stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Muia la DNA ! Primarul Muia Marcel de la Chevereșu Mare are probleme la DNA!

Publicat

în

Îmbătrânit în funcția de primar al comunei Chevereșu Mare, domnul Marcel Muia s-a făcut cu o sesizare la DNA. Ca orice ales de mulți ani în funcție, Marcel Muia se comportă ca un boier pe moșia sa. Și-a angajat în primărie neamuri și prieteni apropiați. Împarte banii din bugetul comunei după cum îl taie capul și interesul. Consiliul local, cu o majoritate pesedistă, votează fără nicio dezbatere hotărârile de consiliu local propuse de Marcel Muia. Primăria Chevereșu Mare a devenit o afacere de familie, firma fiului său, SC Mery Ghim SRL, construind pe domeniul public fără niciun drept și total abuziv. O lovitură „financiară” a dat-o cu o firmă de dezinsecție, SC RATUSDERA SRL, cunoscută prin contractele dubioase cu multe primării. Firma de dezinsecție terestră a încheiat cu primarul Marcel Muia un contract de dezinsecție pentru o suprafață de 60 km pătrați. Marcel, ești normal? În realitate, suprafața intravilanului celor trei localități componente ale comunei Chevereșu Mare, Drăgsina și Vucova, este de aproximativ 4 km pătrați. Ai auzit, Marcel? Să le plătești atâtia bani este chiar de DNA. Ai dat o gaură de aproape 10.000 de euro în banii cetățenilor din Chevereșu Mare. Acum să vedem și cireașa de pe tort transmisă DNA de Ciobanu Viorel, fost angajat al Primăriei Chevereșu Mare.

Furtunile din ultimii ani au făcut ravagii în acoperișul sălii de sport, dezvelind porțiuni din tablă care acoperă construcția. La fiecare rupere din tablă acoperișului, ce nu era chiar foarte mare, între 10% și 15% din suprafața totală, domnul primar Marcel Muia s-a gândit că-i rost de o smecherie. A înlocuit toată tabla de pe acoperiș. Hai odată, de două ori să schimbi tabla, dar de trei ori este chiar nesimțire. Ce a făcut cu tabla bună dată jos de pe acoperiș? Buna întrebare!

„Primarul” Muia a dus-o la ferma sa, acoperindu-și clădirile cu tabla dată jos de pe sala de sport. Ca să ne dăm seama cam câtă tablă a „palmat” Marcel Muia, vă spunem că suprafața acoperișului sălii de sport are nu mai mult nici mai puțin decât 1000 de metri pătrați. Transferul tablei pe proprietatea sa l-a făcut ajutat de Titel Nicolae, ce va răspunde solidar cu Marcel în fața procurorilor de la DNA. Toate informațiile despre combinațiile lui Marcel Muia le avem de la Ciobanu Viorel, ce i-a și făcut plângere la DNA. Aceste dezvăluiri sunt doar o parte din măsurile lui Marcel Muia.

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Dezbateri Aprinse în CJ Timiș: Soluții Contestate și Acuze de Blocare a Votului

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, într-o ședință plenară tensionată, Consiliul Județean Timiș a adoptat soluția propusă de un grup de 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor destinate bugetelor locale. Cu toate acestea, decizia nu a fost lipsită de controverse, fiind marcată de voturile împotrivă ale grupului USR și al președintelui actual al CJ Timiș, Alin Nica, în special în ceea ce privește alocațiile către municipiul Timișoara.

Inițiativa adoptată are ca scop redistribuirea echitabilă a fondurilor, o corecție necesară față de alocările anterioare considerate nedrepte de către unii membri ai consiliului. Proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu primarii locali și are la bază criterii obiective, cum ar fi necesitățile comunităților și excedentul bugetar.

Cu toate acestea, procesul de votare a fost umbrit de incidente neașteptate. Proiectul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei presupuse blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. În plus, mai mulți consilieri au fost împiedicați să-și exprime opinia, iar unii li s-a blocat accesul la microfon și dreptul de a pune întrebări.

Aceste incidente au stârnit indignare și acuzații de atac asupra democrației și a dreptului de exprimare a votului. Liderul grupului consilierilor județeni ai PSD, Alexandru Iovescu, a convocat un plen extraordinar pentru a discuta aceste probleme și pentru a asigura că procesul democratic nu mai este împiedicat.

Într-un context marcat de tensiuni politice și acuzații reciproce, este clar că procesul decizional din CJ Timiș rămâne subiect de dezbatere și preocupare pentru toți cei implicați și pentru comunitatea locală în ansamblu.

Continuă să citești

Actualitate

S-a rezolvat conflictul de munca de la RETIM!

Publicat

în

De către

Administratorii firmei de salubritate RETIM anunta populatia de masurile luate pentru incheierea conflictului de munca deschis chiar in perioada Sarbatorilor de Paste  de angajatii firmei.                                                                                                                                                             Deși nu au fost respectate procedurile legale și exista un contract colectiv de muncă în
vigoare obligatoriu pentru societate și angajați, compania RETIM Ecologic Service S.A. a
invitat la dialog Sindicatul Liber RETIM Ecologic Service S.A. și angajații greviști, în
vederea detensionării situației. În urma acestor discuții, societatea RETIM Ecologic
Service S.A. comunică următoarele măsuri cu implementare imediată:
 Numirea unui nou Șef de Secție de Salubrizare 1 pentru coordonarea activității
personalului responsabil pentru serviciile de salubrizare din Zona 1 Timiș;
 Majorarea salariului șoferilor cu 1.000 de lei net;
 Majorarea salariului personalului deservent (încărcători) cu 246 lei net.
RETIM menționează că este, de asemenea în curs de a ajusta salariile în cadrul
companiei și pentru celelalte categorii de anagajați în vederea asigurării egalității de
tratament.
Compania îți cere scuze față de toți cetățeni afectați de disconfortul creat în ultima
săptămână și îi asigură că a întreprins măsurile necesare pentru reînceperea lucrului,
înțelegând împortanța prioritară a accesului cetățenilor la un serviciu de salubritate
derulat în parametrii optimi pentru activităţile de colectare a deșeurilor din Zona 1 Timiș,
inclusiv Municipiul Timișoara.
RETIM utilizează un sistem tehnologic de identificare, recunoaștere și contorizare a
rutelor parcurse de personalul de pe traseu, folosind un sistem de monitorizare
omologat, toți angajații fiind informați în acest sens, conform prevederilor legale în
vigoare.
Pentru remedierea situației creată, RETIM aduce la cunoștința publicului faptul că a
mobilizat echipaje suplimentare de colectare din alte zone de operare. Avem încredere
că personalul din Secția 1 de Salubrizare 1 va înțelege să reia de îndată activitatea de
colectare, desfășurată de ani de zile într-un mod responsabil.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și