stiriacum.ro

Suntem sociabili

Internațional

La ei se poate! Toată lumea din Marea Britanie își poate face, GRATUIT, două teste anti-Covid, pe săptămână

Publicat

în

Toți cetățenii din Anglia vor avea acces la două teste rapide pentru coronavirus săptămânal, începând de vineri, în cadrul unei extinderi a programului de testare al guvernului, anunță BBC.

Kiturile care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, în farmacii sau vor fi distribuite prin poștă.

Testele sunt deja oferite elevilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă pentru a munci. Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă.

Criticii programului spun că acesta riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Primarul Cherecheș a fost prins în Augsburg!

Publicat

în

De către

 

 

O pagină întunecată a politicii românești pare să se apropie de final odată cu prinderea primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în Augsburg, Germania. Acesta a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Evenimentul a avut loc în urma unor eforturi coordonate între autoritățile românești și cele germane, culminând cu reținerea edilului care își găsise refugiu în străinătate. Cătălin Cherecheș, cunoscut în trecut pentru activitatea sa politică în Baia Mare, a devenit subiectul unei anchete care a dus la condamnarea sa pentru practici corupte.

Prinderea sa în Germania reprezintă o victorie pentru statul de drept și pentru eforturile depuse de autoritățile române în combaterea corupției la nivel înalt. Arestarea primarului condamnat definitiv la închisoare aduce o notă de speranță în lupta împotriva fenomenului corupției în țară.

Această dezvoltare marchează un pas important către responsabilizarea și justiția pentru cei implicați în practici corupte. Comunitatea locală și societatea în ansamblu urmăresc îndeaproape evoluțiile în acest caz, reflectând dorința de a construi o societate mai transparentă și echitabilă. 🇷🇴⚖️

Continuă să citești

Internațional

Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei

Publicat

în

De către

 

** Incident neașteptat la Clădirea Președinției Republicii Moldova:**

Într-un eveniment neașteptat și neplăcut, Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, a fost mușcat de mână de către Codruț, câinele Maiei Sandu, în timpul unei vizite în Republica Moldova. Liderul austriac a ales să îl mângâie pe Codruț, însă acesta a reacționat agresiv, mușcându-l pe președinte. A fost necesară aplicarea de bandaje pentru a trata mușcătura.

Incidentul a avut loc în Clădirea Președinției Republicii Moldova, unde cei doi lideri au susținut și o serie de declarații. În timpul vizitei, președintele austriac a folosit ocazia pentru a critica decizia guvernului său de a bloca aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Câinele, numit Codruț, a devenit parte a echipei de la Președinție acum aproximativ 7 luni, fiind adoptat de Maia Sandu după ce a fost găsit rănit pe stradă, în urma unui accident rutier. Din păcate, în urma accidentului, Codruț a rămas fără un picior.

Maia Sandu a împărtășit informații despre câinele său pe pagina sa de Facebook, menționând că, deși nu au reușit să-i salveze lăbuța, după câteva luni de tratament, Codruț aleargă bucuros în 3 picioare. Incidentul nefericit cu președintele Austriei aduce în prim-plan atât latura neașteptată a evenimentelor diplomatice, cât și povestea de curaj și reziliență a câinelui Codruț.

Continuă să citești

Actualitate

Senatorul Joël Guerriau, Membru al Les Indépendants, Plasat în Arest Preventiv în Cazul Suspect de Agresiune Sexuală

Publicat

în

De către

 

Joi, Senatorul Joël Guerriau, membru al grupului de centru-dreapta Les Indépendants, a fost plasat în arest preventiv la Paris, într-un caz șocant în care este suspectat că ar fi drogat o deputată în vederea comiterii unei agresiuni sexuale.

Anunțul privind arestarea senatorului a fost primit cu surprindere și preocupare în cercurile politice și sociale. Les Indépendants, grupul din care face parte Guerriau, se confruntă acum cu o situație delicată, iar opinia publică a reacționat cu îngrijorare față de acuzațiile grave aduse senatorului.

Evenimentele derulate la Paris ridică întrebări cu privire la integritatea și etica în mediul politic. Arestarea senatorului reprezintă un moment de impact în peisajul politic, aducând în prim-plan discuții despre responsabilitatea liderilor politici și necesitatea protejării integrității victimelor.

Cazul se află în stadiul de investigație, iar autoritățile vor examina cu atenție probele și mărturiile implicate. Impactul asupra carierei politice a lui Joël Guerriau și repercusiunile pentru Les Indépendants rămân subiecte de interes în următoarele zile.

Această situație pune în evidență importanța instituțiilor judiciare în asigurarea justiției și protecției victimelor, subliniind necesitatea unei abordări riguroase și echitabile în astfel de cazuri delicate.”

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și