stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica: DNA să se sesizeze dacă primarul Fritz refuză cumpărarea certificatelor verzi pentru Colterm

Publicat

în

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a declarat, astazi, că Primăria Municipiului Timişoara nu se poate prevala de cumpărarea certificatelor verzi pentru societatea Colterm aferente anului 2021, întrucât este acţionar unic şi trebuie să asigure banii pentru funcţionarea serviciului public de termoficare, în caz contrar el considerând că DNA trebuie să se sesizeze.

„Sunt foarte mirat de ultima declaraţie a primarului Fritz care spune, cu subiect şi predicat, că nu are de gând să cumpere certificate verzi pentru Colterm. Nu credeam că un om învestit cu încredere de cetăţeni (…) să arate atâta desconsiderare faţă de lege, pentru că nu e un moft, ci o prevedere legală foarte clară. Ce exemplu dă cu astfel de declaraţii, un astfel de primar, cetăţenilor, care ar putea să nu mai plătească impozite. Dacă primarul alege să nu respecte legea, de ce să o respecte ei? Câtă încredere poate să insufle furnizorilor Colterm să mai încheie contracte cu Colterm ştiind că primarul nu respectă legea?! De ce ar respecta Colterm prevederile contractului şi să îşi ţină angajamentele faţă de furnizori! Este total deplasată această luare de poziţie din partea primarului. Acum înţeleg de ce ne-am ales cu amenda record de anul trecut (21.000.000 de euro, n.r.) şi ne pregătim să luăm o nouă amendă dacă aceste certificate nu vor fi luate, îngropând această societate de termoficare şi condamnând populaţia Timişoarei la încă o iarnă în frig, în care şcolile, grădiniţele, spitalele din Timişoara să rămână în frig şi să fie închise din această cauză”, a afirmat Alin Nica.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

25 mai inclusiv e ultima zi pentru Declaraţia unică 2022

Publicat

în

De către

25 mai inclusiv e ultima zi pentru plata dărilor aferente veniturilor extrasalariale mai mari sau egale cu plafonul de 27.600 de lei, obţinute de persoanele fizice în anul 2021, pentru declararea veniturilor extrasalariale, cel puţin egale cu plafonul de 30.600 de lei, estimate că vor fi încasate de persoanele fizice în anul 2022 şi stabilirea dărilor aferente acestor venituri.

Dacă depăşesc acest termen, persoanele fizice riscă amendă cuprinsă între 50 de lei şi 500 de lei, potrivit Legii 295/2020, consultate de Economica.net.

Continuă să citești

Actualitate

Autorul apelului fals de ameninţare cu bombă, de ieri de la Timisoara a fost identificat

Publicat

în

De către

Poliţiştii timişeni au anunţat, luni seara, că autorul apelului fals de amplasare a unei bombe într-un mare complex comercial din centrul municipiului Timişoara este un minor de 15 ani, care şi în luna ianuarie a alertat fals poliţia că într-un liceu este o bombă.

“În urma verificărilor efectuate cu privire la alarma falsă cu bombă, poliţiştii l-au identificat şi depistat pe cel care a alertat autorităţile, fiind vorba despre acelaşi minor de 15 ani care a sesizat în luna ianuarie existenţa unei bombe la un liceu din Timişoara. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform legislaţiei în vigoare”, a precizat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Continuă să citești

Actualitate

Incendiu la Timișoara. Focul a cuprins un depozit

Publicat

în

De către

Flăcările au cuprins o hală de aproximativ 400 de metri pătrați, în care funcționa un depozit de închiriere scule.

 

La fața locului au fost trimiși pompierii de la ambele detașamente din Timișoara. Aproximativ 20 de salvatori intervin pentru a lichida focul.

 

 

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și