stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Oligarhul rus Roman Abramovich vrea ca lumea să știe că și el suferă

Publicat

în

Ucrainienii au suferit o groază de neimaginat în ultima săptămână – dar oligarhii ruși vor ca lumea să știe că și ei sunt victime ale războiului lui Vladimir Putin.

Mai exact, miliardarul Roman Abramovici ar dori să clarifice că inima i se frânge pentru că, datorită amenințărilor cu sancțiunile care îi vor afecta cu siguranță averea, a fost forțat să ia decizia dureroasă de a vinde clubul de fotbal din Premier League, Chelsea, înainte ca activele sale să poată fi sechestrate.

Unii oameni și-au pierdut familia – Abramovici se desparte de o echipă sportivă cu trofee în schimbul miliardelor de dolari. Sunt aceste lucruri cu adevărat atât de diferite?

Miercuri, Abramovici declarat:

„Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului. Prin urmare, în situația actuală, am luat decizia de a vinde clubul, deoarece consider că acest lucru este în interesul clubului, al fanilor, al angajaților, precum și al sponsorilor și partenerilor clubului.”

El a adăugat: „Vă rog să știți că aceasta a fost o decizie incredibil de dificil de luat și mă doare să mă despart de club în acest fel.” Abramovici a menționat că „încasările nete” din vânzare vor fi destinate să beneficieze „tuturor victimelor războiului din Ucraina”, desi nu suntem complet siguri ce a vrut domnul Abramovici să spună prin „încasările nete”.

Abramovici a cumpărat clubul pentru aproximativ 185 de milioane de dolari în 2003, iar acum se pare că valorează aproximativ 3,2 miliarde de dolari. Miliardarul a spus că nu o va obliga pe Chelsea să ramburseze împrumuturile pe care le-a acordat de-a lungul anilor, susținând: „Nu a fost niciodată vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru joc și club”. Aparent, destul de grăbit, el a stabilit vineri un termen limită pentru potențialii cumpărători să depună oferte „indicative”.

Deși Abramovici nu a fost încă lovit de sancțiuni în Regatul Unit, cu siguranță se pare că se așteaptă ca acestea să vină, și nu numai pe baza vânzării lui Chelsea. Marți, deputatul Chris Bryant a spus Camerei Comunelor:

„Cred că [Abramovici] este îngrozit să fie sancționat, motiv pentru care deja își va vinde casa mâine și va vinde și un alt apartament. Neliniștea mea este că luăm prea mult timp în privința acestor lucruri.”

Sursa: vanity fair

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe

Publicat

în

De către

”Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!

 

A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

 

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

 

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse:

 

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului”

 

 

Continuă să citești

Actualitate

A murit dr. Crețu, tatăl rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Publicat

în

De către

Doctorul Ovidiu Crețu este în doliu. Tatăl lui s-a stins din viață.

Cetățean de onoare al orașului Ineu, director al Spitalului Orășenesc Ineu, senator în Parlamentul României, consilier județean și consilier local, dr. Ioan Crețu s-a stins la vârsta de 83 de ani, în 16 mai 2022.

Înmormântarea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 13, la cimitirul din Ineu.

Dumnezeu să îl ierte!

Continuă să citești

Actualitate

Cod GALBEN de VÂNT pentru vestul țării

Publicat

în

De către

COD GALBEN
⏰ 17 mai, ora 13 – 18 mai, ora 09
📍 vestul, sud-vestul, local centrul și izolat sudul țării; nordul Carpaților Orientali
⛈ În intervalul menționat, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând nordul Moldovei. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, jumătatea sud-vestică a Transilvaniei și local în vestul și nordul Olteniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri posibil vijelii și grindină de dimensiuni mici sau medii. Cantitățile de apă vor depăși local 15-25 l/mp. Local în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, iar noaptea local și în partea central-nordică a Munteniei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula 20-25 l/mp.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și