stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Parteneriatul Strategic dintre România și Japonia: Vizita Ambasadorului Takashi Katae la Timișoara

Publicat

în

 

 

Parteneriatul strategic dintre România și Japonia, instituit anul trecut prin semnarea unei declarații comune, a marcat un moment important în relațiile bilaterale, simbolizând cel mai înalt nivel de colaborare dintre cele două țări. Acest parteneriat are ca obiectiv intensificarea legăturilor economice, educaționale și culturale dintre cele două națiuni.

În acest context, ambasadorul Japoniei în România, Takashi Katae, a efectuat miercuri, 19 iunie 2024, o vizită la Timișoara. Programul vizitei a inclus întâlniri cu reprezentanții mediului economic la sediul Nokia, unde au fost discutate oportunitățile de investiții și colaborare economică.

Ulterior, ambasadorul a vizitat Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), unde a fost primit la Biblioteca UPT și Centrul de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia, cunoscut sub numele de „Jutsu”. Acest centru are ca scop să devină un hub pentru inițiative interdisciplinare și să servească drept platformă pentru activități artistice, tehnice și științifice legate de Japonia. Jutsu facilitează colaborările cu entități academice și industriale din Japonia și oferă sprijin pentru diverse proiecte comune.

Ambasadorul Takashi Katae a subliniat interesul companiilor japoneze de a investi în România în sectoare precum tehnologia informației, infrastructură și energie regenerabilă. De asemenea, a evidențiat potențialul Universității Politehnica Timișoara de a forma specialiști capabili să susțină aceste industrii emergente. Ambasadorul a discutat și despre posibilitatea colaborării dintre universitățile japoneze și instituțiile de învățământ superior din România, pentru a stimula schimburile academice și de cercetare.

Vizita ambasadorului Takashi Katae la Timișoara reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre România și Japonia, deschizând noi perspective pentru parteneriate strategice în diverse domenii.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

👏✅ Ea este Ana Cîrjea, singura elevă de nota 10 din județul Timiș la Bacalaureat 2024

Publicat

în

De către

 

 

Ana Cîrjea este singura elevă din județul Timiș care a reușit performanța de a obține nota 10 la examenul de Bacalaureat 2024. Distinsa elevă a declarat că va continua studiile în cercetare în matematică, urmând să își desfășoare facultatea în străinătate.

„Voi studia cercetare în matematică. Facultatea o voi urma în străinătate, dar este posibil ca la final să mă întorc în România. Am fost admisă deja la o universitate din Paris, iar de la o alta, din Zurich, voi primi răspuns după ce voi trimite rezultatele de la bacalaureat,” a declarat Ana Cîrjea.

Această reușită remarcabilă subliniază nu doar dedicarea și talentul Anei, ci și importanța educației de calitate și a sprijinului oferit de profesori și familie. Performanța Anei reprezintă un exemplu de excelență academică și ambiție, inspirându-i pe colegii săi și pe toți tinerii aspiranți din județul Timiș.

Felicitări, Ana Cîrjea, pentru această realizare excepțională și mult succes în continuare!

Continuă să citești

Învățământ

Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara!

Publicat

în

De către

 

Conducerea Universității Politehnica Timișoara (UPT) a organizat o ceremonie de neuitat pentru absolvenții promoției 2024, marcând finalul anilor de studiu cu o sărbătoare grandioasă. Evenimentul a avut loc în onoarea eforturilor depuse de studenți pe parcursul celor 3, 4 sau 6 ani de studii, petrecuți în amfiteatre și laboratoare, la cursuri, seminarii și examene.

### O Paradă Plină de Emoție

Festivitățile au început pe platoul din fața Rectoratului UPT, unde peste 1.000 de absolvenți, îmbrăcați în robe, s-au adunat alături de părinți și prieteni pentru tradiționala Paradă a Absolvenților. În ritmurile energice ale formației SuperChill, coloana de absolvenți a pornit spre Stadionul Știința, locul de desfășurare al ceremoniei oficiale, moderată de binecunoscutul Andi Moisescu.

### Rememorarea Istoriei și Recunoașterea Performanței

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului academic al UPT, urmată de discursul rectorului Universității, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan. Acesta a reamintit celor prezenți de aniversarea unui secol de la formarea primei generații de ingineri din Timișoara, un moment marcant pentru instituție și comunitatea academică.

Pe scena amenajată pe Stadionul Știința, au urcat apoi reprezentanți ai mediului economic, studenți din Consiliul de Administrație al UPT, precum și reprezentanți ai celor 10 facultăți ale universității. Aceștia au mulțumit profesorilor pentru dedicarea și sprijinul oferit de-a lungul anilor de studii.

### Premierea Excelenței

Pentru a sublinia angajamentul față de excelență academică, conducerea UPT a continuat tradiția de a premia studenții excepționali. Cinci diplome „Magna Cum Laude” au fost acordate studenților care au obținut media 10 pe parcursul întregilor studii de licență, demonstrând încă o dată că performanța este recunoscută și răsplătită la UPT.

### O Seară de Neuitat

Ceremonia de absolvire s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii, urmat de un concert extraordinar al formației The Motans, care a electrizat cei aproape 10.000 de spectatori prezenți pe stadion. Evenimentul a fost o adevărată încununare a anilor de studiu și o amintire prețioasă pentru toți cei implicați.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitățile Universității Politehnica Timișoara, vă invităm să vizitați [site-ul oficial al UPT](http://www.upt.ro).

Continuă să citești

Editorial

Domnul prof.univ.dr.ing. Radu-Adrian Vasiu este profesor emerit!

Publicat

în

De către

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din cadrul Universității Politehnica Timișoara a organizat miercuri, 26 iunie 2024, la Centrul de Conferințe UPT, un eveniment de suflet, ceremonia de decernare a titlului de Profesor Emerit prof.univ.dr.ing.Radu-Adrian Vasiu.

La eveniment au participat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, cadre didactice din conducerea UPT, reprezentanți ai Senatului, colegii din Facultatea de Electronică Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, colaboratori, prieteni, foști și actuali studenți.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a apreciat calitățile de lider ale profesorului Radu Vasiu, concretizate în echipele construite de acesta, implicarea în toate activitățile derulate, a evocat momentele în care au colaborat și i-a acordat placheta de Profesor Emerit „pentru contribuția excepțională adusă prestigiului intern și internațional al UPT în domeniul învățământului superior, cercetării științifice și managementului universitar”.

Domnul prof.univ.dr.ing. Radu-Adrian Vasiu a ținut să fie recunoscator oamenilor care i-au marcat cariera: părinții (mama profesoară de matematică, iar tatăl ofițer de transmisiuni și ulterior economist), profesorilor și colegilor de Școala generală nr. 16 Timișoara, Liceul „C.D. Loga”, Facultatea de Electrotehnică de la Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timișoara, studenților de la TeleUniversitatea, al cărei inițiator este, colegilor de la Centrul Multimedia, doctoranzilor pe care i-a coordonat, prietenilor internaționali, foștilor parteneri de proiecte .

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și