stiriacum.ro

Suntem sociabili

Internațional

Viața în Israel revine la normal! Cea mai rapidă campanie de vaccinare aduce beneficii pentru locuitori

Publicat

în

Restaurante aglomerate, cozi lungi la cafenele, artiști care cântă în piețe publice pentru trecători și cumpărători care intră și ies din magazine.

Aceste scene au început să reapară în Israel, după aproape un an de restricții cauzate de pandemia de Covid-19.

Cu mai mult de jumătate din populația vaccinată, Israelul a început să relaxeze restricțiile: firmele sunt din nou deschise, iar cumpărătorii încep să răspundă acestor schimbări. Și oamenii profită de sărbătoarea Paștelui de o săptămână, pentru a ieși din blocajele care până acum păreau nesfârșite, noteaza agenția The Media Line.

Cu o scădere accentuată a cazurilor de Covid-19 și o campanie de vaccinare de succes, autoritățile au relaxat multe dintre restricții. Drept urmare, viața a revenit aproape la vremurile pre-COVID: magazinele sunt deschise, restaurantele (cele care nu sunt închise din cauza restricțiilor alimentare ale sărbătorii) sunt pline și chiar granița cu Egiptul s-a redeschis, permițând sutelor de israelieni vaccinați să vină în vacanță în stațiuni aflate de-a lungul Mării Roșii.

Israelul a vaccinat complet peste jumătate din cei 9,3 milioane de locuitori împotriva noului coronavirus, în cea mai rapidă campanie de vaccinare din lume.

„Copiii sunt încântați, s-au întors la școală. Oamenii sunt afară și afacerile prosperă. E minunat. E bine să fiu afară ”, spune un locuitor al Ierusalimului.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Coreea de Nord anunță primul deces cauzat de COVID-19

Publicat

în

De către

Coreea de Nord a confirmat primul său deces din cauza Covid-19, presa de stat adăugând că alte zeci de mii se confruntă cu simptome de febră. Țara a negat de la început că ar avea cazuri de COVID-19 și și-a închis în totalitate granițele cu China sau Coreea de Sud.

Coreea de Nord a intrat în izolare după ce de la începutul crizei mondiale, liderul țării a negat că există cazuri de COVID-19 în țară.

Coreea de Nord, primul deces cauzat de COVID-19

Șase persoane au murit după ce au suferit febră, una dintre ele fiind pozitivă pentru Omicron, a informat vineri presa de stat.

În Coreea de Nord a fost semnalat primul deces cauzat de COVID-19.

Continuă să citești

Actualitate

Bill Gates confirmat pozitiv de COVID-19

Publicat

în

De către

Bill Gates s-a infectat cu Sars-CoV-2. Fondatorul Microsoft nu a precizat cum a luat virusul. Acesta este recunoscător pentru că s-a vaccinat şi primeşte cele mai bune îngrijiri medicale.

El a scris pe Twitter că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi se confruntă cu simptome uşoare.

Continuă să citești

Actualitate

Israelul renunţă la testele obligatorii COVID-19

Publicat

în

De către

Israelul a anunţat duminică că va renunţa la testarea obligatorie COVID-19 a călătorilor care sosesc pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar cetăţenii străini vor fi în continuare nevoiţi să prezinte un rezultat negativ înainte de a se îmbarca într-o cursă către această ţară.

 

Ministerul Sănătăţii a precizat că testarea pe Ben Gurion nu va mai fi solicitată din 20 mai. A menţionat, ca argument pentu luarea acestei decizii, o scădere în numărul zilnic de infectări, de la peste 6.000 la mai puţin de 2.000 în ultima lună.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și