stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

DNA du-te la C.C.I.A.Timisoara!Cuibusorul lui Erwin si Flori!(II)

Publicat

în

Istoria Camerei de Comerț Timișoara începe, de demult departe, în 1850 prin asocierea firmelor în scopul dezvoltării și apărării intereselor afaceriștilor și fabricanților. După 1990 se reînființează preluând patrimoniul Camerei desființată de comuniști în 1948. Membrii cotizanți devin fostele fabrici comuniste transformate în S.A.-uri. Directorii postcomuniști se trezesc administrând patrimonii de milioane și care îmbracă ne-meritat și absurd haine de patroni (ce chiar devin pe bune patroni prin legile date de fesenisti). Cu impostorii aceștia se pleacă la drum în economia de piață. Camera de Comerț Timișoara devine o asociație de binefacere pentru paraziții din industria timișoreană ce mimează activitatea camerelor de comerț din Europa de Vest. Acolo, adică în vest, patronii, pe bune, administrează banii Camerelor de Comerț sau cum se mai numesc asociațiile de afaceriști la ei.

Să revenim la oile noastre. CCIATimisoara a moștenit sau a câștigat în instanță pe vremea fostului președinte G. Cornu, (chiar la CEDO) imobile vândute ilegal de Primăria Timișoara. În contul Camerei au intrat 11 milioane de lei ce aduceau prin dobândă venituri necesare activității Camerei. Fostul director general Florica Chiriță devenită chiar președinte de cinci ani a spart pusculița de bani a Camerei. Și, surpriză, după câțiva ani, milioanele nu mai sunt.

Consilierul Floricuței angajat la CCIAT este Erwin Chavili, nimeni altul decât soțul doamnei președinte Flori Chirița. Atât a consiliat-o pe Flori, domnul Erwin până a reușit să cumpere pe bani puțini un apartament al CCIAT.

Din conturile Camerei s-a ales praful, în acest moment Camera trăiește din credite și, dacă nu azi, mâine s-ar putea să-i pască falimentul. Din patrimoniu s-a vândut un apartament cu patru camere în Calea Lugojului – apartament în zona Prefecturii cumpărat de dragul soțului lui Flori – parterul din Piața Victoriei cumpărat de prietena lui Flori (măcar aici se fac chefurile Camerei) – patru apartamente din Piața Victoriei (unul și pentru Erwin, ce dracu’ scăpăm așa ocazie) – subsolul din Piața Victoriei.

La toate aceste combinații ce au îmbogățit familia Flori-Erwin (Flori are o casă pe Bogdanestilor de zici că-i școală – pai ce dracu’ este patroana patronilor!) se pune întrebarea, ce fac membrii Camerei? Prin hotărâri ale unor Adunări Generale unde sunt prezenți 3 membri, cuplul de succes (pentru ei) Flori-Erwin își asigură salarii de zeci de mii de euro.

O să ne trezim cu CCIAT-ul în faliment. Ar fi o rușine pentru business-menii Timișoarei. Poate nu-i treaba primarului sau a CJ Timiș, dar ANAF-ul ce păzește? Ar fi o chestie dacă DNA ar fi membru al Camerei, măcar așa pentru o lună, poate două că-i mult de lucru.

Actualitate

Dominic Fritz, primar Timișoara- Transformarea Zonei Traian: Un Nou Centru pentru Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că urmează să depună dosarul pentru obținerea de fonduri europene necesare proiectului de regenerare a zonei Traian. Vineri, Consiliul Local a aprobat ultima documentație obligatorie, deschizând astfel calea pentru demararea proiectului.

### Un Nou Centru Urban

Zona Traian este vizată pentru a deveni al doilea centru al Timișoarei, într-un proiect care are în prim-plan îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Proiectul vizează transformarea a patru piețe și douăsprezece străzi din cartierul Fabric. Zonele care în prezent sunt dominate de asfalt și spații publice deteriorate vor fi reconcepute pentru a oferi alei pietonale, spații de odihnă la umbră și zone verzi.

### Îmbunătățiri Majore în Piața Traian

În Piața Traian, se vor planta aliniamente de arbori și se vor introduce zone cu fântâni la nivelul solului, menite să ofere un loc de joacă și răcorire pentru copii și persoanele vulnerabile. În total, suprafața spațiilor verzi va crește cu 60%, iar 355 de arbori noi vor fi plantați, contribuind la crearea unui mediu mai prietenos și mai sănătos.

