stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Un ucrainean isi tine pisica in brate dupa bombardamente

Publicat

în

Într-un sat de la sud de Kiev, reporterii CNN l-au întâlnit pe Igor Mozhaev, rezident al oraşului Markhalivka, plimbându-se printre dărâmăturile casei sale, după un atac aerian rusesc, care a avut loc vineri.

Si-a pierdut si fiica si sotia in atacurile rusilor.

Cinci membri ai familiei lui Igor au fost ucişi în doar o clipă, între care soţia de doar 46 de ani, fiica de 12 ani care era în scaun cu rotile, după ce fusese în trecut implicată într-un accident cu un şofer beat, precum şi ginerele, tatăl nepoţilor săi. Încearcă să caute printre dărâmături în speranţa că ar mai putea găsi măcar câteva amintiri pe care să le poată salva; poze, documente, scrisori, ori ce i-ar putea aduce aminte de toţi cei dragi pe care i-a pierdut într-un mod atât de cumplit şi nedrept.

„A avut loc o explozie masivă și am rămas cu toții prinși sub moloz. Fiica mea a murit în scaunul cu rotile. Eu și nepoții mei am fost salvați de sub dărâmături. Nu am niciun gând acum. Ce gânduri pot avea? Este ingrozitor. Teribil. Doamne ajută ca asta sa se termine cât mai curând posibil. Îmi voi îngropa rudele mâine. Asta e, nu știu ce se va întâmpla după asta. Îmi doresc doar pace pentru Ucraina. Doar să lase odată Ucraina în pace. Doamne ajută ca asta să se termine cât mai curând posibil”, spune, printre lacrimi, bărbatul.

Actualitate

Breaking. Atenție pericol de îngheț! Grijă la pomii fructiferi!

Publicat

în

De către

 

INFO // Vreme deosebit de rece, minime în jurul a 0°C, local îngheț la sol, brumă (19 mai, orele 02 – 06) ⚠️❄️
🟨 COD GALBEN
📍 jumătatea estică a Transilvaniei, izolat Subcarpații Getici
❄️ În județele Harghita, Covasna, Brașov, local în Mureș, Sibiu, Bistrița-Năsăud și izolat în zona subcarpatică a județului Argeș, cu precădere pe văi și în depresiuni, temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț (-1…0°C) și se va produce brumă.

Continuă să citești

Actualitate

Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă

Publicat

în

De către

Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, l-a acuzat miercuri pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că „foloseşte intenţionat foamea ca armă”, reprezentanta Berlinului anunţând intenţia de a lansa o alianţă pentru securitate alimentară globală.

 

În cadrul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din G7, organizată la Berlin, Schulze a spus că în prezent există un risc mai mare de foamete din cauza războiului din Ucraina.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz se ia de strandul Heaven și strandul Termal și nu numai. Sunt 11ha.

Publicat

în

De către

Dominic Fritz amintește de terenurile TIMIȘOAREI FOLOSITE DE ALȚII.

„Cum să furi 11 hectare în mijlocul orașului, nederanjat de nimeni?

Exact asta se întâmplă de ani de zile cu multe terenuri ale primăriei de pe malul Begăi. Deși sunt domeniul public, pe ele funcționează activități private – terase, cluburi, zone de agrement – și sunt ridicate chiar construcții fără niciun titlu legal.

Bugetul Timisoarei a pierdut și încă pierde zeci de milioane de lei pentru că unii fac profit pe proprietatea noastră a tuturor fără să plătească niciun leu.

Parazitarea domeniului public se va termina.

De azi, o echipă multidisciplinară din Primărie și Poliție Locală va demara o amplă acțiune de verificare a modului în care este ocupat domeniul public și privat al Municipiului Timișoara, mai ales pe malul Begăi. Și vom recupera ce este de recuperat.

Deși există deja dosare pe rol la unele dintre cazuri, cum este la Ștrandul Termal sau la Clubul Heaven, sunt încă multe situații nesesizate până acum.

Știu că această acțiune îmi va pune o grămadă de mafioți în cap. Știu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecție. Mă aștept la procese, la denigrări și campanii de manipulare prin ricoșeu.

Dar asta nu mă va opri. Vom aduce milioane de lei în bugetul local și vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timișorenilor. Vă țin la curent.”, a scris Fritz pe facebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și