luni, ianuarie 17, 2022
AcasăActualitateOMS dezminte teoria că noul coronavirus îşi pierde din putere!

OMS dezminte teoria că noul coronavirus îşi pierde din putere!

- Sponsorizat -

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi mai mulți oameni de ştiinţă declară că nu există dovezi care să susţină afirmaţia profesorului Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, a declarat că noul coronavirus “nu mai există din punct de vedere clinic”.

Maria Van Kerkhove, epidemiolog OMS, precum și alţi virusologi şi specialiști în boli infecţioase, resping teoria medicului italian și spun că afirmaţiile sale nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice.

Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă.

În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat”, a declarat Van Kerkhove.

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc noul coronavirus.

”În aşteptarea probelor ştiinţifice care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni”, a afirmat într-un comunicat oficialul din ministerul italian Sănătăţii.

Franco Locatelli, directorul Consiliului Naţional al Sănătăţii din Italia, s-a declarat ”perplex” după ce a auzit afirmaţiile lui Zangrillo. ”Ajunge să te uiţi la numărul de noi cazuri pozitive confirmate în fiecare zi pentru a constata persistenţa în Italia a noului coronavirus”, a declarat acesta.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -