vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăActualitateAlexandru Rafila, despre vacanțele în Grecia și Bulgaria: "E mai puțin probabil...

Alexandru Rafila, despre vacanțele în Grecia și Bulgaria: “E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară”!

- Sponsorizat -

”Nu există niciun fel de informație obiectivă care să arate că transmisibilitatea e mai mică în această perioadă. E posibil ca sezonul cald să afecteze transmisibilitatea, dar virusul în sine nu și-a schimbat caracteristicile. E mult mai important să rămânem pe trend descendent decât să facem experimente, prin care renunțăm la măsurile de protecție și să constatăm eventual că apar focare”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a salutat faptul că numărul cazurilor de noi infectări este în scădere, dar că acest aspect ”nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală și să revenim la un comportament care poate favoriza transmiterea virusului”.

În ceea ce privește opțiunea de petrecere a vacanțelor în Bulgaria și Grecia, Alexandru Rafila a spus că orice călătorie suplimentară poate să afecteze evoluția epidemiei, deși cele două țări au o incidență mai mică a infecției decât România.

”E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică – N.R.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice”, a subliniat el.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -