stiriacum.ro

Suntem sociabili

Stiri

România coboară zece locuri în clasamentul celor mai puternice armate din lume.

Publicat

în


România a coborât zece poziții în clasamentul 2025 realizat de publicația axată pe apărare Global Firepower, care întocmește anual o listă cu cele mai puternice armate din lume pe baza diferiților indicatori.

În 2024, România se afla pe locul 41 în lista celor 145 de țări, în timp ce acum este pe locul 51, cu un clasament de putere de 0,8984. Conform algoritmului folosit, țara cel mai bine înarmată are un indice cât mai aproape de zero.

Tot anul trecut, România s-a clasat pe locul 11 ​​în rândul țărilor europene și pe locul 14 în cadrul NATO, dar de atunci a fost depășită de mai multe țări NATO precum Danemarca și Finlanda. Drept urmare, este acum pe locul 17 în cadrul alianței.

„Din 2006, Global Firepower efectuează analize militare cu privire la 145 de state și forțele lor armate. Clasamentul GFP este determinat de potențialul militar al națiunilor, indexând capacitățile forțelor terestre, aeriene și navale. Numărul personalului militar, echipamentele, resursele naturale și puterea economică și financiară sunt toate încorporate în peste 60 de factori analitici care determină clasamentul final”, se arată în clasamentul realizat pe site-ul de specialitate. Puterea de foc globală.

Potrivit analizei, România are performanțe bune din punct de vedere financiar și din punct de vedere al personalului militar, dar are un punctaj slab la puterea navală și aeriană. Mai precis, punctele forte ale țării includ infrastructura sa feroviară, un număr suficient de corvete/fregate/nave de contra-mine, lansatoare de rachete și artilerie. O slăbiciune este lipsa elicopterelor de atac și a obuzierelor.

În timp ce România a coborât în ​​clasament, Moldova a reușit să urce zece poziții în ultimul an, ocupându-se acum pe locul 134 din 145, înaintea Kosovo, Somalia și Islanda.

În Europa de Est, România este a 4-a cea mai puternică țară din punct de vedere militar, după Rusia, Ucraina și Polonia.

Statele Unite sunt în fruntea clasamentului, urmate de Rusia și China. Următoarele sunt India, Coreea de Sud și Regatul Unit, cu Franța pe locul 7, schimbând pozițiile cu Japonia, singurele schimbări în top 10. Ucraina, în schimb, este pe locul 20.

radu@romania-insider.com

(Sursa foto: Bumbleedee | Dreamstime.com)

www.romania-insider.com

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stiri

Ce s-a întâmplat într-un accident grav pe DN 15, în județul Mureș?

Publicat

în

De către

Cum reușește Bernadette Szocs să rămână în elita tenisului de masă mondial?

Accident rutier în Pârâu Crucii

Pompierii din Mureș au fost solicitați să intervină la un accident rutier care a avut loc în localitatea Pârâu Crucii (comuna Râciu) pe DN 15, sâmbătă, 22 februarie.

Detalii despre incident

La fața locului, echipele de salvare au constatat că există o victimă de cod roșu, care nu era încarcerată. Pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu au intervenit rapid, utilizând o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD B2 și un elicopter SMURD.

Intervenție rapidă și eficientă

Acțiunile coordonate ale echipelor de intervenție au fost esențiale pentru asigurarea unui răspuns prompt în această situație de urgență.

Concluzie

Incidentul reiterează importanța reacției rapide în cazuri de accident rutier, subliniind dedicarea echipelor de salvare din județul Mureș.

Întrebări pentru cititori

Ce măsuri considerați că ar putea fi implementate pentru a preveni accidentele rutiere în zonele rurale? Cum credeți că ar putea îmbunătăți intervențiile de urgență în astfel de situații?

Vă invităm să ne lăsați comentariile voastre și să distribuiți acest articol pe rețelele sociale!

#Accident #grav #în #județul #Mureș #Stiri #din #Mures #Stiri #Targu #mures

Continuă să citești

Stiri

Ce vremuri ne așteaptă în februarie-martie 2025? Descoperiți prognoza meteo!

Publicat

în

De către

Prognoza Meteo pentru Februarie și Martie 2025 în Județul Hunedoara

În următoarele săptămâni, vremea din județul Hunedoara va aduce variații semnificative, pe măsură ce ne apropiem de finalul iernii și începutul primăverii. Iată ce putem aștepta pentru lunile februarie și martie 2025:

Condții Meteorologice Feburarie 2025

  • Temperaturi medii cuprinse între -5°C și 10°C.
  • Posibilitate de ninsori în prima parte a lunii.
  • Precipitații variate, cu posibile ploi în a doua jumătate a lunii.

Prognoza pentru Martie 2025

  • Temperaturi în creștere, atingând valori de la 0°C până la 15°C.
  • Risc de ploi și furtuni în zilele mai călduroase.
  • Vreme variabilă, specifică tranziției către primăvară.

Ce trebuie să știți

Este important să fiți pregătiți pentru schimbări rapide ale vremii. Vântul poate intensifica senzația de rece, în special în zilele cu temperaturi scăzute. De asemenea, până la finalul lunii martie, se estimează o creștere a numărului de zile însorite, care va aduce cu sine și o îmbunătățire a condițiilor generale.

Concluzie

Așadar, lunile februarie și martie 2025 vor fi caracterizate de o vreme diversificată, cu atât ninsori, cât și zile însorite. Este esențial să urmăriți prognoza meteo pentru a fi la curent cu ultimele schimbări.

Întrebări pentru cititori

Care sunt activitățile de care vă bucurați cel mai mult în zilele cu vreme frumoasă? Cum vă pregătiți pentru vremuri nefavorabile?

Vă încurajăm să lăsați comentarii cu opiniile și experiențele voastre legate de vremea din lunile februarie și martie și să distribuiți acest articol pe rețelele sociale!

#prognoza #meteo #februariemartie #Archives #Stiri #din #judetul #Hunedoara #Replicahd.ro
2025-02-21 12:39:00

Continuă să citești

Stiri

Ce s-a întâmplat la Câmpia Turzii în urma accidentului mortal?

Publicat

în

De către

Ce s-a întâmplat la Câmpia Turzii în urma accidentului mortal?

Accident mortal la Câmpia Turzii


Detalii despre accident

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un grav accident rutier a avut loc pe strada Laminoriștilor din Câmpia Turzii, implicând două autoturisme. Pompierii de la Detașamentul Turda au intervenit rapid pentru a ajuta victimele.

Potrivit ISU Cluj, într-unul dintre vehicule se afla o femeie încarcerată, care nu prezenta semne vitale. Aceasta a fost extrasă de echipaj și, din păcate, chiar și manevrele de resuscitare efectuate de echipajul SAJ nu au putut salva viața acesteia, iar medicii au declarat decesul.

Imagini de la locul accidentului

Intervenție pomieri

Concluzie

Accidentele rutiere sunt tragedii care afectează comunitățile și familiile, iar acest incident nu face excepție. Este esențial să fim atenți la reguli și să conducem cu responsabilitate pentru a evita astfel de evenimente.

Întrebări pentru cititori

Ce măsuri credeți că ar trebui implementate pentru a reduce numărul accidentelor rutiere? Ați fost vreodată martor la un accident similar? Vă încurajăm să ne împărtășiți experiențele voastre în comentarii și să distribuiți acest articol pe rețelele sociale.

#Accident #mortal #Câmpia #Turzii

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și