stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Oradea mai ” aproape” de EUROPA. TIMIȘOARA mai „invață” administrație.

Publicat

în

La Oradea s-a inaugurat o sala de sport cum doar la NBA mai vezi.

Ilie Boljan dă lecții la administrație pe toate palierele.

Investiția totală s-a ridicat la suma de 28 de milioane de euro.

Timișoara dacă ar avea acești bani, nu ar trece de stadiul de proiect, poate un studiu de fezabilitate, repet: „poate”. Și pe multă publicitate, poze pe toate rețelele sociale posibile, surle și trâmbițe.

Știm cu toții că moda administației locale este de a  rămâne doar cu proiectele și tamtam-ul.

Timișoreni, propun să îl sunăm pe Bolojan, să vină să dezvolte orașul.

Iată declarația dl Ilie Bolojan, postată pe pagina dânsului de Facebook:

„Miercuri seara, Primăria Oradea a organizat primul eveniment în noua sală de sport din oraș.

Sala multifuncțională are două terenuri. Unul mare, de competiții și unul mic, de antrenament. Ele sunt despărțite de un perete culisant. Când se organizează concerte, pereții se retrag pentru a avea un spațiu mai mare pentru scenă și public.

Sunt 5300 de locuri pe scaune. 2/3 dintre ele sunt amplasate pe gradene fixe, în partea de sus a sălii. 1/3 se găsesc pe gradene mobile, lângă terenul de sport. Când se vor organiza concerte sau expoziții, gradenele se strâng, iar spațiul crește. În aceste condiții, pentru un concert, sala are o capacitate de peste 7000 de locuri.

Aceasta are toate facilitățile: săli de antrenament și recuperare sportivă, cabinete medicale, săli de conferințe, o centrală termică ce folosește energia geotermală, peste 800 de locuri de parcare etc.

Valoarea sălii este de peste 28 de milioane euro. Din această sumă, 23 de milioane au fost asigurate de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, iar peste 5 milioane de euro de primărie. Primăria Oradea a mai contribuit cu încă 7 milioane de euro, realizând toate accesele și racordarea la utilități, precum și cele 800 de locuri de parcare.

A durat destul de mult de la începuturi și până la finalizare. În cei 8 ani, Primăria Oradea, cu 2 primari, a colaborat cu 8 guverne ale României. Indiferent cine a fost la guvernare, primarii Oradiei și echipele din primărie au avut în vedere că proiectul trebuie să meargă înainte.

Această investiție nu se putea realiza fără sprijinul multor oameni: premieri, miniștri și conducerea CNI. Dar mai ales fără munca proiectanților, constructorilor și echipelor tehnice ale Companiei Naționale de Investiții și Primăriei Oradea.

Tuturor celor care s-au implicat se cuvine să le mulțumim.

Toți cei care lucrează în Oradea, toți cei care contribuie la bugetul de stat al României, au pus leu cu leu pentru sală: un scaun, un metru pătrat de teren sau un loc de parcare. Pentru că din impozitele plătite de fiecare s-a realizat sala de sport.

Respect și recunoștință!

Noua sală va permite organizarea unor evenimente și competiții care până acum nu puteau fi organizate în Oradea.

Mulțumim, Oradea!
Mulțumim, România!”

Va lăsăm să vă desfătați ochii cu pozele de mai jos.

 

Actualitate

Mihai Macovei: O Carieră de Succes în Rugbyul Românesc Se Încheie cu Respect

Publicat

în

De către

 

Când respectul dispare, este important să știm când să punem punct. Acesta este mesajul transmis de Mihai Macovei, fostul căpitan al echipei naționale de rugby a României, în momentul în care a anunțat retragerea sa după 17 ani de activitate la nivel înalt în acest sport.

Mihai Macovei a fost o prezență remarcabilă pe terenul de rugby și un lider inspirațional pentru echipa națională a României. Cariera sa a fost marcată de determinare, devotament și pasiune pentru rugby, dar și de respectul profund față de sport, colegi și suporteri.

În momentul anunțului retragerii sale, Macovei a dorit să transmită recunoștința sa față de familia sa, care l-a sprijinit necondiționat pe parcursul carierei sale. Acest sprijin a fost esențial în susținerea eforturilor sale și în depășirea provocărilor pe terenul de rugby.

De asemenea, Mihai Macovei a dorit să aducă mulțumiri colegilor săi și antrenorilor care i-au fost alături de-a lungul anilor. Ei au contribuit la succesul său și au încredințat-l cu rolul de căpitan al echipei naționale, ceea ce a fost o onoare deosebită.

Mihai Macovei a reprezentat România în numeroase competiții de rugby, aducând mândrie națională prin evoluțiile sale remarcabile. A fost un simbol al echipei naționale și al sportului românesc în ansamblu.

