stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Oradea mai ” aproape” de EUROPA. TIMIȘOARA mai „invață” administrație.

Publicat

în

La Oradea s-a inaugurat o sala de sport cum doar la NBA mai vezi.

Ilie Boljan dă lecții la administrație pe toate palierele.

Investiția totală s-a ridicat la suma de 28 de milioane de euro.

Timișoara dacă ar avea acești bani, nu ar trece de stadiul de proiect, poate un studiu de fezabilitate, repet: „poate”. Și pe multă publicitate, poze pe toate rețelele sociale posibile, surle și trâmbițe.

Știm cu toții că moda administației locale este de a  rămâne doar cu proiectele și tamtam-ul.

Timișoreni, propun să îl sunăm pe Bolojan, să vină să dezvolte orașul.

Iată declarația dl Ilie Bolojan, postată pe pagina dânsului de Facebook:

„Miercuri seara, Primăria Oradea a organizat primul eveniment în noua sală de sport din oraș.

Sala multifuncțională are două terenuri. Unul mare, de competiții și unul mic, de antrenament. Ele sunt despărțite de un perete culisant. Când se organizează concerte, pereții se retrag pentru a avea un spațiu mai mare pentru scenă și public.

Sunt 5300 de locuri pe scaune. 2/3 dintre ele sunt amplasate pe gradene fixe, în partea de sus a sălii. 1/3 se găsesc pe gradene mobile, lângă terenul de sport. Când se vor organiza concerte sau expoziții, gradenele se strâng, iar spațiul crește. În aceste condiții, pentru un concert, sala are o capacitate de peste 7000 de locuri.

Aceasta are toate facilitățile: săli de antrenament și recuperare sportivă, cabinete medicale, săli de conferințe, o centrală termică ce folosește energia geotermală, peste 800 de locuri de parcare etc.

Valoarea sălii este de peste 28 de milioane euro. Din această sumă, 23 de milioane au fost asigurate de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, iar peste 5 milioane de euro de primărie. Primăria Oradea a mai contribuit cu încă 7 milioane de euro, realizând toate accesele și racordarea la utilități, precum și cele 800 de locuri de parcare.

A durat destul de mult de la începuturi și până la finalizare. În cei 8 ani, Primăria Oradea, cu 2 primari, a colaborat cu 8 guverne ale României. Indiferent cine a fost la guvernare, primarii Oradiei și echipele din primărie au avut în vedere că proiectul trebuie să meargă înainte.

Această investiție nu se putea realiza fără sprijinul multor oameni: premieri, miniștri și conducerea CNI. Dar mai ales fără munca proiectanților, constructorilor și echipelor tehnice ale Companiei Naționale de Investiții și Primăriei Oradea.

Tuturor celor care s-au implicat se cuvine să le mulțumim.

Toți cei care lucrează în Oradea, toți cei care contribuie la bugetul de stat al României, au pus leu cu leu pentru sală: un scaun, un metru pătrat de teren sau un loc de parcare. Pentru că din impozitele plătite de fiecare s-a realizat sala de sport.

Respect și recunoștință!

Noua sală va permite organizarea unor evenimente și competiții care până acum nu puteau fi organizate în Oradea.

Mulțumim, Oradea!
Mulțumim, România!”

Va lăsăm să vă desfătați ochii cu pozele de mai jos.

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Un băiat de 12 ani care circula pe o trotinetă electrică a fost accidentat pe trecere de pietoni

Publicat

în

De către

Un tânăr de 24 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Sever Bocu din Timișoara, iar la intersecția cu strada Constructorilor a surprins și accidentat un băiat de 12 ani care circula cu trotineta pe trecerea de pietoni.

În urma impactului, băiețelul a fost rănit.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citești

Actualitate

Evanghelia zilei, 15 mai. DUMINICA A PATRA DUPĂ PAŞTI A SLĂBĂNOGULUI

Publicat

în

De către

In vremea aceea, era o sărbătoare a Iudeilor, şi Iisus S’a suit la Ierusalim. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, este o scăldătoare care se numeşte pe evreieşte Betezda, având cinci pridvoare. În acelea zăcea mulţime de bolnavi: orbi, şchiopi, uscaţi, aşteptând mişcarea apei. Că înger al Domnului se pogora din când în când în scăldătoare şi tulbura apa; şi cel ce intra întâi după tulburarea apei se făcea sănătos de orice boală era ţinut. Şi era acolo un om care de treizeci şi opt de ani era bolnav. Pe acesta văzându-l Iisus zăcând, şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?“ Bolnavul I-a răspuns: „Doamne, om nu am ca să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa; că până merg eu, altul se coboară înaintea mea“. Iisus i-a zis: „Ridică-te, ia-ţi patul şi umblă!“ Şi îndată omul s’a făcut sănătos; şi şi-a luat patul şi umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. Deci ziceau Iudeii către cel vindecat: „E sâmbătă şi nu-ţi este îngăduit să-ţi iei patul“. Iar el le-a răspuns: „Cel care m’a făcut sănătos, El mi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!“ Ei l-au întrebat: „Cine este omul care ţi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!?“ Dar cel vindecat nu ştia cine este; că Iisus Se dăduse la o parte, fiind mulţime în acel loc. După aceasta l-a găsit Iisus în templu şi i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai greşeşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău“. Omul s’a dus şi le-a spus Iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos.

Continuă să citești

Actualitate

Noul PSD la Dumbrăvița este tot ”ciuma roșie” pierzătoare la ultimele alegeri!

Publicat

în

De către

Fostul primar pesedist Victor Malac, a fost reales șef la PSD Dmbrăvița.

Pesediști din Timiș merg tot pe mâna foștilor de la ”ciuma roșie”.

Ce părere are oare președintele PSD Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu? că au promis că vor veni cu oameni necompromiși în noul PSD.

Afacerile imobiliare din comuna Dumbrăvița vor merge în continuare pe mâna lui Victor Malac și ”orientatul” RADU ȚOANCĂ.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și