stiriacum.ro

Suntem sociabili

Internațional

Viața în Israel revine la normal! Cea mai rapidă campanie de vaccinare aduce beneficii pentru locuitori

Publicat

în

Restaurante aglomerate, cozi lungi la cafenele, artiști care cântă în piețe publice pentru trecători și cumpărători care intră și ies din magazine.

Aceste scene au început să reapară în Israel, după aproape un an de restricții cauzate de pandemia de Covid-19.

Cu mai mult de jumătate din populația vaccinată, Israelul a început să relaxeze restricțiile: firmele sunt din nou deschise, iar cumpărătorii încep să răspundă acestor schimbări. Și oamenii profită de sărbătoarea Paștelui de o săptămână, pentru a ieși din blocajele care până acum păreau nesfârșite, noteaza agenția The Media Line.

Cu o scădere accentuată a cazurilor de Covid-19 și o campanie de vaccinare de succes, autoritățile au relaxat multe dintre restricții. Drept urmare, viața a revenit aproape la vremurile pre-COVID: magazinele sunt deschise, restaurantele (cele care nu sunt închise din cauza restricțiilor alimentare ale sărbătorii) sunt pline și chiar granița cu Egiptul s-a redeschis, permițând sutelor de israelieni vaccinați să vină în vacanță în stațiuni aflate de-a lungul Mării Roșii.

Israelul a vaccinat complet peste jumătate din cei 9,3 milioane de locuitori împotriva noului coronavirus, în cea mai rapidă campanie de vaccinare din lume.

„Copiii sunt încântați, s-au întors la școală. Oamenii sunt afară și afacerile prosperă. E minunat. E bine să fiu afară ”, spune un locuitor al Ierusalimului.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Explozie la o hidrocentrală din Italia. Patru persoane au murit și cinci sunt date dispărute. Un român printre cei decedați

Publicat

în

De către

Incident mortal la o hidrocentrală din apropierea orașului Bologna din Italia. Bilanțul morților se ridică la patru, iar alți cinci sunt dispăruți
Patru indivizi au decedat, în timp ce alți trei au fost răniți și cinci sunt declarați dispăruți în urma unei explozii survenite marți la o hidrocentrală în apropierea orașului italian Bologna, lângă lacul de acumulare de la Suviana, relatează agenția ANSA.
Inițial, informațiile transmise indicau că patru angajați ai hidrocentralei au suferit arsuri grave și alți șase sunt dați dispăruți. Ulterior, autoritățile au furnizat un bilanț oficial preliminar, raportând 12 victime, inclusiv trei decese confirmate după ce echipele de salvare au găsit cadavrele, trei persoane rănite și șase dispărute.
Între timp, conform surselor locale citate de agenția italiană ANSA, a fost identificat al patrulea cadavru din rândul persoanelor dispărute.
Potrivit ANSA, victimele sunt bărbați.
Un român de 45 de ani este una dintre victime.
Tot ANSA a transmis că răniții au fost transportați la spitalele din Parma, Cesena, Forlì și Pisa, iar cel mai grav dintre aceștia se află la spitalul Bufalini din Cesena și este la secția de mari arși.
Deflagrația a avut loc în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT) la hidrocentrala situată în lanțul muntos al Apeninilor și formată în urma construirii unui baraj în 1932.
Explozia a avut loc la etajul nouă al centralei, la aproximativ 30 de metri sub nivelul apei, în timp ce se desfășurau lucrări de întreținere la turbine, a spus Marco Masinara, primarul din Camugnano, citat de Il Resto del Cralino. Deflagrația a fost urmată de un incendiu. Hidrocentrala, construită în 1975, este operată de compania Enel.
Trei elicoptere din Bologna și Modena au fost mobilizate pentru a ajunge la locul incidentului și a oferi asistență medicală de urgență, apoi pentru a transfera răniții la spital. Carabinierii și aproximativ șaptezeci de pompieri s-au deplasat și ei la locul evenimentului.
Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a exprimat tristețea pentru pierderea vieților și a arătat solidaritate cu cei răniți, familiile și colegii de muncă ai victimelor. El i-a încurajat pe oameni că vor fi dezvăluite toate detaliile despre cum s-a întâmplat tragicul eveniment. De asemenea și premierul Giorgia Meloni a transmis un mesaj.
„Urmăresc cu îngrijorare știrile teribile despre explozia care a avut loc la o centrală hidroelectrică”, a scris pe rețelele de socializare premierul Giorgia Meloni. Aceasta a apreciat eforturile salvatorilor și ale celor implicați în căutarea persoanelor dispărute.
sursa text: Europa Press RO

Continuă să citești

Internațional

Eclipsa totală de soare: Un spectacol cosmic dincolo de granițe

Publicat

în

De către

 

Astăzi, în data de 8 aprilie, ochii întregii lumi sunt ațintiți către cer, pentru a fi martorii unui eveniment rar și fascinant: eclipsa totală de soare.

Fenomenul, care va putea fi observat în Mexic și Statele Unite, aduce în prim plan o simfonie cosmică ce ne încântă și ne învață mereu despre minunile universului.Cu etichetele #live, #eclipsa și #sun, social media se umple de imagini și observații ale iubitorilor de astronomie și curioșilor din întreaga lume.

Este un prilej de conectare și de împărtășire a emoțiilor generate de acest moment unic.

Eclipsa totală de soare reprezintă un dans cosmic între Soare, Lună și Pământ, în care Luna se interpune între Soare și Pământ, acoperind astfel complet discul solar.

Este un spectacol al geometriei cerești, ce ne amintește de fragilitatea și splendoarea universului în care trăim.

Continuă să citești

Internațional

Atac armat șocant în Finlanda: Elevi împușcați într-o școală din Vantaa

Publicat

în

De către

 

Un teribil incident a avut loc marți dimineața într-o școală din orașul Vantaa, Finlanda, unde sute de elevi își desfășurau activitățile școlare obișnuite.

Un atac armat a dus la rănirea mai multor persoane, iar suspectul, un minor, a fost prins de autorități.Într-o școală primară din Viertola, din zona urbană Helsinki, au fost auzite împușcături, iar poliția a intervenit rapid pentru a gestiona situația.

Inițial, au fost anunțate mai multe persoane rănite, iar oamenii au fost sfătuiți să rămână în casele lor și să evite zona incidentului.

Forțele de ordine au sosit prompt la fața locului, iar suspectul a fost reținut.

Potrivit informațiilor ulterioare, trei elevi au fost împușcați și răniți, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Sursele indică faptul că agresorul ar fi fost coleg cu victimele sale.

Școala Viertola are aproximativ 800 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, și aproximativ 90 de angajați. În momentul atacului, mulți dintre minori s-au ascuns, reușind astfel să evite un deznodământ și mai tragic.

Motivul exact al atacului armat nu este încă clar, iar investigațiile continuă pentru a elucida circumstanțele care au condus la acest incident șocant.

Este de remarcat rapiditatea intervenției poliției, care a reușit să oprească agresorul și să ofere asistență victimelor.

Comunitatea este profund afectată de acest eveniment și își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru familiile afectate de tragedie.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și