stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Președintele convoacă partidele la consultări pe tema desemnării unui nou premier, luni, la ora 12

Publicat

în

 

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, în urma vizitei la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă. A declarat că va ține consultări cu partidele politice luni de la ora 12: “Nu putem să stăm peste iarnă fără guvern, suntem în pandemie, în plin val 4”.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis:

  • Probabil, majoritatea ați aflat că a avut loc o moțiune de cenzură și guvernul, cum se spune colocvial, a fost dărâmat de politicieni care au vrut să arate că au voturi suficiente ca să dărâme guvernul. Nu au nicio gândire pentru ce urmează după. Evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a fost victima unor orgolii politicianiste, care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români. Cum s-a ajuns aici? USR care s-a dat mare partid reformist a abandonat guvernarea din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare.
  • Pentru USR n-a fost suficient, s-au aliat cu PSD și AUR și au dărâmat guvernul. Trebuie să găsim o ieșire din criză pentru guvernul este victima orgoliilor. Pașii constituționali se cunosc. Voi invita partidele la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi, responsabili, să găsim o ieșire din criză.
  • Am decis că voi organiza runda de consultări luni, de la ora 12, cu partidele parlamentare. Nu știu dacă prima rundă va duce la o soluție, dar personal, sunt total implicat și eu sunt hotărât să găsesc cu partidele mature o ieșire din criză.
  • Nu putem să stăm peste iarnă fără guvern, suntem în pandemie, în plin val 4, pentru că prea puțini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză globală a energiei. Sunt nenumărate probleme ce trebuie rezolvate de un guvern cu puteri depline.

Actualitate

Evanghelia zilei, 3 iulie

Publicat

în

De către

În duminica a treia după Rusalii Sfânta Evanghelie ne vorbește despre atitudinea pe care trebuie să o manifestăm în fața grijilor vieții.
„Zis-a Domnul: Luminătorul trupului este ochiul; dacă ochiul tău va fi curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar dacă ochiul tău va fi rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul, cu cât mai mult! Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui Mamona. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; oare nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât haina? Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în hambare și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc, și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Pentru că după toate acestea se străduiesc păgânii; doar știe Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă.” (Matei 6, 22-33

Continuă să citești

Actualitate

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Publicat

în

De către

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că preţurile la carburanţi au scăzut, acest lucru fiind „o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării”, iar în perioada următoare este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

„Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Continuă să citești

Actualitate

Rusia și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării rus: „O mișcare de bunăvoință”

Publicat

în

De către

Rusia confirmă că și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării din Rusia a confirmat că decizia a fost „un pas de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, forțele armate le Federației Ruse au finaizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a declarat ministrul Apărării din Rusia.

„Astfel, s-a demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un cordon umanitar pentru exportul de produse agricole din Ucraina”, a adăugat acesta, citat de The Guardian.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și