Un festival de film care prezintă filme premiate de juriile ecumenice ale festivalurilor internaționale și o expoziție centrată pe cartea ca obiect de artă sunt printre opțiunile de pe agenda Bucureștiului.
In Bucuresti:
Pictograma filmului
18 ianuarie – 24 ianuarie
A doua ediție a evenimentului prezintă o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase la peste 30 de festivaluri de film din întreaga lume. Proiecțiile au loc la Cinematograful Muzeul Țăranului Român, Catedrala Sf. Iosif și Cinematograful Union. Proiecții și evenimente vor avea loc și în țară, la Iași (23 ianuarie), Cluj-Napoca (24 ianuarie), Oradea (23 – 24 ianuarie). Mai multe detalii Aici.
Grădina luminilor: Frumoasa și Bestia
Până pe 2 martie
Grădina Botanică găzduiește o altă ediție a evenimentului Grădina Luminilor, de data aceasta cu tema Frumoasa și Bestia. Mai multe detalii Aici.
Book.art.est
Până pe 8 februarie
Această expoziție internațională și multidisciplinară centrată pe carte ca obiect de artă explorează „mai multe viziuni și tehnici prin care cartea devine mai mult decât un purtător de text, transformându-se într-un obiect sculptural, un mediu unic pentru artiștii vizuali și un punct de contact între literatură. iubitori și pasionați de artă.” Este deschis la Galeria Calderon Art Studio, parte a Centrului Cultural Mihai Eminescu. Mai mult Aici.
Mnemonice [back to the future]
Până pe 8 februarie
Expoziția, prilejuită de aniversarea a 10 ani a GAEP, reunește lucrări noi ale tuturor celor 14 artiști pe care galeria îi reprezintă sau cu care colaborează pe termen lung. Mai multe detalii Aici.
Concerts @ George Enescu Philharmonic
16, 17 ianuarie
Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijată de Julian Rachlin, interpretează un program de lucrări de Ceaikovski, Edvard Grieg și Dmitri Șostakovici. Pianista Eva Gevorgyan este solistă. Mai mult Aici.
In tara:
Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi
Până pe 28 februarie
Expoziția, care își propune să evidențieze influența lui Caravaggio în rândul contemporanilor săi și contribuția sa la barocul european, include un tablou de Caravaggio, alături de lucrări ale unor artiști precum Lorenzo Lotto, Juseppe Ribera, Gian Battista Caracciolo, Dirck van Baburen, Mattia Preti, Gerrit Van Honthorst. Mai multe detalii Aici.
UnWorlding
Până la 1 martie
Această expoziție a duo-ului artistic Anca Benera și Arnold Estefán, artiștii români cu sediul la Viena, este deschisă la Fundația Art Encounters din Timișoara. Mai mult Aici.
Universul lui Salvador Dalí
Până pe 30 aprilie
Este una dintre cele mai mari expoziții dedicate artistului catalan din țară, și a fost prezentată anterior la București înainte de a fi deschisă la Cluj. Format din 170 de lucrări, invită spectatorii într-o călătorie de neuitat prin lucrările artistului: sculpturi în mărime naturală, mobilier suprarealist și alte opere de artă special create. Expoziția este deschisă la Hintz House. Mai multe detalii Aici.
Noua Speranta
Până pe 31 ianuarie
Cea mai recentă expoziție a artistului Roman Tolici este deschisă la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov. Spectacolul, care adună lucrări recente ale artistului, va fi apoi prezentat în alte patru orașe din țară, respectiv Timișoara, Sibiu, București și Tulcea. Mai mult Aici.
(Fotografie: masezdromadermis | Dreamstime.com)
editor@romania-insider.com