### Obiectivul Principal: O Calitate Mai Bună a Vieții

„Zona Traian va deveni al doilea centru al Timișoarei. Întreg proiectul are în centrul lui oamenii și o mai bună calitate a vieții. Transformăm 4 piețe și 12 străzi din Fabric. Zone care acum sunt lipsite de vegetație, cu prea mult asfalt și spațiu public deteriorat vor avea alei care invită oamenii la plimbare, locuri de stat la umbră, spații verzi,” a declarat Dominic Fritz.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz: „Am finalizat asfaltarea Căii Lugojului până la sensul spre aeroport”

Publicat

în

De către

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea unui proiect important de infrastructură. Într-o declarație recentă, Fritz a precizat că lucrările de asfaltare a Căii Lugojului, de la intersecția cu strada Pădurea Verde până la sensul spre aeroport, au fost finalizate azi noapte.

#### Eforturi susținute pentru un proiect esențial

Echipele Societății de Drumuri Municipale (SDM) au muncit intens, lucrând până în dimineața de azi la ora 6, pentru a asigura finalizarea în timp record a acestui tronson important. Primarul a apreciat dedicarea și efortul echipelor implicate, subliniind importanța acestui proiect pentru infrastructura orașului.

#### Impact asupra traficului și mobilității urbane

Finalizarea asfaltării Căii Lugojului reprezintă un pas major în îmbunătățirea condițiilor de trafic și a mobilității urbane, facilitând accesul către și dinspre aeroport. Această arteră este esențială pentru locuitorii Timișoarei și pentru cei care tranzitează orașul, fiind o rută frecvent utilizată.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Cod roșu de caniculă în acest weekend: Măsuri de protecție împotriva temperaturilor extreme

Publicat

în

De către

 

În acest weekend, este prognozat un cod roșu de caniculă. Pentru a face față mai ușor temperaturilor extrem de ridicate, vă recomandăm să urmați aceste măsuri esențiale:

#### Deplasări și odihnă
– **Faceți deplasările dimineața sau seara:** Alegeți zonele umbrite și luați pauze frecvente în spații răcoroase, cum ar fi magazinele sau alte spații publice.
– **Evitați aglomerația și efortul fizic intens:** Între orele 11:00-18:00, evitați expunerea la soare și activitățile fizice solicitante.

#### Îmbrăcăminte adecvată
– **Purtați haine lejere și deschise la culoare:** Optați pentru materiale naturale, pălării și ochelari de soare. Nu uitați să folosiți creme cu protecție solară (SPF 50).

#### Hidratare corespunzătoare
– **Consumați cel puțin 2 litri de lichide pe zi:** Beți apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe. În Timișoara, puteți găsi fântâni forate în peste 90 de locații, inclusiv parcuri, bulevarde și piețe publice. Lista completă este disponibilă la linkul din primul comentariu. În această primăvară, Aquatim a montat 9 cișmele noi pentru timișoreni și animalele de companie în diverse parcuri.

#### Alimentație sănătoasă
– **Consumați fructe și legume:** Pepenele, prunele, roșiile și iaurtul sunt recomandate, echivalând un pahar cu apă. Mențineți o dietă echilibrată și variată, preferând alimentele cu valoare calorică mică.
– **Evitați băuturile cu cofeină și zahăr:** Limitați consumul de cafea, ceai, cola și sucuri carbogazoase. De asemenea, evitați alimentele bogate în grăsimi, în special cele de origine animală.
– **Nu consumați alcool:** Alcoolul, inclusiv berea, duce la deshidratare.

#### Suport pentru comunitate
– **Verificați starea de sănătate a persoanelor vulnerabile:** Mențineți legătura cu persoanele în vârstă, rudele, vecinii sau persoanele cu dizabilități, asigurându-vă că sunt în siguranță și oferindu-le ajutorul necesar.
– **Nu lăsați copiii sau animalele de companie singure în autoturisme.**

#### Asistență medicală
– **Cereți sfatul medicului:** La cel mai mic semn de disconfort, fie că este vorba de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, consultați medicul de familie.

Respectând aceste măsuri, veți putea face față mai ușor valului de caniculă și veți asigura sănătatea și siguranța celor dragi. Stați protejați și aveți grijă de voi!

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și