stiriacum.ro

Suntem sociabili

Altceva

Ministrul Bode : “Sunt tatăl unei fetiţe de vârstă apropiată cu Raisa. Sunt polițiști în cârdășie cu politicieni și cu infractori“.

Publicat

în

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că regretă „enorm” tragedia produsă joi, când Raisa, o fată de 13 ani, a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni de către o maşină de poliţie.

„Regret enorm această tragedie care a şocat o ţară întreagă şi, dincolo de funcţia ministerială, sunt tatăl unei fetiţe de vârstă apropiată cu Raisa, iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător”, a spus Bode, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

Principalele declarații:

  • Polițistul care a lovit cele două fete nu executa omisiune cu caracter de urgență.
  • Imaginea și comentariile cum că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal, o astfel de imagine nu poate fi concepută, înțeleasă. Am verificat dacă acest lucru s-a întâmplat. Procurorul are acest dosar în administrare și această situație este parte în dosar, cu martori audiați.
  • Am văzut o înregistrare de la STS când polițistul s-ar fi coordonat cu dispecerii de la 112 ca el să așeze corpul fetei pe partea stângă, pentru a acorda primul ajutor. Imaginile ar arăta că fetița se afla pe partea stângă când au venit salvatorii. Polițistul ar fi fost cel care a întors victima pe partea stângă.
  • Pentru că au fost discuții la nivelul opiniei publice, legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, are obligația cel care conduce o mașină a Poliției, are obligația să circule cu prudență, el este scutit doar de partea contravențională, iar nu de cea penală.
  • Am decis să reanalizăm, la nivelul ministerului, procesul de recrutare din surse externe, pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situații. Suntem obligați să recurgem la această procedură de selecție pentru a acoperi deficitul uriaș de personal, aproape 30 de mii de funcții.
  • Vom pune accentul pe componenta de recrutare de specialiști la nivel de minister, în acțiunile de recrutare din sursă externă. Este necesar să creștem cifra de școlarizare atât în școlile postliceale, cât și la Academie. În 2022, avem cea mai mare cifră de școlarizare din ultimii 5-6 ani.
  • Dincolo de pregătirea din școală, după recrutarea din sursă externă, este foarte important procesul de pregătire continuă la toate structurile, nu doar la ordine publică. Acest lucru l-am făcut în 2021 și va continua.
  • În ceea ce privește tragedia în care un om a murit, în orașul Bolintin-Vale: Aceasta a scos la iveală putregaiul unui sistem degradat de la an la an în ultimii 30 de ani. Resurse umane insuficiente, câteodată slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală sau cu infractorii.
  • Bolintin-Vale, o comunitate cu aproape 15 mii de locuitori, aproape 15% populație activă. Avem sute de comunități în țară din această categorie. Ceilalți nu sunt nici șomeri, nici nu au alte venituri. Ne punem întrebarea din ce trăiesc și avem răspunsul de unde aceste cifre alarmante în zona de infracțiuni, de furturi etc.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Altceva

✝) Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinților români)

Publicat

în

De către

În vremea aceea, pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut doi fraţi, pe Simon ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari, şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.

Continuă să citești

Altceva

A început să ningă pe Transfăgărășan.

Publicat

în

De către

Ninge pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă depășește 5 centrimetri. Drumarii au intervenit încă de la primele ore ale zilei pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Pe Drumul Naţional 7C, care leagă Transilvania de Muntenia, ninsoarea a început vineri dimineata, iar drumarii au scos utilajele de deszăpezire, ca să țină încă drumul deschis.

Noul regulament care este comun pentru Transalpina și Transfăgărășan spune că închiderea acestor tronsoane se face în funcție de condițiile meteo.

sursa> europafm

Continuă să citești

Altceva

Societatea de Transport din Timișoara anunță modificări ale liniilor școlare S12 și S13!

Publicat

în

De către

Ca urmare a adresei nr.4497/13.09.2022 transmisă de către ADI-Societatea Metropolitană de Transport Timişoara către Societatea de Transport Public Timișoara, începând cu data de 19.09.2022, se vor efectua următoarele modificări în programele de circulaţie ale liniilor şcolare S12 şi S13:

 

✅ linia S12 Aleea Ghirodei va avea plecările înspre domiciliu din staţia “Radio Timişoara” la orele 13:00, 14:00 şi 15:00,

✅ linia S13 Cartier Aeroport va avea plecările înspre domiciliu din staţia “Aurel Popovici” la orele 12:10, 13:23 şi 14:36.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și