stiriacum.ro

Suntem sociabili

Politică

Schimbări Majore în Organizația PNL Timiș: Vasile Blaga Numit Președinte Interimar

Publicat

în

 

 

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a luat decizii importante în ceea ce privește organizația din Timiș, stabilind demiterea domnului Alin Nica din funcția de președinte al organizației și numirea unui președinte interimar, în persoana domnului Vasile Blaga. Aceste schimbări au fost anunțate de Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, la finalul ședinței BPN al partidului.

Noul președinte interimar al organizației PNL Timiș, Vasile Blaga, este un nume cunoscut în lumea politică românească.

Pe lângă demiterea lui Alin Nica, s-a decis și dizolvarea Biroului Județean de conducere a organizației Timiș. În locul acestei structuri, a fost numită o echipă interimară formată din cei 43 de primari ai organizației PNL Timiș, alături de primarul Nicolae Robu și domnul Vasile Blaga, împreună cu cei doi deputați de Timiș și ceilalți membri desemnați în această nouă structură de conducere.

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Alfred Simonis, Președintele CJ Timiș, Anunță Emiterea Autorizației de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Alfred Simonis, președintele ales al Consiliului Județean Timiș, a făcut un anunț important referitor la dezvoltarea infrastructurii medicale din județ. Autorizația de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara a fost emisă, permițând astfel organizarea licitației pentru desemnarea constructorului.

„Avem Autorizația de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara. Consiliul Județean a emis documentul fără de care nu putea fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului,” a declarat Simonis.

Această autorizație este esențială, având în vedere că vor avea loc modificări semnificative ale structurii existente. Inițial conceput în urmă cu aproape 30 de ani pentru a fi Spitalul Municipal Timișoara, clădirea va suferi o demolare parțială și va fi refăcută pentru a respecta cerințele, normativele și standardele actuale.

„A fost necesară emiterea unei noi autorizații de continuare a lucrărilor, întrucât va exista o modificare a actualei structuri, a ceea ce s-a vrut a fi, în urmă cu aproape 30 de ani, Spitalul Municipal Timișoara. Practic, va exista o demolare parțială a construcției și refacerea ei la cerințele, normativele și standardele actuale,” a explicat președintele CJ Timiș.

Simonis a mulțumit specialiștilor de la Universitatea Politehnica Timișoara pentru expertiza tehnică esențială în reluarea lucrărilor. „Vreau să le mulțumesc specialiștilor de la Universitatea Politehnica Timișoara, cei care au realizat expertiza tehnică pentru reluarea lucrărilor,” a adăugat el.

Transformarea clădirii aflate în ruină pe Calea Torontalului în cel mai modern Institut Oncologic din țară reprezintă cea mai mare investiție medicală din județul Timiș. Cu o alocare de 250 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), acest proiect promite să revoluționeze asistența medicală oncologică din România.

„Ruina de pe Calea Torontalului se va transforma acum în cel mai modern Institut Oncologic din țară. Este cea mai mare investiție care se va face în domeniul medical în județul Timiș. 250 de milioane de euro sunt alocați pentru acest spital, bani obținuți prin PNRR,” a subliniat Simonis.

Următorul pas crucial este scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție, proces pe care Alfred Simonis speră să îl inițieze cât mai curând, posibil chiar în următoarele zile. „Următorul pas, pe care îmi doresc să îl facem cât mai repede, poate chiar în următoarele zile, este scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție,” a concluzionat acesta.

Această inițiativă promite să îmbunătățească semnificativ serviciile medicale disponibile în județ și să ofere pacienților acces la tratamente oncologice de ultimă generație într-un cadru modern și bine echipat.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: “ Fabricul va străluci din nou”

Publicat

în

De către

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat demararea unor proiecte esențiale pentru revitalizarea cartierului Fabric, unul dintre cele mai importante și istorice zone ale orașului. Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire cu echipa de experți care va elabora Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Fabric. În paralel, s-a finalizat și achiziția pentru proiectul de stopare a degradării Sinagogii din Fabric, un monument de mare valoare istorică și culturală.

Acești pași reprezintă parte din eforturile administrației locale de a proteja și dezvolta cartierul Fabric, care a suferit în mod nedrept timp de decenii. Planul Urbanistic Zonal va completa proiectul de regenerare al zonei Traian, unde se vor investi aproximativ 30 de milioane de euro pentru refacerea spațiului public.

PUZ-ul va stabili clar condițiile de construire și funcționare a clădirilor și terenurilor din cartier, acoperind o suprafață de peste 90 de hectare. Obiectivul principal este de a crea o viziune coerentă pentru dezvoltarea economică a Fabricului. Având în vedere că acest cartier nu a fost niciodată doar o zonă rezidențială, este esențial ca PUZ-ul să includă reguli care să stimuleze micii antreprenori și să încurajeze activitatea economică responsabilă, fără a distruge inițiativele locale.

„Îmi doresc ca la finalizarea acestui document să avem o viziune clară pentru viața economică a cartierului. Fabric nu a fost niciodată doar un cartier rezidențial și de aceea acest PUZ trebuie să vină cu reguli care să stimuleze micii antreprenori și să încurajeze activitatea economică responsabilă, fără a distruge inițiativele locale,” a declarat Dominic Fritz.

Aceste inițiative reprezintă un pas important în eforturile de revitalizare a Fabricului, un cartier bijuterie al Timișoarei, și de transformare a acestuia într-un pol de atracție economică și culturală.

Continuă să citești

Actualitate

Claudiu Buciu a fugit mișelește din Primăria Lugoj!

Publicat

în

De către

Primarul ales în 2020 la Lugoj Claudiu Buciu a fugit din primărie după ce a pierdut alegerile în fața lui Călin Dobra
Călin Dobra a avut o intervenție telefonică la emisiunea Cer Variabil cu Stelu Iordache la televiziunea Regională 8TV – TELE 9TV.
Urmăriți aici intervenția::: https://fb.watch/s-uV2Fupbi/

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și