surprinzător poate, milenialii sunt cei care recurg cel mai des la această soluție, mai degrabă decât persoanele mai în vârstă.

Dr. Seema Khosla, pneumolog și purtător de cuvânt al academiei, a declarat că obținerea unui somn adecvat, care în mod obișnuit este de șapte până la opt ore pentru adulți, este importantă pentru relații sănătoase.

Studiile indică faptul că persoanele care experimentează constant un somn de proastă calitate sunt mai predispuse să aibă conflicte cu partenerii lor, a spus Khosla, care este directorul medical al Centrului de Somn din Dakota de Nord, în Fargo.

„Este într-adevăr o chestiune de prioritizare a somnului”, a spus Khosla. „Am avut pacienți care sunt căsătoriți de 60 de ani și ei jură că dormitul în camere separate este un motiv pentru care relația lor a rezistat.”

Dormitul separat, a adăugat ea, „este probabil mai comun decât credem.”

 

sursa: ABC NeWs

Continuă să citești

Social

✝) Duminica a 3-a după Rusalii (Despre grijile vieții) 14 Iulie 2024

Publicat

în

De către

 

„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, și pe fiică de mama sa, și pe noră de soacra sa; iar dușmanii omului vor fi casnicii lui. Sfârșind Iisus de dat aceste învățături celor doisprezece ucenici ai Săi, a trecut de acolo ca să învețe și să propovăduiască mai departe, prin cetățile

Continuă să citești

Social

✝) Duminica întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinților) 30 Iunie 2024

Publicat

în

De către

„În vremea aceea, venind Iisus în părțile Cezareei lui Filip, îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului? Iar ei au răspuns: Unii spun că ești Ioan Botezătorul, alții, Ilie, alții, Ieremia sau unul dintre proroci. Atunci Iisus le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt Eu? Răspunzând, Simon-Petru a zis: Tu ești Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești, Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu Cel din ceruri. Și Eu îți zic ție că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Și îți voi da cheile Împărăției cerurilor; și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.”

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și