stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

China construiește clădiri de 26 de etaje cu aer condiționat pentru a crește porci

Publicat

în

China construiește clădiri de 26 de etaje cu aer condiționat pentru a crește porci, în contextul în care cererea de carne de porc explodează

 

Autoritățile chineze construiesc clădiri de 26 de etaje pentru a crește porci, ca răspuns la piața în plină expansiune a cărnii de porc. Beijingul amenajează un șir de clădiri de 26 de etaje care vor include aer condiționat și echipamente moderne.

 

Acest lucru vine în contextul în care capitala își propune să reducă utilizarea terenurilor pentru agricultură, în timp ce China continuă să satisfacă cererea tot mai mare de carne. În orașul Ezhou, din centrul țării, o companie numită Hubei Zhongxinkaiwei Modern Farming a construit un zgârie-nori impunător, despre care se spune că este prevăzut cu aer condiționat și etaje ventilate.

 

Proiectul de 480 de milioane de lire sterline, care a început în urmă cu doi ani, a fost construit în încercarea de a depăși constrângerile legate de teren. S-a raportat că, în 2019, când gripa porcină a cuprins crescătoriile de porci din țară, Beijingul a autorizat ca spațiile cu mai multe etaje să fie ocupate pentru creșterea porcilor.

 

Construcția instalațiilor de reproducere inventive este mai costisitoare decât cea a fermelor obișnuite de creștere a porcilor, dar oficialii spun că acestea merită costurile în zonele în care există o lipsă de spațiu. S-a raportat că, până la începutul acestui an, provincia sudică Guangdong, a creat peste 170 de ferme de porci cu mai multe etaje.

 

Hubei Zhongxinkaiwei Modern Farming a fost înființată în 2020, cu doar câteva luni înainte de a construi prima clădire de 26 de etaje în Ezhou. Anul trecut au început să construiască cel de-al doilea amplasament.

 

Producătorul își propune să aibă o producție anuală de 1,2 milioane de porci odată ce locațiile vor fi pe deplin funcționale. Instalațiile vor fi extrem de automatizate, cu 30.000 de puncte de control pentru o hrănire precisă, a declarat compania.

 

Contaminarea va fi evitată prin distribuirea furajelor la toate etajele printr-un sistem închis, relatează The Times. Mediul interior se va mândri cu un sistem de monitorizare în timp real care va cuprinde: calitatea aerului, temperatura și umiditatea.

 

„Va deveni una dintre cele mai eficiente, mai sigure și cu emisii reduse de carbon ferme de porci, care plătește cele mai bune salarii și are cele mai mici costuri generale”, a adăugat compania.

 

Însă zgârie-norii au provocat reacții din partea activiștilor, fiind lansată o petiție care se opune acestor planuri. Campania franceză, lansată pe platforma Mes Opinions, a strâns peste 19.000 de semnături.

 

Pe Facebook, utilizatorii online au descris planurile ca fiind „absolut îngrozitoare”. O persoană a spus: „Este sfâșietor! Îmi place carnea, dar numai din locuri unde animalele sunt tratate bine. Mă bucur că avem ferme mici aici, care au grijă de animalele pe care le putem cumpăra direct de la ele. Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți!!!”

Sursa: europapress

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ilie Năstase Aniversează 78 de Ani

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, legendarul tenismen Ilie Năstase a împlinit vârsta de 78 de ani. Născut pe 19 iulie 1946 la București, Năstase a devenit unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, cunoscut atât pentru performanțele sale remarcabile pe teren, cât și pentru personalitatea sa exuberantă și carismatică.

În cariera sa, Ilie Năstase a câștigat 58 de titluri de simplu și 45 de titluri de dublu. A fost primul jucător din lume care a fost clasat pe locul 1 în ierarhia ATP, atingând această performanță în 1973. Printre cele mai notabile realizări ale sale se numără câștigarea turneelor de Grand Slam la simplu: US Open în 1972 și Roland Garros în 1973. De asemenea, a triumfat în proba de dublu la Wimbledon și a fost un jucător esențial în echipa de Cupa Davis a României.

