stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Primul weekend de „lockdown mai eficient” aduce aglomerație de nedescris în benzinării și magazine.

Publicat

în

Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE. Înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, magazinele au fost pline ochi de oameni, până când personalul magazinelor au restricționat accesul în magazin, iar cei care au dorit să își facă provizii au trebuit să aștepte afară.

La market-ul unei benzinării din București s-a format coadă, la 19:55, după ce magazinele s-au închis de la ora 18:00. În dreptul ușii erau peste 10 persoane care așteaptă să facă cumpărături înainte de interzicerea circulației fără motiv întemeiat, măsură care intră în vigoare de la ora 20:00, spune DC News.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 348 din 25 martie 2021, în localitățile cu o rată a incidenței de peste 4 la 1.000 locuitori, magazinele se închid de la ora 18:00 și circulația fără motiv întemeiat este interzisă după ora 20:00, de vineri până duminică. Dacă rata incidenței este de peste 7,5 la 1.000 locuitori, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii.

Autoritățile au transmis că măsurile sunt recomandate de specialiști pentru a evita aglomerațiile care se formau seara în magazine, însă, așa cum se poate observa, nu au făcut decât să creeze aglomerații în alte locații.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Primarul Comunei Pădureni Dorin Ignuța plătește 8000 de euro pe o stație de autobuz!? Noaptea minții…..

Publicat

în

De către

 

În comuna Pădureni, un mic colț de liniște și natură, cetățenii se trezesc să fie martorii unor decizii administrative care ridică semne de întrebare și ridică din sprâncenele contribuabililor.

La conducerea acestei comunități se află primarul Dorin Ignuța, care în ultima perioadă a fost subiectul unor critici aprinse legate de gestionarea bugetului public și alocarea resurselor în proiecte considerate de unii ca fiind superficiale sau chiar inutile.

Una dintre cele mai recente controverse se învârte în jurul achiziționării unor stații de autobuz la un preț considerabil de ridicat.

Cu un cost de 8000 de euro pentru fiecare, cetățenii se întreabă cu oarecare indignare: cât de justificată este o astfel de cheltuială într-o perioadă în care nevoile esențiale, precum educația sau infrastructura rutieră, sunt adesea neglijate?

Argumentul principal al criticilor este că aceste stații de autobuz par să fie mai mult o formă de extravaganță decât o necesitate reală.

Cu toate că confortul călătorilor este important, mulți se întreabă dacă această sumă nu ar fi putut fi direcționată către alte proiecte care ar aduce beneficii tangibile întregii comunități.

În plus, aceste investiții par să fie doar vârful eisbergului.

Există numeroase alte proiecte care sunt considerate a fi fie nejustificate, fie ignorând cu desăvârșire prioritățile reale ale comunității.

Cheltuielile cu parcul de distracții sau cu ornamentele de Crăciun sunt doar câteva exemple care ridică semne de întrebare asupra priorităților administrației locale.

Cu toate acestea, primarul Pădureniului se apără, argumentând că investițiile în infrastructura de transport sunt esențiale pentru dezvoltarea comunității și atragerea potențialilor investitori.

Totuși, cetățenii sunt tot mai puțin convinși de aceste justificări și solicită o transparență mai mare în ceea ce privește cheltuirea banului public.

În final, este clar că în Pădureni există un conflict între viziunea administrativă și așteptările cetățenilor.

Este esențial ca aceste probleme să fie abordate într-un mod deschis și transparent, cu implicarea activă a comunității în procesul decizional.

În acest fel, se poate asigura că banii publici sunt cheltuiți cu înțelepciune și că prioritățile reale ale locuitorilor sunt reflectate în proiectele comunitare.

Continuă să citești

Social

✝) Duminica a 4-a din Post (a Sfântului Ioan Scărarul) 14 Aprilie 2024

Publicat

în

De către

 

DUMINICA
A PATRA A SFÂNTULUI ŞI MARELUI POST

Evanghelia de la Marcu
(IX, 17-32)

n vremea aceea, a venit un om la Iisus şi îngenunchind înaintea Lui, I-a zis: „Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi oriunde îl apucă, îl aruncă la pământ şi face spume la gură şi scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte. Şi le-am spus ucenicilor Tăi să-l scoată, dar ei n’au fost în stare“. Iar El, răspunzându-le, a zis: „O, neam necredincios, până când voi fi cu voi? până când vă voi răbda? Aduceţi-l la Mine!“ Şi l-au adus la El. Şi, văzându-L, duhul îndată l-a zguduit pe copil; şi căzând la pământ, se zvârcolea spumegând. Şi l-a întrebat pe tatăl lui: „Câtă vreme este de când i-a venit aceasta?“ Iar el a răspuns: „Din pruncie. Şi de multe ori l-a aruncat şi în foc şi în apă, ca să-l piardă. Dar dacă Tu poţi ceva, ajută-ne, fie-#i milă de noi!“ Iar Iisus i-a zis: „Dacă Tu poţi crede, toate-i sunt cu putinţă celui ce crede“. Şi îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: „Cred, Doamne!, ajută necredinţei mele!“ Iar Iisus, văzând că năvăleşte mulţimea, a certat duhul cel necurat, zicându-i: „Duh mut şi surd, Eu îţi poruncesc: Ieşi din el, şi’n el să nu mai intri!“ Şi răcnind şi zguduindu-l cu putere, duhul a ieşit; iar copilul s’a făcut ca mort, încât mulţi ziceau că a murit. Iar Iisus l-a apucat de mână şi l-a ridicat; şi el s’a sculat în picioare. Şi după ce El a intrat în casă, ucenicii L-au întrebat ei între ei: „De ce noi n’am fost în stare să-l scoatem?“ Iar El le-a zis: „Soiul acesta de demoni prin nimic nu poate ieşi decât numai prin rugăciune şi prin post“. Şi ieşind ei de acolo, străbăteau Galileea; iar El nu voia să ştie cineva. Că-i învăţa pe ucenicii Săi şi le spunea că Fiul Omului Se va da în mâinile oamenilor şi-L vor ucide, iar după ce-L vor ucide, a treia zi va învia. Ei însă nu înţelegeau cuvântul şi se temeau să-L întrebe. 

În aceiaşI zi se citeşte şI Evanghelia Cuviosului
de la Matei
(IV, 25; V, 1-12)
În vremea aceea mulţimi numeroase mergeau după Iisus, din Galileea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea şi de dincolo de Iordan. Văzând Iisus mulţimile, S’a suit în munte: şi şezând El, au venit la Dânsul ucenicii SăI Şi, deschizându-Şi gura, îi învăţa, zicând: „Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor. Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia. Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul. Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetează de dreptate, că aceia se vor sătura. Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui. Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu. Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor. Fericiţi veţi fi când din pricina Mea vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi, minţind, vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, că aşa i-au prigonit pe profeţii de dinaintea voastră.“

Continuă să citești

Internațional

Eclipsa totală de soare: Un spectacol cosmic dincolo de granițe

Publicat

în

De către

 

Astăzi, în data de 8 aprilie, ochii întregii lumi sunt ațintiți către cer, pentru a fi martorii unui eveniment rar și fascinant: eclipsa totală de soare.

Fenomenul, care va putea fi observat în Mexic și Statele Unite, aduce în prim plan o simfonie cosmică ce ne încântă și ne învață mereu despre minunile universului.Cu etichetele #live, #eclipsa și #sun, social media se umple de imagini și observații ale iubitorilor de astronomie și curioșilor din întreaga lume.

Este un prilej de conectare și de împărtășire a emoțiilor generate de acest moment unic.

Eclipsa totală de soare reprezintă un dans cosmic între Soare, Lună și Pământ, în care Luna se interpune între Soare și Pământ, acoperind astfel complet discul solar.

Este un spectacol al geometriei cerești, ce ne amintește de fragilitatea și splendoarea universului în care trăim.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și