duminică, ianuarie 16, 2022
AcasăActualitateUn medic timişorean este primul român vaccinat împotriva Covid-19!

Un medic timişorean este primul român vaccinat împotriva Covid-19!

- Sponsorizat -

Coordonatorul Centrului Oncogen Timișoara, prof. dr. Virgil Păunescu, a luat o decizie radicală. Întrucât centrul nu a fost contactat de autoritățile competente ale statului român, deși Oncogen este singurul din țară care are în testare un vaccin (lucru confirmat și de Organizația Mondială a Sănătății).

”Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la Oncogen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare, pe data de 14 aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin.

Am recurs la această acțiune perfect legală din două motive principale:

  1. În calitate de investigator principal al acestui proiect și profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele și mai ales nuanțele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătății mele.

În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun.

  1. În prezent colectivul Oncogen pregătește documentația pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice.

Informația obținută din propria experiență de vaccinare va fi inclusă în această documentație și o consider în mod deosebit utilă pentru ANM în accelerarea procesului de aprobare a studiilor clinice.

Între timp cred că devine tot mai evident că autoritățile române competente au obligația de a acorda măcar o minimă atenție cercetărilor și cercetătorilor acestei țări, mai ales în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 miliarde de euro doar pentru combaterea epidemiei în țara noastră. Din acești bani, 0 au fost alocați dezvoltării vaccinului de la Oncogen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin.

În condițiile în care singura metoda de a opri această pandemie și dezastrul economic pe care l-a creat, rămâne vaccinarea, noi, cercetătorii de la Oncogen, am făcut tot ceea ce era omenește posibil și chiar mai mult pentru oprirea acestei calamități.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -