stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Cornel Sămărtinean contraataca,dupa declaratiile Primarului Dominic Fritz!

Publicat

în

In urma aparitiei  in spatiu public a unor informatii neadevarate sau trunchiate, m-a  vad obligat sa aduc cateva clarificari astfel incat opinia publica sa fie corect informata.

Observ cu surprindere ca de-si nu mai detin nici o functie publica, “primarul nostru”USR,care nu stie  altceva decat sa faca pe “reporterul” pe facebook, isi acopera incompetenta  si coruptia din primarie cu informatii trunchiate la adresa mea. ( Acum Cornel!).

Nu as fi intervenit daca adevarul nu ar fi fost trunchiat , deformat astfel incat sa convina celor care il deformeaza.

Cum stau lucrurile in realitate:

  1. Ieri s-a judecat  in prima faza  procesul cu primaria Timisoara, iar hotararea  la care “primarul nostru”USR  a facut referire  NU este definitiva.

Acest  aspect  a fost  “OMIS” si  NU A FOST COMUNICAT  opiniei publice .

O fi intamplator? Sau este vorba de MANIPULARE cu buna stiinta? Va las pe voi sa hotarati.

  1. Societatea la care sunt actionar si care are contractul de inchiriere cu Primaria Timisoara, detine legal dreptul de a subinchiria , de altfel subinchirierea fiind o activitate legala conform codului CAEN de la Registrul Comertului Roman. Asa este in orice tara unde este economie de piata(capitalism).
  2. Pretul/tariful pe care societatea il plateste  conform contractului ,  adica                                        15 eur/mp*38.74mp=581,1 eur/luna+tva ,    este in urma  unei  Hotarari de Consiliul LocalHCL 71,   si care este general valabila pentru TOATE spatiile inchiriate de catre Primarie.

Modul cum acest tarif este prezentat ca fiind unul dedicat, este din nou o manipulare grosolana si penibila de “primarul nostru”USR.

Daca se doreste ca primaria sa inchirieze cu alte tarife este nevoie de o alta hotarare HCL.

Cine ii opreste sa ia o astfel de hotarare?

Sau NU se doreste schimbarea HCL 71 care stabileste tarifele general valabile si de fapt se doreste inlocuirea societatii unde sunt actionar cu o alta societate (USR) DAR CARE SA PLATEASCA ACELASI TARIF.

  1. Primaria prin HCL 75/15.03.2022 decide sa scoata la inchiriere spatiu in cauza. Cu cat credeti:

             18,00 Euro/mp/lună .

Este incredibil cum “primarul nostru”USR doreste sa inlocuiasca o societate  cu alta societate la ACELASI PRET DE INCHIRIERE.

De ce nu il inchiriaza la pretul pietei?

 

Era nevoie de un raport de evaluare(vezi anexa la HCL 75/15.02.2022)  sa le spuna pretul pietei cand “stimata” colega consilier USR detine si functia de director la o companie, care culmea se ocupa exact de inchirieri de spatii comerciale pe str Alba Iulia din Timisoara si unde detine si o cladire de cateva mii de metrii patrati.

 

NU asta spune ca isi doreste “primarul nostru”USR? Sa inchirieze la pretul pietei?

Sau numai incearca sa sperie pe UNII sa vina ALTII ?

 

NU MA SPERIATI domnule “primar”USR!

La ce se intampla prin primarie,  dumneavoastra ar trebui sa fiti cel speriat.

 

In final va solicit sa faceti publica LISTA CU TOATE SPATIILE INCHIRIATE DE PRIMARIE SI CU PRETURILE AFERENTE.

 

Aici regasiti HCL 75/15.03.2022 , iar la anexe raportul de evaluare cu pretul de inchiriere :

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/hotarari-ale-consiliului-local/?uid=13AE1857348B8040C22587F8004C4DAB

In concluzie:

 

Totul este o cacealma a “primarului nostru”USR , o mizerie marca USR si a grupurilor de interese ale “CLANULUI USR” din Primaria Timisoara.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Controverse în Comuna Ghizela: Primarul Mircea Mirean, Acuzat de Repoziționarea Terenurilor în Folosul unei Companii

Publicat

în

De către

 

O nouă controversă izbucnește în comuna Ghizela, iar primarul Mircea Mirean este în centrul atenției pentru o serie de acuzații privind manevrele sale în ceea ce privește terenurile din zonă.

O fotografie dezvăluie transformările neautorizate ale unor parcele, aducând în prim-plan suspiciuni de favorizare a unei societăți.

În prima imagine, trei parcele sunt prezentate în starea lor inițială, înregistrate sistematic în data de 24 octombrie 2022.

Parcela 514, aparținând comunei și folosită ca pășune, prezintă un stâlp de înaltă tensiune – un detaliu crucial în contextul planurilor ulterioare de construire a unui parc fotovoltaic.

