stiriacum.ro

Suntem sociabili

Editorial

Timișoara: O Călătorie în Inima Banatului

Publicat

în

Introducere:

Timișoara, denumită și „Mica Vienă a României”, este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, cunoscută pentru istoria sa bogată, arhitectura impresionantă și atmosfera sa vibrantă. Situat în vestul României, Timișoara este capitala județului Timiș și un centru cultural, economic și social vital în regiunea Banat. În acest editorial, vom explora farmecul orașului Timișoara și vom dezvălui motivele pentru care este un loc de neratat în călătoriile dumneavoastră.

Istoria:

Timișoara are o istorie captivantă care se întinde pe parcursul mai multor secole. Orașul a fost menționat pentru prima dată în documentele istorice în secolul al XII-lea, iar în decursul timpului a fost sub stăpânirea diverselor imperii și regate, inclusiv Imperiul Roman, Imperiul Otoman și Imperiul Habsburgic. Un moment cheie în istoria orașului a fost Revoluția de la 1989, care a început în Timișoara și a condus la prăbușirea regimului comunist din România.

Arhitectura impresionantă:

Timișoara este faimoasă pentru arhitectura sa deosebită, care reflectă influența stilurilor arhitecturale din diverse perioade istorice. O vizită în oraș vă va dezvălui clădiri cu influențe baroce, rococo, neoclasice și art nouveau. Un exemplu notabil este Piața Unirii, unde puteți admira Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică, fiecare cu arhitectura sa distinctă și frumoasă.

Cultura și Evenimentele:

Timișoara este un centru cultural din România, oferind o gamă variată de evenimente culturale și artistice pe tot parcursul anului. Festivalurile muzicale, expozițiile de artă și spectacolele de teatru aduc viață orașului și atrag atât localnici, cât și turiști. Festivalul Internațional de Teatru din Timișoara (FITT) este un eveniment de renume mondial care aduce împreună artiști de pe tot globul.

Gastronomia:

Bucătăria din Timișoara este delicioasă și variată. De la preparate tradiționale românești până la influențe austriece și serbe, veți avea ocazia să gustați o multitudine de mâncăruri delicioase. Nu uitați să încercați micii și sarmalele tradiționale românești, care sunt un adevărat deliciu.

Natură și Recreere:

Pentru cei care iubesc natura și activitățile în aer liber, Timișoara oferă parcuri frumoase și oportunități pentru ciclism sau drumeții. Parcul Memorial Alexandru Mocioni este un loc minunat pentru o plimbare relaxantă, iar Parcul Rozelor vă încântă cu frumusețea sa florală.

Concluzie:

Timișoara este un oraș plin de viață și istorie, cu o arhitectură impresionantă și o gamă variată de activități culturale. Fie că sunteți interesat de istorie, artă, gastronomie sau simpla relaxare în mijlocul naturii, Timișoara are ceva de oferit pentru fiecare vizitator. Cu oameni prietenoși și o atmosferă primitoare, acest oraș din vestul României merită cu siguranță o vizită în următoarea călătorie.

Așadar, puneți Timișoara pe lista voastră de destinații de călătorie, și vă veți bucura de o experiență memorabilă în inima Banatului.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Controverse în Comuna Ghizela: Primarul Mircea Mirean, Acuzat de Repoziționarea Terenurilor în Folosul unei Companii

Publicat

în

De către

 

O nouă controversă izbucnește în comuna Ghizela, iar primarul Mircea Mirean este în centrul atenției pentru o serie de acuzații privind manevrele sale în ceea ce privește terenurile din zonă.

O fotografie dezvăluie transformările neautorizate ale unor parcele, aducând în prim-plan suspiciuni de favorizare a unei societăți.

În prima imagine, trei parcele sunt prezentate în starea lor inițială, înregistrate sistematic în data de 24 octombrie 2022.

Parcela 514, aparținând comunei și folosită ca pășune, prezintă un stâlp de înaltă tensiune – un detaliu crucial în contextul planurilor ulterioare de construire a unui parc fotovoltaic.

