stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al USR.

Publicat

în

Dacian Cioloș și-a anunțat demisia de la șefia USR, după ce informase cu două ore înainte Biroul Național că va face acest gest.

 

Principalele declarații:

 

Am considerat că este firesc să îmi prezint demisia. Pentru că am candidat pentru modernizarea partidului, după fuziune. Ca acest lucru să se întâmple, aveam nevoie de “complicitatea” Biroului Național.Cred că USR este o alternativă la extremism. Nu mai departe de azi am văzut cum încearcă unii să rezolve moțiuni simple, îi iau pe alții de gât.E nevoie de un partid credibil care dorește modernizarea României. Eu asta am vrut prin acel plan, o deschidere către societate, către mediul de afaceri. Din păcate nu am obținut acea susținere.Rămân membru de partid și voi continua alături de colegi. Acest partid are nevoie de împrospătare, de reconectare la societate și de recunoașterea limitelor care trebuie depășite.Va rămâne interimar Cătălin Drulă, până când conducerea va decide să organizeze noi alegeri. Nu voi mai candida la funcția de președinte.Eu cred că ar fi important să înceapă o discuție în partid. Cred că e nevoie de dezbatere pentru schimbarea statutului. Un statut este esențial pentru un partid, dar cel mai important este ca el să fie adaptat vremurilor pe care le trăim. V-am dat exemplu cu ce s-a întâmplat azi în parlament. Majoritatea din parlament blochează acum reforme. Noi avem nevoie de redinamizare din interior.Am un mesaj către susținătorii noștri: cred în continuare că dialogul intern poate fi mai dur sau mai direct, dar ține viu partidul. Această neliniște interioară, dacă e bine canalizată, poate duce la un partid care reprezintă bine societatea.Eu cred că USR are o perioadă de timp în față din care să tragă învățăminte din ieșirea de la guvernare și să ofere o nouă platformă pentru momentul 2024. Asta e ce mi-am dorit eu să facem. Nu am reușit ca președinte, dar sper să dea tonul cei care au acum majoritatea în partid.O să închei reamintindu-vă că în vară i-am promis lui Barna să nu candidăm niciunul, pentru a crea condițiile unei regenerări în partid. Iată că am ajuns acolo, dar cu câteva luni întârziere. Nu mi-au lipsit puterile, ci încrederea că mai putem continua împreună. Fără încredere, nu mimată, ci sinceră, va fi greu să reușim.Nu am în calcul să refac vechiul partid (Plus). Pe mine nu mă face funcția.Eu nu am făcut, cât am fost președinte, deosebiri între foști PLUS și foști USR. Am vrut să depășim treburile astea. Important este comportamentul ăsta, nu eticheta, nu sigla.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Dezbateri Aprinse în CJ Timiș: Soluții Contestate și Acuze de Blocare a Votului

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, într-o ședință plenară tensionată, Consiliul Județean Timiș a adoptat soluția propusă de un grup de 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor destinate bugetelor locale. Cu toate acestea, decizia nu a fost lipsită de controverse, fiind marcată de voturile împotrivă ale grupului USR și al președintelui actual al CJ Timiș, Alin Nica, în special în ceea ce privește alocațiile către municipiul Timișoara.

Inițiativa adoptată are ca scop redistribuirea echitabilă a fondurilor, o corecție necesară față de alocările anterioare considerate nedrepte de către unii membri ai consiliului. Proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu primarii locali și are la bază criterii obiective, cum ar fi necesitățile comunităților și excedentul bugetar.

Cu toate acestea, procesul de votare a fost umbrit de incidente neașteptate. Proiectul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei presupuse blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. În plus, mai mulți consilieri au fost împiedicați să-și exprime opinia, iar unii li s-a blocat accesul la microfon și dreptul de a pune întrebări.

Aceste incidente au stârnit indignare și acuzații de atac asupra democrației și a dreptului de exprimare a votului. Liderul grupului consilierilor județeni ai PSD, Alexandru Iovescu, a convocat un plen extraordinar pentru a discuta aceste probleme și pentru a asigura că procesul democratic nu mai este împiedicat.

Într-un context marcat de tensiuni politice și acuzații reciproce, este clar că procesul decizional din CJ Timiș rămâne subiect de dezbatere și preocupare pentru toți cei implicați și pentru comunitatea locală în ansamblu.

Continuă să citești

Actualitate

S-a rezolvat conflictul de munca de la RETIM!

Publicat

în

De către

Administratorii firmei de salubritate RETIM anunta populatia de masurile luate pentru incheierea conflictului de munca deschis chiar in perioada Sarbatorilor de Paste  de angajatii firmei.                                                                                                                                                             Deși nu au fost respectate procedurile legale și exista un contract colectiv de muncă în
vigoare obligatoriu pentru societate și angajați, compania RETIM Ecologic Service S.A. a
invitat la dialog Sindicatul Liber RETIM Ecologic Service S.A. și angajații greviști, în
vederea detensionării situației. În urma acestor discuții, societatea RETIM Ecologic
Service S.A. comunică următoarele măsuri cu implementare imediată:
 Numirea unui nou Șef de Secție de Salubrizare 1 pentru coordonarea activității
personalului responsabil pentru serviciile de salubrizare din Zona 1 Timiș;
 Majorarea salariului șoferilor cu 1.000 de lei net;
 Majorarea salariului personalului deservent (încărcători) cu 246 lei net.
RETIM menționează că este, de asemenea în curs de a ajusta salariile în cadrul
companiei și pentru celelalte categorii de anagajați în vederea asigurării egalității de
tratament.
Compania îți cere scuze față de toți cetățeni afectați de disconfortul creat în ultima
săptămână și îi asigură că a întreprins măsurile necesare pentru reînceperea lucrului,
înțelegând împortanța prioritară a accesului cetățenilor la un serviciu de salubritate
derulat în parametrii optimi pentru activităţile de colectare a deșeurilor din Zona 1 Timiș,
inclusiv Municipiul Timișoara.
RETIM utilizează un sistem tehnologic de identificare, recunoaștere și contorizare a
rutelor parcurse de personalul de pe traseu, folosind un sistem de monitorizare
omologat, toți angajații fiind informați în acest sens, conform prevederilor legale în
vigoare.
Pentru remedierea situației creată, RETIM aduce la cunoștința publicului faptul că a
mobilizat echipaje suplimentare de colectare din alte zone de operare. Avem încredere
că personalul din Secția 1 de Salubrizare 1 va înțelege să reia de îndată activitatea de
colectare, desfășurată de ani de zile într-un mod responsabil.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și