stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

CJ TIMIȘ se laudă că a atras 80 de milioane de euro pentru timișeni!

Publicat

în

Judetul Timis este pe cai mari in momentul de fata, sunt pe hartie deocamdata, lucrari de milioane de euro. Speram ca se vor si realiza intr-un viitor apropiat.

Presedintele Consiliului Judetean Timis este foarte optimist in acest subiect de investitii.

”La Consiliul Județean Timiș gândim global, iar suma care a ajuns aici – în jur de 80 de milioane de euro – este suficientă ca să putem contura anvergura obiectivelor pe care le avem, proiectele pe care le derulăm și transformările în față cărora se află Timișul. Eu spun mereu că nu banii sunt importanţi. Cel mai mult contează ce facem cu ei, cum schimbăm în bine viața oamenilor, ce lăsăm în urma noastră și cum ne asumăm perioadele în care am fost responsabili pentru soarta comunității care ne-a creditat. Avem aproape 80 de milioane de euro, prin contracte de finanţare nerambursabilă şi proiecte în cuantum de alte 18 milioane de euro, aflate pe lista de rezervă, tot pentru finanţări nerambursabile. Aici, e necesar să menţionez reabilitarea Conacului Mocioni din Foieni, precum şi modernizarea DJ 684 pe traseul DN 68A (Coșava) -Tomești-Luncanii de Sus (limită CS) – DN68 (Voislova)”, ne-a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Comună Șag a devenit recent prima din județ, pentru care s-a semnat contractul de execuție pentru extindere rețelei de apă și înființarea rețelei de canalizare. Aici se vor executa lucrări de aproximativ 7 milioane de euro, care fac parte dintr-un amplu proiect european, gestionat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-canal, Consiliul Județean Timiș și Aquatim. Este vorba de o finanțare record pentru județul nostru, de 180 de milioane de euro, pentru care CJ Timiş contribuie cu aproape 3 milioane de lei.  Pe măsură ce Aquatim va încheia licitațiile, vor veni vești bune pentru locuitorii din Timișoara și încă 8 orașe din județ, dar și pentru 39 de comune.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Publicat

în

De către

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că preţurile la carburanţi au scăzut, acest lucru fiind „o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării”, iar în perioada următoare este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

„Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Continuă să citești

Actualitate

Rusia și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării rus: „O mișcare de bunăvoință”

Publicat

în

De către

Rusia confirmă că și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării din Rusia a confirmat că decizia a fost „un pas de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, forțele armate le Federației Ruse au finaizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a declarat ministrul Apărării din Rusia.

„Astfel, s-a demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un cordon umanitar pentru exportul de produse agricole din Ucraina”, a adăugat acesta, citat de The Guardian.

Continuă să citești

Actualitate

BREAKING. Președintele Biden anunță creșterea prezenței militare a SUA în România

Publicat

în

De către

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și