Pe 7 iulie 2023, proprietara acestor parcele, o locuitoare din Ghizela, a vândut totalul de 12 hectare către societatea Laanalytics, pentru o sumă impresionantă de 450.000 de euro.

Această tranzacție ridică semne de întrebare, mai ales că pe 25 octombrie 2023, primarul Mircea Mirean a repoziționat și repartizat cele trei parcele fără a obține un acord oficial prin Hotărârea Consiliului Local și fără a prezenta un motiv întemeiat, sub semnătura privată.

Cu toate acestea, reconfigurarea terenurilor a avut un impact semnificativ, deplasând stâlpul de înaltă tensiune pe parcela 516, care acum beneficiază și de un acces rutier nou creat. Aceste schimbări ridica semne de întrebare cu privire la legalitatea acțiunilor primarului, sugerând o favorizare explicită a societății Laanalytics.

Deși prețurile terenurilor agricole în zonă se situează între 3500 și 5000 de euro pe hectar, firma a plătit o sumă considerabil mai mare – 37.500 de euro pe hectar.

Această diferență semnificativă stârnește speculații cu privire la faptul că Laanalytics ar fi avut cunoștință prealabilă despre repoziționarea stâlpului de înaltă tensiune și că primarul Mirean ar fi intervenit în favoarea acestei societăți.

Întregul incident ridică întrebări cu privire la transparența și corectitudinea deciziilor luate de primarul Mircea Mirean și impune o cercetare imparțială pentru a clarifica legalitatea acțiunilor întreprinse în ceea ce pare a fi un tun de afacere.

Continuă să citești

Actualitate

Primarul cu salar de 7000 de lei și are patru case!

Publicat

în

De către

Pavel Teodor primarul orașului Recaș a fost cam strângăreț în calitate de primar.

Acest edil, neserios  cu o mulțime de cetățeni, și-a cam consumat voturile.

Primarul Pavel Teodor conform declarației de avere are un salariu de 7000 RON/ LUNAR, dar are o avere cu multe semne de întrebare.

Deține un Teren în Bazoș de 2000mp, are terenuri agricole de aprox. 4 ha, un teren intravilan în Recaș de 647mp, un apartament în Timișoara de 56mp. Și acum urmează partea interesantă.

Edilul din Recaș deține patru case de locuit:

  • o casă de locuit de 800mp
  • casă de locuit de 880mp
  • casă de locuit de 1439mp
  • casă de locuit 540mp.

Dragi cetățeni și stimați cititori acest primar este milionar în euro, dacă vinde aceste proprietăți.

Cum se poate să dețină o asemenea un primar, cu un salar de doar 7000 RON/LUNAR?!

NU ne mai luați de PROȘTI…..că nu mai merge….

Continuă să citești

Editorial

DNA,DNA sa vina sa va ia!Dupa Catu-Voiculescu vine echipa Dominic Fritz-Alexandra Rigler-Camelia Mingasson!

Publicat

în

De către

Asa cum a fost in pandemie cand laudele curgeau pe centurile de socializare la adresa lui Catu si Voiculescu ca ne scapa ,ne apara de SARS – CoV – 2 (COVID – 19) cam tot asa am fost inebuniti de momentele culturale de exceptie (muia ,penisul,scene porno) aduse in fata timisorenilor si putinilor turisti de gasca Dominic Fritz-Alexandra Rigler-Camelia Mingasson.

 

Timisoara Capitala Culturala Europeana 2023 a insemnat in primul rand bani ,in al doilea rand bani si printre altele cateva momente culturale artistice si ceva patrimoniu.Asa sa gandit si actionat de cei responsabili pentru organizarea evenimentului ratat de Timisoara noastra.

