stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Orban : Vom vota proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari

Publicat

în

Şeful noului partid Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, într-un interviu pentru Epoch Times, că parlamentarii săi vor vota proiectul USR al pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Mai mult decât atât, în 2020, când eram premier, Parlamentul a adoptat o lege de desfiinţare a pensiilor speciale, mai puţin cele pentru militari, care, din păcate, a fost atacată la Curtea Constituţională de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că afectase pensiile magistraţilor şi a fost declarată neconstituţională. Parlamentul a adoptat o altă lege, văzând că aia a fost declarată neconstituţională, o lege de supraimpozitare a celor cu pensii speciale mari, astfel încât reuşea să plafonez câştigurile din pensii pentru cei care nu sunt pe contributivitate, care şi aceea, din păcate, a fost declarată neconstituţională.

La ora actuală, vă spun sincer, nu cred, dacă s-ar fi păstrat majoritatea PNL-USR–UDMR, sunt convins că găseam o soluţie de a aduce pensiile speciale, în special acele pensii speciale nesimţite, că aici nu e vorba, de exemplu, de un plutonier de armată sau de un militar care s-a pensionat ca maior, pentru că ei, în general, au dreptul la pensie de serviciu şi că militarul este toată viaţa sub drapel. Nu asta este problema. Problema este a şefimii, a chestorimii, a celor din magistratură, care şi-au umflat veniturile în ultimele luni de activitate cu toate tipurile de venituri suplimentare astfel încât să li se calculeze pensia la nişte niveluri absolut ameţitoare şi de neacceptat. Deci aici găseam soluţia. Acuma nu ştiu, că cu PSD-ul la putere, pentru că PSD-ul este inventatorul pensiilor speciale sau reinventatorul pensiilor speciale, pentru că în 2010, când se aproba legea pensiilor, aproape toate pensiile speciale fuseseră desfiinţate, a spus Ludovic Orban.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Un băiat de 12 ani care circula pe o trotinetă electrică a fost accidentat pe trecere de pietoni

Publicat

în

De către

Un tânăr de 24 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Sever Bocu din Timișoara, iar la intersecția cu strada Constructorilor a surprins și accidentat un băiat de 12 ani care circula cu trotineta pe trecerea de pietoni.

În urma impactului, băiețelul a fost rănit.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citești

Actualitate

Evanghelia zilei, 15 mai. DUMINICA A PATRA DUPĂ PAŞTI A SLĂBĂNOGULUI

Publicat

în

De către

In vremea aceea, era o sărbătoare a Iudeilor, şi Iisus S’a suit la Ierusalim. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, este o scăldătoare care se numeşte pe evreieşte Betezda, având cinci pridvoare. În acelea zăcea mulţime de bolnavi: orbi, şchiopi, uscaţi, aşteptând mişcarea apei. Că înger al Domnului se pogora din când în când în scăldătoare şi tulbura apa; şi cel ce intra întâi după tulburarea apei se făcea sănătos de orice boală era ţinut. Şi era acolo un om care de treizeci şi opt de ani era bolnav. Pe acesta văzându-l Iisus zăcând, şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?“ Bolnavul I-a răspuns: „Doamne, om nu am ca să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa; că până merg eu, altul se coboară înaintea mea“. Iisus i-a zis: „Ridică-te, ia-ţi patul şi umblă!“ Şi îndată omul s’a făcut sănătos; şi şi-a luat patul şi umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. Deci ziceau Iudeii către cel vindecat: „E sâmbătă şi nu-ţi este îngăduit să-ţi iei patul“. Iar el le-a răspuns: „Cel care m’a făcut sănătos, El mi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!“ Ei l-au întrebat: „Cine este omul care ţi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!?“ Dar cel vindecat nu ştia cine este; că Iisus Se dăduse la o parte, fiind mulţime în acel loc. După aceasta l-a găsit Iisus în templu şi i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai greşeşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău“. Omul s’a dus şi le-a spus Iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos.

Continuă să citești

Actualitate

Noul PSD la Dumbrăvița este tot ”ciuma roșie” pierzătoare la ultimele alegeri!

Publicat

în

De către

Fostul primar pesedist Victor Malac, a fost reales șef la PSD Dmbrăvița.

Pesediști din Timiș merg tot pe mâna foștilor de la ”ciuma roșie”.

Ce părere are oare președintele PSD Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu? că au promis că vor veni cu oameni necompromiși în noul PSD.

Afacerile imobiliare din comuna Dumbrăvița vor merge în continuare pe mâna lui Victor Malac și ”orientatul” RADU ȚOANCĂ.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și