stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Primul weekend de „lockdown mai eficient” aduce aglomerație de nedescris în benzinării și magazine.

Publicat

în

Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE. Înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, magazinele au fost pline ochi de oameni, până când personalul magazinelor au restricționat accesul în magazin, iar cei care au dorit să își facă provizii au trebuit să aștepte afară.

La market-ul unei benzinării din București s-a format coadă, la 19:55, după ce magazinele s-au închis de la ora 18:00. În dreptul ușii erau peste 10 persoane care așteaptă să facă cumpărături înainte de interzicerea circulației fără motiv întemeiat, măsură care intră în vigoare de la ora 20:00, spune DC News.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 348 din 25 martie 2021, în localitățile cu o rată a incidenței de peste 4 la 1.000 locuitori, magazinele se închid de la ora 18:00 și circulația fără motiv întemeiat este interzisă după ora 20:00, de vineri până duminică. Dacă rata incidenței este de peste 7,5 la 1.000 locuitori, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii.

Autoritățile au transmis că măsurile sunt recomandate de specialiști pentru a evita aglomerațiile care se formau seara în magazine, însă, așa cum se poate observa, nu au făcut decât să creeze aglomerații în alte locații.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Horia Colibășanu: „S-au întâmplat multe în ultimele zile, în drumul nostru spre vârf”

Publicat

în

De către

 

 

Alpinistul Horia Colibășanu a împărtășit recent experiențele și dificultățile întâmpinate în încercarea de a atinge un nou vârf montan. În condițiile vitrege de la altitudini de peste 6.650 de metri, comunicarea a fost îngreunată de frigul extrem, făcând dificilă chiar și scrierea unui mesaj scurt.

### Vremea, un obstacol major

Colibășanu a subliniat că, deși muntele nu este deosebit de dificil, sezonul actual a fost nefavorabil din punct de vedere al vremii. Zăpada a căzut continuu noaptea și dimineața, iar până la ora 17 speranța unei îmbunătățiri a condițiilor meteorologice a fost în zadar. În plus, riscul de avalanșe a fost prezent, cu un expert în avalanșe, Billy, avertizând asupra unui risc moderat dar semnificativ.

### Așteptări și realități

Anul trecut, pe Broad Peak, Colibășanu a petrecut doar patru zile în taberele superioare, în timp ce anul acesta a stat deja opt zile în speranța unei ferestre meteorologice favorabile. „Știam că dacă vom reveni în tabăra de bază va trebui să renunțăm,” a spus el, menționând perturbările frecvente ale vremii care au afectat încercarea lor.

### Cursa contra-cronometru

După ce au coborât cu bine în tabăra de bază, echipa lui Colibășanu se află acum într-o cursă contra-cronometru pentru a prinde avionul spre casă. „Încercăm să facem 100 de kilometri în trei zile, doar că e cu urcat și cu coborât mult. Ieri am făcut 30 de kilometri în 11 ore,” a relatat alpinistul, descriind efortul enorm depus în condiții dificile. Cu o zi și jumătate de mers rămasă, echipa continuă să avanseze.

Horia Colibășanu a promis să revină curând cu întreaga poveste a expediției, exprimându-și recunoștința față de toți cei care i-au urmărit îndeaproape aventurile și pentru susținerea și gândurile bune primite.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați urmărit îndeaproape expediția și pentru toată susținerea și gândurile bune,” a încheiat el mesajul său.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: “ Fabricul va străluci din nou”

Publicat

în

De către

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat demararea unor proiecte esențiale pentru revitalizarea cartierului Fabric, unul dintre cele mai importante și istorice zone ale orașului. Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire cu echipa de experți care va elabora Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Fabric. În paralel, s-a finalizat și achiziția pentru proiectul de stopare a degradării Sinagogii din Fabric, un monument de mare valoare istorică și culturală.

Acești pași reprezintă parte din eforturile administrației locale de a proteja și dezvolta cartierul Fabric, care a suferit în mod nedrept timp de decenii. Planul Urbanistic Zonal va completa proiectul de regenerare al zonei Traian, unde se vor investi aproximativ 30 de milioane de euro pentru refacerea spațiului public.

PUZ-ul va stabili clar condițiile de construire și funcționare a clădirilor și terenurilor din cartier, acoperind o suprafață de peste 90 de hectare. Obiectivul principal este de a crea o viziune coerentă pentru dezvoltarea economică a Fabricului. Având în vedere că acest cartier nu a fost niciodată doar o zonă rezidențială, este esențial ca PUZ-ul să includă reguli care să stimuleze micii antreprenori și să încurajeze activitatea economică responsabilă, fără a distruge inițiativele locale.

„Îmi doresc ca la finalizarea acestui document să avem o viziune clară pentru viața economică a cartierului. Fabric nu a fost niciodată doar un cartier rezidențial și de aceea acest PUZ trebuie să vină cu reguli care să stimuleze micii antreprenori și să încurajeze activitatea economică responsabilă, fără a distruge inițiativele locale,” a declarat Dominic Fritz.

Aceste inițiative reprezintă un pas important în eforturile de revitalizare a Fabricului, un cartier bijuterie al Timișoarei, și de transformare a acestuia într-un pol de atracție economică și culturală.

Continuă să citești

Actualitate

Mobilizare de Urgență pentru Stingerea Incendiilor de Vegetație în Județul Timiș

Publicat

în

De către

 

# Informare de Presă: STOP Arderilor Necontrolate!

 

Astăzi după-amiază, pompierii din cadrul Secției Sânnicolau Mare, alături de voluntari din comunele Cenad, Saravale, Dudeștii Vechi și Periam, au intervenit rapid pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată care s-a manifestat pe multiple focare, de-a lungul DJ 682, între Sânnicolau Mare și Saravale.

### Detalii Intervenție

Pentru câteva minute, drumul a fost inundat de fum dens, ceea ce a impus intervenția echipajelor de poliție și jandarmi pentru a asigura siguranța traficului și a participanților la trafic. În același timp, un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Sânpetru Mare, mobilizând suplimentar resursele de intervenție.

### Daunele Provocate

În urma incendiilor, au fost distruse aproximativ 6 hectare de vegetație uscată și miriște, 3 hectare de cultură de grâu și 1 hectar de lucernă. Aceste incidente subliniază gravitatea și pericolul pe care arderea necontrolată a vegetației îl reprezintă pentru agricultură și mediu.

### Apel către Cetățeni

Autoritățile fac un apel urgent către cetățeni să nu igienizeze terenurile prin incendiere. Arderea vegetației uscate este **strict interzisă** și constituie un pericol major pentru siguranța publică și mediul înconjurător.

**Recomandări pentru Prevenirea Incendiilor:**
– **NU utilizați focul deschis** în zonele cu vegetație uscată sau împădurite.
– **NU aruncați la întâmplare** resturile de la țigări. Acestea pot declanșa incendii de proporții.

Prin respectarea acestor recomandări, contribuim cu toții la prevenirea incendiilor și la protejarea mediului și a bunurilor comune. Autoritățile își continuă eforturile de informare și prevenire, pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și