stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Orban : Vom vota proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari

Publicat

în

Şeful noului partid Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, într-un interviu pentru Epoch Times, că parlamentarii săi vor vota proiectul USR al pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Mai mult decât atât, în 2020, când eram premier, Parlamentul a adoptat o lege de desfiinţare a pensiilor speciale, mai puţin cele pentru militari, care, din păcate, a fost atacată la Curtea Constituţională de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că afectase pensiile magistraţilor şi a fost declarată neconstituţională. Parlamentul a adoptat o altă lege, văzând că aia a fost declarată neconstituţională, o lege de supraimpozitare a celor cu pensii speciale mari, astfel încât reuşea să plafonez câştigurile din pensii pentru cei care nu sunt pe contributivitate, care şi aceea, din păcate, a fost declarată neconstituţională.

La ora actuală, vă spun sincer, nu cred, dacă s-ar fi păstrat majoritatea PNL-USR–UDMR, sunt convins că găseam o soluţie de a aduce pensiile speciale, în special acele pensii speciale nesimţite, că aici nu e vorba, de exemplu, de un plutonier de armată sau de un militar care s-a pensionat ca maior, pentru că ei, în general, au dreptul la pensie de serviciu şi că militarul este toată viaţa sub drapel. Nu asta este problema. Problema este a şefimii, a chestorimii, a celor din magistratură, care şi-au umflat veniturile în ultimele luni de activitate cu toate tipurile de venituri suplimentare astfel încât să li se calculeze pensia la nişte niveluri absolut ameţitoare şi de neacceptat. Deci aici găseam soluţia. Acuma nu ştiu, că cu PSD-ul la putere, pentru că PSD-ul este inventatorul pensiilor speciale sau reinventatorul pensiilor speciale, pentru că în 2010, când se aproba legea pensiilor, aproape toate pensiile speciale fuseseră desfiinţate, a spus Ludovic Orban.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Reprezentanții TimPark anunță că începând din 12 decembrie va începe eliberarea tuturor tipurilor de abonamente de parcare, valabile pentru anul 2023.

Publicat

în

De către

Reprezentanții TimPark anunță că începând din 12 decembrie va începe eliberarea tuturor tipurilor de abonamente de parcare, valabile pentru anul 2023.

 

a) Abonamentul pentru zona tarifară ROȘIE (I), costă 42 de lei/lună și 446,40 lei/an, TVA inclus;

b) Abonamentul pentru zona tarifară GALBENĂ (II), costă 33,60 lei/lună și 357,12 lei/an, TVA inclus;

c) Abonamentul pentru zona tarifară ALBASTRĂ (III), costă 25,20 lei/lună și 267,84 lei/an, TVA inclus;

d) Abonamentul de Rezident costă 109,12 lei/an cu TVA inclus pentru zona Roșie, 89,28 lei/an cu TVA inclus pentru zona Galbenă și 69,44 lei/an cu TVA inclus pentru zona Albastră.

e) Abonamentul Combinat, pentru mai multe zone tarifare, permite parcarea autovehiculelor pentru combinația de zone aleasă și se poate elibera pentru două combinații de zone, respectiv: zona Roșie (I) + Zona Galbenă (II) (cost 52,92 lei/lunar și 562,96 lei/anual) sau zona Roșie (I) + Zona Galbenă (II) + zona Albastră (III) (cost 60,48 lei/lunar și 642,32 lei/anual).

Orarul de funcționare al casieriilor Timpark (Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 10) este de luni până vineri, între orele 8 și 20. Abonamentele de mai sus pot fi achiziționate și online.

Pentru eliberarea la sediul Timpark a oricărui tip de abonament aveți nevoie de talonul mașinii în original cu ITP la zi. Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul www.timpark.ro sau să apelați numărul de telefon: 0256 493 393.

Continuă să citești

Actualitate

Un MiG-21 s-a prăbușit în timpul unui antrenament al Forțelor Aeriene

Publicat

în

De către

Aeronava cu două locuri, MiG-21, s-a prăbușit în timpul unui exercițiu desfășurat în localitatea Virovitica-Podravine din nord-estul Croației, în apropiere de granița cu Ungaria.

Cei doi piloți s-au catapultat și au ajuns cu succes la sol. Ministerul Apărării informează că ei se află acum în afara oricărui pericol, însă vor fi transportați la spital pentru un control medical.

Continuă să citești

Actualitate

Știrile zilei 6 DECEMBRIE-Tele 9TV

Publicat

în

De către

  • Victorie a Primăriei Timișoara la Tribunalul Timiș. A doua organigramă ar putea scăpa de suspendare

  • La mulți ani, Nicolae și Nicoleta!

  • Aderarea României la Spațiul Schengen încă se negociază, spune Iohannis. „Stăm hotărâți până în ultimul moment”

  • 16% din totalul speciilor de păsări din România, pe cale de dispariție. Vulturii, de exemplu, nu mai cuibăresc la noi, spun ornitologii

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și