stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al USR.

Publicat

în

Dacian Cioloș și-a anunțat demisia de la șefia USR, după ce informase cu două ore înainte Biroul Național că va face acest gest.

 

Principalele declarații:

 

Am considerat că este firesc să îmi prezint demisia. Pentru că am candidat pentru modernizarea partidului, după fuziune. Ca acest lucru să se întâmple, aveam nevoie de “complicitatea” Biroului Național.Cred că USR este o alternativă la extremism. Nu mai departe de azi am văzut cum încearcă unii să rezolve moțiuni simple, îi iau pe alții de gât.E nevoie de un partid credibil care dorește modernizarea României. Eu asta am vrut prin acel plan, o deschidere către societate, către mediul de afaceri. Din păcate nu am obținut acea susținere.Rămân membru de partid și voi continua alături de colegi. Acest partid are nevoie de împrospătare, de reconectare la societate și de recunoașterea limitelor care trebuie depășite.Va rămâne interimar Cătălin Drulă, până când conducerea va decide să organizeze noi alegeri. Nu voi mai candida la funcția de președinte.Eu cred că ar fi important să înceapă o discuție în partid. Cred că e nevoie de dezbatere pentru schimbarea statutului. Un statut este esențial pentru un partid, dar cel mai important este ca el să fie adaptat vremurilor pe care le trăim. V-am dat exemplu cu ce s-a întâmplat azi în parlament. Majoritatea din parlament blochează acum reforme. Noi avem nevoie de redinamizare din interior.Am un mesaj către susținătorii noștri: cred în continuare că dialogul intern poate fi mai dur sau mai direct, dar ține viu partidul. Această neliniște interioară, dacă e bine canalizată, poate duce la un partid care reprezintă bine societatea.Eu cred că USR are o perioadă de timp în față din care să tragă învățăminte din ieșirea de la guvernare și să ofere o nouă platformă pentru momentul 2024. Asta e ce mi-am dorit eu să facem. Nu am reușit ca președinte, dar sper să dea tonul cei care au acum majoritatea în partid.O să închei reamintindu-vă că în vară i-am promis lui Barna să nu candidăm niciunul, pentru a crea condițiile unei regenerări în partid. Iată că am ajuns acolo, dar cu câteva luni întârziere. Nu mi-au lipsit puterile, ci încrederea că mai putem continua împreună. Fără încredere, nu mimată, ci sinceră, va fi greu să reușim.Nu am în calcul să refac vechiul partid (Plus). Pe mine nu mă face funcția.Eu nu am făcut, cât am fost președinte, deosebiri între foști PLUS și foști USR. Am vrut să depășim treburile astea. Important este comportamentul ăsta, nu eticheta, nu sigla.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe

Publicat

în

De către

”Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!

 

A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

 

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

 

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse:

 

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului”

 

 

Continuă să citești

Actualitate

A murit dr. Crețu, tatăl rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Publicat

în

De către

Doctorul Ovidiu Crețu este în doliu. Tatăl lui s-a stins din viață.

Cetățean de onoare al orașului Ineu, director al Spitalului Orășenesc Ineu, senator în Parlamentul României, consilier județean și consilier local, dr. Ioan Crețu s-a stins la vârsta de 83 de ani, în 16 mai 2022.

Înmormântarea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 13, la cimitirul din Ineu.

Dumnezeu să îl ierte!

Continuă să citești

Actualitate

Cod GALBEN de VÂNT pentru vestul țării

Publicat

în

De către

COD GALBEN
⏰ 17 mai, ora 13 – 18 mai, ora 09
📍 vestul, sud-vestul, local centrul și izolat sudul țării; nordul Carpaților Orientali
⛈ În intervalul menționat, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând nordul Moldovei. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, jumătatea sud-vestică a Transilvaniei și local în vestul și nordul Olteniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri posibil vijelii și grindină de dimensiuni mici sau medii. Cantitățile de apă vor depăși local 15-25 l/mp. Local în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, iar noaptea local și în partea central-nordică a Munteniei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula 20-25 l/mp.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și