stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Novak Djokovic a pierdut procesul împotriva deciziei guvernului de a-i anula viza. Tenismenul sârb urmează să fie deportat din țară

Publicat

în

Trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au analizat contestația lui Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale de către guvern și au decis că autoritățile australiene au procedat legal când i-au anulat viza. Judecătorii au respins în unanimitate contestația lui Djokovic.

Judecătorul James Allsop, cel care a prezidat ședința, a explicat că sentința nu este despre faptul dacă ministrul Imigrației a luat decizia corectă, ci dacă decizia a fost atât de irațională sau nerezonabilă încât nu a fost luată în mod legal. ”Nu face parte din atribuția instanței să decidă asupra fondului sau înțelepciunii deciziei”, a precizat acesta.

Luni, Novak Djokovic era programat să joace împotriva compatriotului Miomir Kecmanovic, în primul tur al turneului de Grand Slam. Este neclar însă dacă tenismenul sârb va putea să concureze la Australian Open, deoarece, conform CNN, mai are câteva opțiune juridice la îndemână.

Procesul a început în jurul orei 12:30 noaptea (în Australia fiind dimineața),  iar după cinci ore de audieri cei trei judecători ai Curții Federale s-au retras pentru deliberări. Avocatul ministrului Imigrației a argumentat în fața judecătorilor că ”pe bună dreptate sau greșit” Novak Djokovic este perceput ca susținând opiniile împotriva vaccinări, iar prezența sa în Australia poate influența oamenii. Acesta a mai susținut că ministrul Imigrației nu trebuie să arate dovezi că Djokovic influențează opiniile oamenilor pentru a-i anula viza, ci doar că există riscul ca acesta să o facă

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

25 mai inclusiv e ultima zi pentru Declaraţia unică 2022

Publicat

în

De către

25 mai inclusiv e ultima zi pentru plata dărilor aferente veniturilor extrasalariale mai mari sau egale cu plafonul de 27.600 de lei, obţinute de persoanele fizice în anul 2021, pentru declararea veniturilor extrasalariale, cel puţin egale cu plafonul de 30.600 de lei, estimate că vor fi încasate de persoanele fizice în anul 2022 şi stabilirea dărilor aferente acestor venituri.

Dacă depăşesc acest termen, persoanele fizice riscă amendă cuprinsă între 50 de lei şi 500 de lei, potrivit Legii 295/2020, consultate de Economica.net.

Continuă să citești

Actualitate

Autorul apelului fals de ameninţare cu bombă, de ieri de la Timisoara a fost identificat

Publicat

în

De către

Poliţiştii timişeni au anunţat, luni seara, că autorul apelului fals de amplasare a unei bombe într-un mare complex comercial din centrul municipiului Timişoara este un minor de 15 ani, care şi în luna ianuarie a alertat fals poliţia că într-un liceu este o bombă.

“În urma verificărilor efectuate cu privire la alarma falsă cu bombă, poliţiştii l-au identificat şi depistat pe cel care a alertat autorităţile, fiind vorba despre acelaşi minor de 15 ani care a sesizat în luna ianuarie existenţa unei bombe la un liceu din Timişoara. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform legislaţiei în vigoare”, a precizat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Continuă să citești

Actualitate

Incendiu la Timișoara. Focul a cuprins un depozit

Publicat

în

De către

Flăcările au cuprins o hală de aproximativ 400 de metri pătrați, în care funcționa un depozit de închiriere scule.

 

La fața locului au fost trimiși pompierii de la ambele detașamente din Timișoara. Aproximativ 20 de salvatori intervin pentru a lichida focul.

 

 

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și