luni, septembrie 21, 2020
Acasă Actualitate Oamenii care au deficit de vitamina D sunt mai expusi la covid-19!

Oamenii care au deficit de vitamina D sunt mai expusi la covid-19!

Sutdii peste studii se fac in aceasta perioada de pandemie mondiala, oamenii care au lipsa vitamina D sunt mai expusi la noul coronavirus.

”Majoritatea oamenilor înțeleg că vitamina D este esențială pentru sănătatea oaselor și a mușchilor.

Analiza noastră a constatat, de asemenea, că ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor respiratorii acute, care este responsabil pentru milioane de decese la nivel global în fiecare an”, declara Carlos Camargo, șeful Departamentului de Medicină de Urgență de la Spitalul General din Massachusetts (MGH), autorul principal al studiului.

În contextul actualei pandemii, studii bazate pe date statistice comparate indică faptul că rata morbidității în cazurile infecțiilor cu COVID-19 a fost mai mare în țările în care populația are niveluri scăzute ale vitaminei D în organism, ceea ce ar putea sugera că este foarte probabil ca vitamina D să joace un rol protector și în infecțiile cu SARS-CoV-2.

Unul dintre aceste studii a fost realizat de o echipă de cercetători de la Queen Elizabeth Hospital Trust Trust și East England University, condusă de cercetătorul român Petre Cristian Ilie.

În cadrul studiului au fost comparate nivelurile mediane de vitamina D pentru 20 de țări europene, precum și date referitoare la rata mortalității cauzate de COVID-19.

În cadrul studiului, nivelul de vitamina D, pe diferite populații și grupe de vârstă, a fost corelat cu numărul de cazuri de COVID-19 la un milion de locuitori, precum și cu numărul de decese cauzate de COVID-19 la un milion de persoane.

Valorile medii pentru ale nivelului de vitamină D din organism la populația vârstnică din Spania, Italia și în țările nordice au fost 26 nmol/l, 28 nmol/l și, respectiv, 45 nmol/l. Rezultatele analizei de sânge poziționate sub 30 nmol/l sunt clasificate ca o deficiență severă de vitamina D.

“Am găsit asocieri semnificative între nivelurile de vitamina D și numărul de cazuri COVID-19 și în special mortalitatea cauzată de aceasta infecție. Cel mai vulnerabil grup de populație pentru COVID-19 este şi cel care are cel mai mare deficit de vitamina D”, concluzionează autorii noului studiu.

O analiză realizată de cercetătorii din Filipine, pe baza datelor colectate de la pacienții cu COVID-19 din trei spitale din țările Asiei de Sud-Est, a constatat că  o incidență de 19 ori mai mare a cazurilor severe la cei cu deficiență de vitamina D.

“O creștere a nivelului seric de vitamina D în organism ar putea îmbunătăți rezultatele clinice sau reduce efectele mai grave (severe până la cele critice).

Pe de altă parte, o scădere a nivelului seric (OH) D în organism ar putea agrava rezultatele clinice ale pacienților cu COVID-2019.

În acest caz, suplimentarea cu vitamina D poate juca un rol important în creșterea 1,25-dihidroxivitamina D [1,25 (OH) 2D], forma biologică activă a Vitaminei D în sânge”, scriu autorii studiului.

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, prezentă în mod natural în foarte puține alimente și disponibilă ca supliment alimentar. De asemenea, este produs endogen atunci când razele ultraviolete din lumina soarelui lovesc pielea și declanșează sinteza de vitamina D.

Majoritatea persoanelor adulte au nevoie de aproximativ 600 UI (unități internaționale) de vitamina D pe zi, în timp ce persoanelor în vârstă, de peste 70 de ani, li se recomandă să consume 800 UI pe zi.

Activitatea biologică a 40 UI este echivalentă cu 1 microgram de vitamina D.

- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Sponsorizat -

În Ultima Perioada

CAZURILE DE COVID 19 SUNT IN CREȘTERE LA NIVEL EUROPEAN!

Matt Hancock, Ministrul britanic al Sănătăţii: Dacă nu m-aş fi temut că oamenii vor încălca regulile de autoizolare, nu am fi impus amenzi...

Turcia testează un vaccin de producție chineză

”Prima administrare a vaccinului companiei Sinovac a început cu trei lucrători din sectorul sănătăţi, la Universitatea Hacettepe, aceştia oferindu-se voluntari”, a declarat...

CĂLIN DOBRA SE LUPTĂ SĂ DEZVOLTE TIMIȘUL!

Presedintele Consiliului Judetean, Calin Dobra declara ca prinde contur culoarul pistelor de biciclete, care va fi pe marginea drumului de patru benzi...

Madonna va regiza şi va scrie scenariul unui film despre viaţa şi muzica sa

Madonna va regiza şi participa la scrierea scenariului unui film despre viaţa sa pentru Universal Pictures, au anunţat studiourile de producţie...

Comentarii Recente