duminică, ianuarie 16, 2022
AcasăActualitateDezbatere Donald Trump vs. Biden

Dezbatere Donald Trump vs. Biden

- Sponsorizat -

Dezbaterea a avut loc la Cleveland.

Presa americană scris că spectacolul tv oferit de contracandidați a fost unul mediocru, ba chiar “un circ”.

Republicanul Donald Trump a insultat inteligența democratului Joe Biden și l-a întrerupt în mod constant, în timp ce acesta din urmă l-a făcut mincinos pe liderul de la Casa Albă.

În timp ce Joe Biden a susținut că actuala administrație a eșuat pe toate planurile, Donald Trump și-a acuzat rivalul că nu se poate lăuda cu vreun lucru reușit în cei 47 de ani de activitate politică.

Președintele și-a apărat dreptul de a face o nouă nominalizare la Curtea Supremă, unde un scaun a rămas vacant după decesul judecătoarei progresiste Ruth Bader Ginsburg. Trump o propune pe Amy Coney Barrett, cunoscută pentru viziunile sale conservatoare.

„Am câştigat alegerile. Alegerile au consecinţe”, a spus răspicat preşedintele, adăugând că partidul său republican deţine majoritatea în Senat, camera care confirmă judecătorii. Trump a lăudat calităţile propunerii sale, judecătoarea Amy Coney Barrett: „Va fi la fel de bună ca oricine a servit în acea Curte”, a subliniat el.

„Suntem în mijlocul alegerilor”, a replicanul candidatul democrat Joe Biden. „Ar trebui să aşteptăm să vedem care este rezultatul acestor alegeri”.

Biden i-a reproșat adversarului gestionarea „dezastruoasă” a pandemiei. În apărarea sa, Trump a susținut că democratul nu s-ar fi descurcat deloc mai bine în locul său ținând cont de amploarea crizei sanitare.

„Suntem la câteva săptămâni distanţă de un vaccin”, a anunţat Trump, asumându-şi meritul pentru programele ştiinţifice. Preşedintele a dat vina pe mass-media care a proiectat o imagine proastă despre el, în timp ce Biden a avut parte de o presă favorabilă.”Nu ai fi putut niciodată să faci treaba pe care am făcut-o noi”, i-a spus Trump lui Biden.”Ştiu cum să-mi fac treaba”, a replicat Biden. „Nu am deloc încredere în el” în privinţa vaccinului, a adăugat candidatul democrat.”Tot ceea ce a spus până acum este pur şi simplu o minciună”, a acuzat Biden.”Nu are niciun plan. Acest om nu ştie despre ce vorbeşte”.

Preşedintele SUA s-a confruntat cu întrebări repetate din partea moderatorului referitoare la impozitele sale pe venit, după ce recent în presă au apărut informaţii potrivit cărora valoarea taxelor plătite în 2016 şi 2017 a fost de 750 de dolari. „Am plătit milioane de dolari de impozite, milioane de dolari de impozite pe venit”, a spus Trump, care a refuzat să dea cifre exacte, în pofida insistenţei moderatorului. Preşedintele Trump nu şi-a făcut niciodată publice declaraţiile fiscale, după tradiţia candidaţilor la Casa Albă din ultimele decenii.

Taberele s-au ciocnit și pe tema diviziunilor rasiale, care s-au reaprins în Statele Unite.

Joe Biden i-a cerut lui Donald Trump să denunțe “supremația albilor”.

„Acesta este un preşedinte care a folosit totul pentru a încerca să genereze ură rasistă, diviziune rasistă”, a acuzat Biden, adăugând că „există nedreptate sistemică în această ţară”. Trump a contracarat afirmând că Biden, pe vremea când era senator, în anii 1990, a adoptat un proiect de lege privind infracţionalitatea care i-a afectat negativ pe afro-americani.”Noi credem în lege şi ordine, în timp ce tu nu”, i-a spus Trump lui Biden, după care dezbaterea a abordat modul în care s-au purtat poliţiştii în timpul protestelor.

Preşedintele Trump a invocat sprijinul de care se bucură în rândul ofiţerilor de poliţie, în timp ce Biden a fost presat de moderator să răspundă cu privire la motivul pentru care nu a cerut represiuni mai dure în timpul protestelor care au degenerat în revolte în timpul verii. Ca răspuns, Biden a ţinut să condamne orice proteste violente.

„Nu face decât să pună paie pe foc”, a calificat Biden abordarea dură a lui Trump.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -