stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Dominic Fritz: “Mobilier modern și echipamente digitale pentru 1.300 de săli de clasă în care învață peste 40.000 de elevi timișoreni“

Publicat

în

Primarul Timișoarei vrea să aducă învățământul în secoul 21, și anuntă cereri de finanțare.

“Mobilier modern și echipamente digitale pentru 1.300 de săli de clasă în care învață peste 40.000 de elevi timișoreni.

Depunem o cerere de finanțare de 17,5 milioane de euro, prin care aducem învățământul timișorean în secolul 21. Copiii din Timișoara vor avea condiții egale de studiu, fie că învață într-o școală din centru sau una din cartier.

Este cel mai mare proiect de acest tip. Sunt incluse aici diferite tipuri de mobilier (bănci, scaune, catedre, dulapuri, etc.), echipamente IT (laptopuri, table inteligente, sisteme pentru cursuri virtuale, etc.) și echipamente specializate (echipamente sportive, materiale didactice pentru laboratoare de știință, echipamente pentru educație tehnologică).

Acoperim peste 80% din sălile de clasă din oraș, iar cele care nu sunt incluse au beneficiat de astfel de dotări în ultimii ani.

Fondurile europene sunt șansa Timișoarei și șansa României de a se moderniza.

PS: Poza este de la laboratorul digital recent inaugurat la Moisil, finanțat prin bugetul participativ”, a scris primarul Fritz pe pagina sa de facebook.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române”

Universitatea Politehnica Timișoara își sărbătorește performanța în domeniul științei și artei, având mai multe cadre didactice printre laureații prestigioaselor Premii Academiei Române pentru Anul 2021. Gala festivă de înaltă ținută a avut loc în Aula Academiei Române, unde s-au decernat premii oamenilor de știință, artiștilor și literaților români care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii și științei în anul precedent.

Grupul de lucrări intitulat „Studii teoretice și experimentale privind comportarea seismică a pereților beton armat și hibrizi/compoziți oțel beton / The seismic behavior of reinforced concrete and hybrid/composite shear walls – Theoretical and experimental approaches” a obținut prestigiosul Premiu „Anghelescu”. Autorii, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, și prof.univ.dr.ing. Valeriu-Augustin Stoian, cadru didactic la Facultatea de Construcții din Timișoara, au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor semnificative în domeniul comportării seismică.

Premiul „Tudor Tănăsescu” a fost acordat grupului de lucrări intitulat „Modele şi regulatoare prin transformarea modelelor bazate pe produs tensorial”, avându-l ca autor principal pe lect.univ.dr.ing. Elena-Lorena Hedrea, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPT. Această recunoaștere vine ca o validare a cercetărilor și contribuțiilor de vârf în domeniul modelelor și regulatoarelor.

Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, directorul Școlii Doctorale a Universității Politehnica Timișoara, a ridicat Diploma „Meritul Academic“, marcând poziția de frunte a revistei „Romanian Journal of Information Science and Technology“ în evaluarea internațională Clarivate.

Aceste distincții nu doar recunosc excelența academică a cadrelor didactice, dar și contribuie la consolidarea poziției Universității Politehnica Timișoara în peisajul academic și științific național și internațional. Recunoașterea acestor realizări de către Academia Română reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga comunitate academică și subliniază importanța cercetării și excelenței în educație. #Recunoaștere #AcademiaRomână #PremiileAcademiei #UPT #Excelență #Cercetare #Politehnica #Timișoara

Continuă să citești

Învățământ

Rectorul Universității Politehnica Timișoara Adresează Viitorul Educației în cadrul TEDxAristide Demetriade

Publicat

în

De către

 

 

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, a susținut o prezentare captivantă la conferința TEDxAristide Demetriade, aducând în prim-plan impactul semnificativ pe care tehnologia îl are asupra mentalității educatorilor și educației în general.

Într-o lume tot mai marcată de inovație și schimbare rapidă, rectorul Drăgan a subliniat necesitatea evoluției mentalității educaționale. „În viitor, avem nevoie de creativitate, multiculturalism și multidisciplinaritate. Cred că pe asta ar trebui să ne concentrăm acum în școli și în universități”, a afirmat acesta în cadrul prezentării sale.

Ideile revoluționare și impactul tehnologiei asupra procesului educațional au fost puncte centrale ale discursului rectorului. A comparat influența tehnologiei cu impactul pe care l-a avut tipăritul sau internetul în trecut, aducând în atenție transformările semnificative aduse în modul în care educația este livrată și asimilată.

„Tehnologia nu este doar un instrument, ci o sursă de dezvoltare a creativității și stimulare a colaborării în echipă. Ea redefinește accesul la informații și îmbunătățește relația dintre profesor și sala de clasă”, a subliniat rectorul Drăgan.

Prezentarea sa a evidențiat importanța adaptării continue a sistemului educațional la provocările contemporane, pledând pentru o abordare integrată care să promoveze gândirea creativă, diversitatea culturală și abordarea multidisciplinară. Conferința TEDxAristide Demetriade a oferit un cadru inspirațional pentru astfel de dezbateri esențiale privind viitorul educației.

Continuă să citești

Învățământ

Excelență Științifică la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – Studenții UPT Cuceresc Premii de Top

Publicat

în

De către

 

 

Studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara au adus onoruri academice instituției prin participarea și câștigarea unor premii de prestigiu în cadrul mai multor concursuri de specialitate.

Cea de-a VII-a ediție a concursului „TeChallenge”, desfășurat la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, a fost un prilej de afirmare pentru tinerii cercetători ai UPT. Sub temele „Tehnologiile Viitorului în Smart City” și „Industria 4.0”, trei echipe reprezentând cu mândrie Universitatea Politehnica Timișoara au fost premiate pentru inovația și contribuția lor la proiectele prezentate.

O altă performanță notabilă a avut loc în cadrul „Săptămânii electronicii” de la Universitatea din Craiova, unde studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale au concurat în prestigiosul TIE 2023. Rezultatul lor remarcabil s-a materializat în obținerea premiului III pentru proiectarea unei plăci electronice PCI Express.

Pentru a afla mai multe detalii despre realizările acestor tineri inovatori și proiectele lor distinse, vă invităm să accesați link-ul: [https://shorturl.at/xHUZ8](https://shorturl.at/xHUZ8).

Aceste realizări remarcabile subliniază angajamentul continuu al Universității Politehnica Timișoara în promovarea excelenței academice și inovației, evidențiind talentul și pregătirea excepțională a studenților din domeniul electronicelor, telecomunicațiilor și tehnologiilor informaționale. #UPT #Inovație #Tehnologie #EtcTI #Progres #Excelență #Premiu

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și