Năstase a fost recunoscut nu doar pentru talentul său extraordinar, ci și pentru stilul său unic de joc, adesea caracterizat de lovituri spectaculoase și momente de improvizație. De-a lungul anilor, a rămas o figură centrală în lumea tenisului, fiind apreciat pentru contribuțiile sale la dezvoltarea sportului.

Cu ocazia aniversării sale, Ilie Năstase a fost felicitat de numeroși prieteni, fani și colegi din lumea sportului, care i-au urat sănătate și mulți ani fericiți. La 78 de ani, Năstase continuă să fie o sursă de inspirație pentru generațiile tinere de tenismeni și un ambasador al sportului românesc pe scena internațională.

Continuă să citești

Actualitate

Mobilizare de Urgență pentru Stingerea Incendiilor de Vegetație în Județul Timiș

Publicat

în

De către

 

# Informare de Presă: STOP Arderilor Necontrolate!

 

Astăzi după-amiază, pompierii din cadrul Secției Sânnicolau Mare, alături de voluntari din comunele Cenad, Saravale, Dudeștii Vechi și Periam, au intervenit rapid pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată care s-a manifestat pe multiple focare, de-a lungul DJ 682, între Sânnicolau Mare și Saravale.

### Detalii Intervenție

Pentru câteva minute, drumul a fost inundat de fum dens, ceea ce a impus intervenția echipajelor de poliție și jandarmi pentru a asigura siguranța traficului și a participanților la trafic. În același timp, un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Sânpetru Mare, mobilizând suplimentar resursele de intervenție.

### Daunele Provocate

În urma incendiilor, au fost distruse aproximativ 6 hectare de vegetație uscată și miriște, 3 hectare de cultură de grâu și 1 hectar de lucernă. Aceste incidente subliniază gravitatea și pericolul pe care arderea necontrolată a vegetației îl reprezintă pentru agricultură și mediu.

### Apel către Cetățeni

Autoritățile fac un apel urgent către cetățeni să nu igienizeze terenurile prin incendiere. Arderea vegetației uscate este **strict interzisă** și constituie un pericol major pentru siguranța publică și mediul înconjurător.

**Recomandări pentru Prevenirea Incendiilor:**
– **NU utilizați focul deschis** în zonele cu vegetație uscată sau împădurite.
– **NU aruncați la întâmplare** resturile de la țigări. Acestea pot declanșa incendii de proporții.

Prin respectarea acestor recomandări, contribuim cu toții la prevenirea incendiilor și la protejarea mediului și a bunurilor comune. Autoritățile își continuă eforturile de informare și prevenire, pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz, primar Timișoara- Transformarea Zonei Traian: Un Nou Centru pentru Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că urmează să depună dosarul pentru obținerea de fonduri europene necesare proiectului de regenerare a zonei Traian. Vineri, Consiliul Local a aprobat ultima documentație obligatorie, deschizând astfel calea pentru demararea proiectului.

### Un Nou Centru Urban

Zona Traian este vizată pentru a deveni al doilea centru al Timișoarei, într-un proiect care are în prim-plan îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Proiectul vizează transformarea a patru piețe și douăsprezece străzi din cartierul Fabric. Zonele care în prezent sunt dominate de asfalt și spații publice deteriorate vor fi reconcepute pentru a oferi alei pietonale, spații de odihnă la umbră și zone verzi.

### Îmbunătățiri Majore în Piața Traian

În Piața Traian, se vor planta aliniamente de arbori și se vor introduce zone cu fântâni la nivelul solului, menite să ofere un loc de joacă și răcorire pentru copii și persoanele vulnerabile. În total, suprafața spațiilor verzi va crește cu 60%, iar 355 de arbori noi vor fi plantați, contribuind la crearea unui mediu mai prietenos și mai sănătos.

### Obiectivul Principal: O Calitate Mai Bună a Vieții

„Zona Traian va deveni al doilea centru al Timișoarei. Întreg proiectul are în centrul lui oamenii și o mai bună calitate a vieții. Transformăm 4 piețe și 12 străzi din Fabric. Zone care acum sunt lipsite de vegetație, cu prea mult asfalt și spațiu public deteriorat vor avea alei care invită oamenii la plimbare, locuri de stat la umbră, spații verzi,” a declarat Dominic Fritz.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și