miercuri, septembrie 16, 2020
Acasă Actualitate Alexandru Rafila, despre vacanțele în Grecia și Bulgaria: "E mai puțin probabil...

Alexandru Rafila, despre vacanțele în Grecia și Bulgaria: „E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară”!

”Nu există niciun fel de informație obiectivă care să arate că transmisibilitatea e mai mică în această perioadă. E posibil ca sezonul cald să afecteze transmisibilitatea, dar virusul în sine nu și-a schimbat caracteristicile. E mult mai important să rămânem pe trend descendent decât să facem experimente, prin care renunțăm la măsurile de protecție și să constatăm eventual că apar focare”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a salutat faptul că numărul cazurilor de noi infectări este în scădere, dar că acest aspect ”nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală și să revenim la un comportament care poate favoriza transmiterea virusului”.

În ceea ce privește opțiunea de petrecere a vacanțelor în Bulgaria și Grecia, Alexandru Rafila a spus că orice călătorie suplimentară poate să afecteze evoluția epidemiei, deși cele două țări au o incidență mai mică a infecției decât România.

”E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică – N.R.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice”, a subliniat el.

- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Sponsorizat -

În Ultima Perioada

Madonna va regiza şi va scrie scenariul unui film despre viaţa şi muzica sa

Madonna va regiza şi participa la scrierea scenariului unui film despre viaţa sa pentru Universal Pictures, au anunţat studiourile de producţie...

Câștigătorii concursului foto Apa vieţii – viaţa apei organizat de AQUATIM

Compania de APA/CANAL AQUATIM TIMISOARA a organizat un concurs de fotografie unde au fost date premii in bani castigatorilor.

Israelul intră din nou în carantină

Statul Israel intră din nou în carantină, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de Covid19. Măsura va fi impusă pentru...

Klaus Iohannis: ”Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii”

Presedintele Romaniei a fost intrebat de o jurnalista daca se ia in calcul taierea de salarii sau pensii. ”Dați-mi...

Comentarii Recente