Pe 7 iulie 2023, proprietara acestor parcele, o locuitoare din Ghizela, a vândut totalul de 12 hectare către societatea Laanalytics, pentru o sumă impresionantă de 450.000 de euro.

Această tranzacție ridică semne de întrebare, mai ales că pe 25 octombrie 2023, primarul Mircea Mirean a repoziționat și repartizat cele trei parcele fără a obține un acord oficial prin Hotărârea Consiliului Local și fără a prezenta un motiv întemeiat, sub semnătura privată.

Cu toate acestea, reconfigurarea terenurilor a avut un impact semnificativ, deplasând stâlpul de înaltă tensiune pe parcela 516, care acum beneficiază și de un acces rutier nou creat. Aceste schimbări ridica semne de întrebare cu privire la legalitatea acțiunilor primarului, sugerând o favorizare explicită a societății Laanalytics.

Deși prețurile terenurilor agricole în zonă se situează între 3500 și 5000 de euro pe hectar, firma a plătit o sumă considerabil mai mare – 37.500 de euro pe hectar.

Această diferență semnificativă stârnește speculații cu privire la faptul că Laanalytics ar fi avut cunoștință prealabilă despre repoziționarea stâlpului de înaltă tensiune și că primarul Mirean ar fi intervenit în favoarea acestei societăți.

Întregul incident ridică întrebări cu privire la transparența și corectitudinea deciziilor luate de primarul Mircea Mirean și impune o cercetare imparțială pentru a clarifica legalitatea acțiunilor întreprinse în ceea ce pare a fi un tun de afacere.

Continuă să citești

Actualitate

Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române”

Universitatea Politehnica Timișoara își sărbătorește performanța în domeniul științei și artei, având mai multe cadre didactice printre laureații prestigioaselor Premii Academiei Române pentru Anul 2021. Gala festivă de înaltă ținută a avut loc în Aula Academiei Române, unde s-au decernat premii oamenilor de știință, artiștilor și literaților români care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii și științei în anul precedent.

Grupul de lucrări intitulat „Studii teoretice și experimentale privind comportarea seismică a pereților beton armat și hibrizi/compoziți oțel beton / The seismic behavior of reinforced concrete and hybrid/composite shear walls – Theoretical and experimental approaches” a obținut prestigiosul Premiu „Anghelescu”. Autorii, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, și prof.univ.dr.ing. Valeriu-Augustin Stoian, cadru didactic la Facultatea de Construcții din Timișoara, au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor semnificative în domeniul comportării seismică.

Premiul „Tudor Tănăsescu” a fost acordat grupului de lucrări intitulat „Modele şi regulatoare prin transformarea modelelor bazate pe produs tensorial”, avându-l ca autor principal pe lect.univ.dr.ing. Elena-Lorena Hedrea, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPT. Această recunoaștere vine ca o validare a cercetărilor și contribuțiilor de vârf în domeniul modelelor și regulatoarelor.

Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, directorul Școlii Doctorale a Universității Politehnica Timișoara, a ridicat Diploma „Meritul Academic“, marcând poziția de frunte a revistei „Romanian Journal of Information Science and Technology“ în evaluarea internațională Clarivate.

Aceste distincții nu doar recunosc excelența academică a cadrelor didactice, dar și contribuie la consolidarea poziției Universității Politehnica Timișoara în peisajul academic și științific național și internațional. Recunoașterea acestor realizări de către Academia Română reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga comunitate academică și subliniază importanța cercetării și excelenței în educație. #Recunoaștere #AcademiaRomână #PremiileAcademiei #UPT #Excelență #Cercetare #Politehnica #Timișoara

Continuă să citești

Actualitate

Primarul cu salar de 7000 de lei și are patru case!

Publicat

în

De către

Pavel Teodor primarul orașului Recaș a fost cam strângăreț în calitate de primar.

Acest edil, neserios  cu o mulțime de cetățeni, și-a cam consumat voturile.

Primarul Pavel Teodor conform declarației de avere are un salariu de 7000 RON/ LUNAR, dar are o avere cu multe semne de întrebare.

Deține un Teren în Bazoș de 2000mp, are terenuri agricole de aprox. 4 ha, un teren intravilan în Recaș de 647mp, un apartament în Timișoara de 56mp. Și acum urmează partea interesantă.

Edilul din Recaș deține patru case de locuit:

  • o casă de locuit de 800mp
  • casă de locuit de 880mp
  • casă de locuit de 1439mp
  • casă de locuit 540mp.

Dragi cetățeni și stimați cititori acest primar este milionar în euro, dacă vinde aceste proprietăți.

Cum se poate să dețină o asemenea un primar, cu un salar de doar 7000 RON/LUNAR?!

NU ne mai luați de PROȘTI…..că nu mai merge….

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și