 

Asediul la banii asociatiei a inceput prin 2019-2020 cand a aparut (cum tot asa a disparut prin 1998) ca magarul in ceata celebrul ambasador a lui Ion Iliescu ,al ciumei rosii ,nu-i asa Basiiiiiil Popovici.Devenit din diplomat „nastasician-iliescian , propta lui Dominic Fritz userist ajuns chiar Primar. Si daca tot i-am scris numele ,vreau sa sustin si eu ca Basiiiiiil Popovici nu este fascist ,el este un  „trepadus politic”pur sange.Preluarea banilor din fondul ce era dedicat evenimentului devenise obiectivul zero a gastii lui Fritz.La o sedinta din Primaria Timisoara trupetii s-au pornit cu invective si grosolanii la adresa asociatiei ce obtinuse pentru Timisoara titlulde Capiatala Culturala Europeana.Nu s-a dezmintit „micutul diplomat” Popovici printr-o afirmatie ce-mi suna si acum in minte de un misoginism cras venita de la un „sanchi”om de cultura ,”doamna Simona in capul tau este numai varza”.Cred ca se gandea la varza de Bruxelles  acolo unde si-a aranjat progenitura ,Alexandru Popovici pe un post.Beizadelele politicienilor ,dracu stie dar toate au succes in viata.

Milioanele de euro revarsate asupra Timisoarei pentru actiunilor din anul 2023 i-au inebunit pe noii casieri. Primarul Dominic Fritz venea cu o armata de aplaudaci politici ce asteptau frecandu-si maiinile.Prin scheme licentiate de predecesorii administratori ai culturii timisorene ce cheltuiau ,nu-i asa ,banii nostri , au infintat Centrul de Proiecte si alte entitati cu nume ce-mi scapa dar care scapa si de controlul public.

 

Cazul Catu-Voiculescu , oameni politici ce nici in cele mai negre vise nu s-au gandit ca vor ajunge in catuse ,a uimit o tara intrega.

I-am aplaudat atunci cand tipau „Jos ciuma rosie”,”fara penali”,”dna,dna sa vina sa va ia”,sperand ca in sfarsit s-a pogorat asupra romanilor apostolii cinstei si corectitudinii.

 

Dar vorba cantecului „noi suntem romani” si cum au ajuns la visteria statului au dat iama in bani.Momentul a venit rapid ,pandemia de COVID-19.Milioanele de euro au fost sparte de anticorupti ,chiar un miliard..

 

Cu incredere ca omul vine din Germania ,acolo unde guvernul sustine presa scrisa domnul Fritz a daramat chioschiurile de ziare (revistele,ziarele inseamna si ele cultura) lasandu-ne cu gura cascata.Unde erau consilierii din umbra Brandusa Armanca si Basiiiiiil Popovici ce au mancat o paine buna ca ziaristi ,de ce nu l-au tras de maneca??? Faptul amintit este la ..si altele ,daca tot spunem ca am fost Capitala Culturala Europena.

 

Privind la televizor ,la „justitia televizata”asa cum reclama ieri ,alaltaieri „boul” de Vlad Voiculecu pe la Bruxelles declar ca suta la suta ii vom vedea si pe responsabilii cheltuirii banului public pentru Capitala Europeana cu aceleasi catuse.

 

Vor ramane in urma momentele culturale-artistice mai mult sau mai putin reusite petrecute in 2023.

 

Problema in viitor va fi pentru cei din echipa Fritz .Pentru Alexandra Rigler sefa Centrului de Proiecte ,raschitoare de euroi in directia gastii lui Fritz sau prietenilor sai.Directoarea Casei de Cultura Timisoara Camelia Mingasson prin mainile sale trecand ceva fonduri babane.

 

Atentie la ce vom asista ,si sunt sigur ca va fi asa ,cum dupa noapte vine zi si tot asa !Pe milioanele de euro cheltuite pe actiuni de doi lei , in principal , tripleta Fritz-Rigler-Mingasson va fi in situatia lui Catu-Voiculescu.

 

Institutia DNA prin actiunea din zilele acestea castiga increderea romanilor si dovedeste ca nimeni nu este mai presu de lege.Nici cei care mai alaltaieri se dadeau ca trimisi ai occidentului sa faca ordine in Romania.

 

Luminile se sting ,ramanem noi de noi in Timisoara si asa cum v-au mai atentionat si altii , voi din mafia Fritz-Rigler-Mingasson aveti de ce sa va fie frica.Latul se apropie de par.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și