vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăActualitateVIDEO - Protestul intelectualilor la Timișoara - primarul Dominic Fritz, printre participanți.

VIDEO – Protestul intelectualilor la Timișoara – primarul Dominic Fritz, printre participanți.

- Sponsorizat -

Câteva zeci de persoane – scriitori, medici sau profesori – s-au adunat marți în fața Primăriei Timișoara, la o manifestație împotriva protestelor anti-restricții care au avut loc zilele trecute şi pe parcursul cărora s-au strigat şi lozinci xenofobe, în faţa locuinţei primarului Timișoarei. La acest miting a participat, pentru scurt timp, şi primarul Dominic Fritz, care a transmis că Timişoara înseamnă multiculturalitate, şi nu ură.

La acțiunea de “reafirmare a valorilor europene” au luat parte aproximativ 50 de oameni care au avut pancarte cu mesaje precum “Timișoara, oraș deschis”, “Respect pentru medicii aflați la datorie”, “Fobie la xenofobie” sau “Stop balaurului antisemit și șovin”.

“Suntem azi, aici, în număr limitat de regulile sanitare, pentru a ne reaminti că oraşul nostru a învins în Decembrie 1989 tocmai fiindcă timişorenii au ştiut să se unească dincolo de etnie, credinţă şi cultură. Una din cheile victoriei noastre asupra unui regim criminal a fost fraternitatea fără bariere. Am strigat spre cerul Timişoarei numele unirii şi am fost ascultaţi: <<unitate, unitate!>>. Asta s-a auzit pe străzile revoluţiei şi aşa s-a consemnat în punctul 4 al Proclamaţiei de la Timişoara, document ce a dezvoltat nevoile noastre ultime din acele zile fără pereche”, a fost mesajul citit de Vasile Popovici, profesor al Universităţii de Vest Timişoara, conform Agerpres.

La manifestație a participat, pentru scurt timp, și Dominic Fritz.

“Timişoara înseamnă deschidere, multiculturalitate, adică doar cultură, nu ură, acum citesc ce scrie pe aceste afişe. Acesta cred că este un semn de susţinere pentru Timişoara ca oraş de valori şi un mesaj ce se transmite în România şi în lume că suntem un oraş de care suntem mândri”, a spus primarul Timișoarei.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -