stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

CuUPTÎnvățChimie #Ediția2024: Meditații Gratuite pentru Elevii de Liceu

Publicat

în

 

 

Universitatea Politehnica din Timișoara (UPT) lansează programul de meditații gratuite la disciplinele Chimie Anorganică și Chimie Organică, în cadrul ediției 2024, adresat elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Aceste cursuri de pregătire sunt oferite de către cadre didactice universitare de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul UPT.

Programul este conceput pentru a sprijini elevii în înțelegerea și consolidarea cunoștințelor necesare pentru examenul de bacalaureat la disciplinele de chimie. Două grupe distincte de elevi vor fi organizate, fiecare focalizându-se pe una dintre disciplinele menționate. Structura și succesiunea temelor predate vor fi stabilite conform programelor aprobate pentru probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat.

Ședințele de meditații vor avea loc online, pe platforma Zoom Conference, în perioada 16 februarie – 20 aprilie 2024, în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 14:00. Acest format permite accesul facil al elevilor din diverse zone geografice și flexibilitate în participare.

Înscrierea la program se face completând formularul disponibil online, la adresa: [link-ul către formular](https://forms.gle/Chg111hb5P6Awwrf7). Elevii sunt încurajați să se înscrie și să profite de această oportunitate unică de pregătire pentru examenul de bacalaureat la disciplinele de chimie, sub îndrumarea experților din domeniu de la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Prin acest program, UPT demonstrează angajamentul său față de educația și dezvoltarea academică a tinerilor, oferind resurse și sprijin pentru elevii care își doresc să obțină rezultate remarcabile în domeniul științelor chimice.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învățământ

EcoChem Summer University: Elevii din 20 de Județe Aleg o Vacanță Activă la Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Elevi din 20 de județe ale țării au ales să își petreacă vacanța de vară într-un mod activ și educativ, participând la școala de vară EcoChem Summer University. Evenimentul, organizat de Liga Studenților Chimiști din Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului, se desfășoară între 14 și 24 iulie 2024, având scopul de a familiariza elevii de liceu cu viața de student la Universitatea Politehnica Timișoara.

Pe parcursul celor 10 zile de tabără, elevii vor participa la cursuri și laboratoare care acoperă patru subiecte de studiu incitante și de actualitate din domeniul chimiei și mediului:

– **⚡ „Viitorul energiei: exploatarea potențialului hidrogenului ca vector de energie”**, susținut de domnul decan ș.l. dr. ing. Dan Mircea, conf.dr.ing. Andrea Kellenberger, dr.ing. Nataliia Rudenko și drd.ing. George Dima, în domeniul electrochimiei.
– **🍏 „Gusturi și arome în laboratorul de chimie: Analiza fizico-chimică a alimentului”**, facilitat de domnul ș.l.dr.ing. Ordodi Valentin, în domeniul automatizărilor și ingineriei produselor alimentare.
– **💧 „Tehnici și metode de tratare și epurare a apei: de la concepte de bază la practici avansate”**, susținut de doamna ș.l.dr. ing. Pop Aniela, în domeniul ingineriei mediului.
– **♻️ „Valorificarea inteligentă a deșeurilor: producerea materialelor de mare utilitate”**, facilitat de domnul conf.dr. ing. Lazău Radu și drd.ing. Rus Cristiana, în domeniul materialelor oxidice.

Pe lângă activitățile academice, programul liceenilor include vizite la companii partenere ale facultății și diverse activități recreative și sociale, oferindu-le astfel oportunitatea de a se distra și de a socializa.

Școala de vară EcoChem Summer University este finanțată de Fundația Alber, asigurând astfel resursele necesare pentru desfășurarea acestui program educativ de succes.

Această inițiativă nu doar că promovează educația în domeniul chimiei și protecției mediului, dar și oferă elevilor o perspectivă autentică asupra vieții universitare și a posibilităților de carieră în aceste domenii esențiale.

Continuă să citești

Actualitate

👏✅ Ea este Ana Cîrjea, singura elevă de nota 10 din județul Timiș la Bacalaureat 2024

Publicat

în

De către

 

 

Ana Cîrjea este singura elevă din județul Timiș care a reușit performanța de a obține nota 10 la examenul de Bacalaureat 2024. Distinsa elevă a declarat că va continua studiile în cercetare în matematică, urmând să își desfășoare facultatea în străinătate.

„Voi studia cercetare în matematică. Facultatea o voi urma în străinătate, dar este posibil ca la final să mă întorc în România. Am fost admisă deja la o universitate din Paris, iar de la o alta, din Zurich, voi primi răspuns după ce voi trimite rezultatele de la bacalaureat,” a declarat Ana Cîrjea.

Această reușită remarcabilă subliniază nu doar dedicarea și talentul Anei, ci și importanța educației de calitate și a sprijinului oferit de profesori și familie. Performanța Anei reprezintă un exemplu de excelență academică și ambiție, inspirându-i pe colegii săi și pe toți tinerii aspiranți din județul Timiș.

Felicitări, Ana Cîrjea, pentru această realizare excepțională și mult succes în continuare!

Continuă să citești

Învățământ

Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara!

Publicat

în

De către

 

Conducerea Universității Politehnica Timișoara (UPT) a organizat o ceremonie de neuitat pentru absolvenții promoției 2024, marcând finalul anilor de studiu cu o sărbătoare grandioasă. Evenimentul a avut loc în onoarea eforturilor depuse de studenți pe parcursul celor 3, 4 sau 6 ani de studii, petrecuți în amfiteatre și laboratoare, la cursuri, seminarii și examene.

### O Paradă Plină de Emoție

Festivitățile au început pe platoul din fața Rectoratului UPT, unde peste 1.000 de absolvenți, îmbrăcați în robe, s-au adunat alături de părinți și prieteni pentru tradiționala Paradă a Absolvenților. În ritmurile energice ale formației SuperChill, coloana de absolvenți a pornit spre Stadionul Știința, locul de desfășurare al ceremoniei oficiale, moderată de binecunoscutul Andi Moisescu.

### Rememorarea Istoriei și Recunoașterea Performanței

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului academic al UPT, urmată de discursul rectorului Universității, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan. Acesta a reamintit celor prezenți de aniversarea unui secol de la formarea primei generații de ingineri din Timișoara, un moment marcant pentru instituție și comunitatea academică.

Pe scena amenajată pe Stadionul Știința, au urcat apoi reprezentanți ai mediului economic, studenți din Consiliul de Administrație al UPT, precum și reprezentanți ai celor 10 facultăți ale universității. Aceștia au mulțumit profesorilor pentru dedicarea și sprijinul oferit de-a lungul anilor de studii.

### Premierea Excelenței

Pentru a sublinia angajamentul față de excelență academică, conducerea UPT a continuat tradiția de a premia studenții excepționali. Cinci diplome „Magna Cum Laude” au fost acordate studenților care au obținut media 10 pe parcursul întregilor studii de licență, demonstrând încă o dată că performanța este recunoscută și răsplătită la UPT.

### O Seară de Neuitat

Ceremonia de absolvire s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii, urmat de un concert extraordinar al formației The Motans, care a electrizat cei aproape 10.000 de spectatori prezenți pe stadion. Evenimentul a fost o adevărată încununare a anilor de studiu și o amintire prețioasă pentru toți cei implicați.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitățile Universității Politehnica Timișoara, vă invităm să vizitați [site-ul oficial al UPT](http://www.upt.ro).

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și