Retragerea lui Mihai Macovei reprezintă încheierea unei cariere de succes în rugbyul românesc, dar și începutul unei noi etape în viața sa. Cu respectul și aprecierea pe care le-a câștigat de-a lungul anilor, este clar că va rămâne o figură importantă în lumea rugbyului românesc.

Acest moment marchează o tranziție importantă, dar este și o ocazie de a celebra contribuția sa la dezvoltarea sportului în țara noastră și de a-i mulțumi pentru ani de performanțe remarcabile. Mihai Macovei a fost nu doar un jucător de rugby excepțional, ci și un ambasador al valorilor sportive, inclusiv a respectului, și merită toate laudele pentru cariera sa impresionantă.

Continuă să citești

Actualitate

Accident Mortal pe DN 66 la Bănița (HD): Circulația Rutieră Îngreunată

Publicat

în

De către

 

 

O tragedie a avut loc astăzi pe DN 66, la Bănița, județul Hunedoara, care a avut un impact serios asupra circulației rutiere în zonă. Un accident grav a avut loc între un autoturism și un camion cu remorcă, rezultând o victimă mortală.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 21:30, iar consecințele acestuia s-au resimțit asupra traficului în zonă. În urma accidentului, circulația rutieră pe aproximativ jumătate din cale a fost îngreunată, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru gestionarea situației.

Detaliile privind circumstanțele exacte ale accidentului și starea celor implicați nu au fost încă făcute publice, dar este clar că un eveniment tragic s-a produs, având consecințe serioase. Poliția și autoritățile competente sunt la fața locului pentru a investiga cauza și pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul.

În astfel de momente dificile, gândurile noastre se îndreaptă spre victime și familiile lor, care trec printr-o perioadă extrem de dureroasă. Accidentele rutiere pot avea un impact devastator asupra vieților oamenilor, subliniind importanța siguranței pe drumurile noastre și necesitatea respectării regulilor de circulație.

De asemenea, acest eveniment tragic ne reamintește de necesitatea prudenței și respectului reciproc pe șosele. Siguranța rutieră trebuie să fie o prioritate pentru toți participanții la trafic, și este esențial să ne asigurăm că respectăm regulile de circulație și că suntem atenți la condițiile de trafic.

Autoritățile vor continua investigația pentru a dezvălui toate detaliile legate de acest accident și pentru a asigura responsabilitatea în conformitate cu legea. În timp ce circulația rutieră a fost afectată în urma acestui eveniment, sperăm că măsurile adecvate vor fi luate pentru a restabili fluxul normal cât mai curând posibil.

Continuă să citești

Actualitate

Cinema Timiș: O Noulă Destinație pentru Iubitorii de Film și Cultură

Publicat

în

De către

 

 

Timișoara se pregătește să primească o nouă destinație culturală, care promite să îmbine trecutul cu modernul și să aducă comunitatea împreună. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat cu mândrie că Cinema Timiș, un cinematograf complet renovat, va începe să ruleze filme în curând, aducând entuziasmul și magia cinematografiei în inima orașului.

Această veste vine în urma succesului uimitor al Cinema Victoria, iar acum Cinema Timiș se alătură ca al doilea cinematograf oferit timișorenilor. Eforturile de renovare au fost ample și au transformat acest cinematograf într-o bijuterie culturală. Echipa de la Cinema Timiș s-a asigurat că dotările sunt ultramoderne, inclusiv tehnologie 4k, pentru o experiență cinematografică de neegalat. Sala principală impresionează cu peste 500 de locuri, oferind un spațiu generos pentru cinefili.

Și aici, renovările nu se opresc la sălile de proiecție. În subsol, unde cândva oamenii dansau în celebrul Club 30, va exista o sală multifuncțională cochetă, complet echipată pentru concerte, dezbateri și evenimente speciale, cu un bar pentru a completa experiența.

Marea deschidere este programată pentru weekend-ul 13 – 15 octombrie, cu o serie de evenimente speciale. Publicul se poate aștepta la proiecții în exclusivitate, întâlniri cu regizori și actori, concerte, și chiar un party retro pentru a sărbători acest moment important. Biletele sunt deja disponibile pentru achiziționare, astfel că iubitorii de film și cultură se pot pregăti pentru această experiență de neuitat.

Reabilitarea cinematografelor vechi face parte dintr-o strategie mai largă de revitalizare a patrimoniului cultural abandonat în ultimele decenii. Cinema Victoria a fost un exemplu de succes în acest sens, aducând timișorenii din toate cartierele împreună pentru proiecții de film, piese de teatru, concerte și discuții culturale. Cinema Timiș se așteaptă să facă la fel, să aducă bucuria cinematografiei și cultura în inimile tuturor timișorenilor.

Cinema Timiș va fi administrat cu pasiune de către echipa Centrului de Proiecte Timișoara, care are drept scop să ofere o experiență cinematografică și culturală de calitate în oraș. Este o veste entuziasmantă pentru comunitate și un pas important către revitalizarea patrimoniului cultural al Timișoarei.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și