stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a fostului portar Helmut Duckadam

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a fostului portar Helmut Duckadam, a informat, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

În semn de „aprecieri pentru carierea sa sportivă remarcabilă, pentru talentul, pasiunea, devotamentul și profesionalismul cu care a contribuit la promovarea fotbalului românesc pe plan internațional, devenind un simbol al performanțelor unei întregi generații”, președintele României i-a acordat post-mortem Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler fostului portar Helmut Duckadam.

Helmut Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”, a decedat luni dimineața, la vârsta de 65 de ani, la Spitalul Militar din București, după o intervenție pe cord deschis efectuată în luna septembrie.

Născut pe 1 aprilie 1959 în Semlac, județul Arad, Duckadam a început să joace fotbal în 1975 la Gloria Arad. Până în 1983, când a semnat cu Steaua București, a mai evoluat la UTA (1977 și 1978-1983) și Constructorul Arad (1977-1978).

A devenit „Eroul de la Sevilla” în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a apărat patru lovituri de pedeapsă consecutive, contribuind decisiv la victoria Stelei în fața Barcelonei (2-0). Performanța sa i-a adus un loc în Cartea Recordurilor. Duckadam a jucat în 133 de meciuri în prima divizie a fotbalului românesc, a fost convocat de două ori la echipa națională și a participat în 11 partide în cupele europene. A câștigat un titlu de campion, o Cupă a României (1985) și Cupa Campionilor Europeni (1986).

6).

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dominic Fritz nu-l vrea pe Nicusor Dan !Ramane alaturi de Elena Lasconi!

Publicat

în

De către

„Eu recunosc că nu înțeleg pe deplin strategia lui Nicușor Dan, pe care îl apreciez foarte mult. Nu știu dacă vrea susținerea partidelor de sistem, să ajungă cumva candidatul coaliției, sau dacă își dorește să fie o alternativă la partidele anti-sistem. Cred că cel puțin aici, eu ca alegător, mi-as dori o clarificare”, a spus primarul Timișoarei.

Nicușor Dan a răspuns susținând că „este o decizie statutară a partidului”.

„Urmează o competiție electorală și oamenii se vor uita la candidați: ce am făcut, proiectele noastre pentru România. Din competiția asta, să câștige cel mai bun. Cea mai importantă este susținerea oamenilor. Dacă vorbim de mine, votat și de membri USR și de membri PNL, care aveau propriul candidat. Deci, în alegeri pe persoană, cum sunt alegerile pentru președinte, contează foarte mult candidatul”, a mai spus primarul Capitalei.

Continuă să citești

Actualitate

Marcel Ciolacu legat de Crin Antonescu pana la capat!

Publicat

în

De către

Sondajul de opinie realizat de coaliție pentru presedintele Romaniei îl include doar pe Crin Antonescu din partea arcului guvernamental, a declarat Marcel Ciolacu!Cercetarea sociologică va analiza trendurile politice, precum și susţinerea de care se bucură mai multe persoane care ar putea candida la alegerile prezidenţiale, precum Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion.PSD, PNL și UDMR ar putea organiza, în februarie, un eveniment comun de lansare a candidaturii lui Crin Antonescu la prezidențiale.

Continuă să citești

Actualitate

Alt virus din China a ajuns in Romania!

Publicat

în

De către

O femeie de 67 de ani, internată la Spitalul Clinic Județean din Oradea, a fost diagnosticată cu virusul HMPV.
HMPV (metapneumovirusul uman), este un virus respirator similar cu virusul respirator sincițial (RSV) și este o cauză frecventă a infecțiilor tractului respirator, în special la copii, vârstnici și persoane cu sistem imunitar slăbit.
Se transmite prin contact direct cu secreții respiratorii infectate (tuse, strănut) sau prin contact cu suprafețe contaminate. Este foarte contagios, mai ales în spații aglomerate.
În prezent, China se confruntă cu o creștere semnificativă a infecțiilor respiratorii cauzate de acest virus. Este important de menționat că, deși HMPV circulă de mai mulți ani și poate provoca îmbolnăviri semnificative, experții nu consideră că reprezintă o amenințare pandemică similară cu COVID-19.
Cât despre femeia din România diagnosticată cu HMPV, „pacienta are comorbidități. Debutul bolii a fost pe 26 decembrie. Simptomatologia respiratorie a fost testată PCR la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Astăzi am primit rezultatul. Atitudinea e similară cazurilor de COVID. S-a demarat ancheta epidemiologică”, a declarat pentru Agerpres directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.
Potrivit acesteia, virusul este periculos la copii, la persoane vârstnice și la cei care au boli cronice, sistemul imunitar deficitar.
Pacienta este internată în stare stabilă și este izolată.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și