stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Kelemen Hunor a răbufnit în presa maghiară: Atacuri la Iohannis și Aurescu. Liderul UDMR acuză PSD și PNL de lăcomie

Publicat

în

Președintele UDMR a declarat într-un interviu pentru presa maghiară că motivele pentru care Uniunea nu mai face parte din Coaliție sunt „jafurile și lăcomia”. Kelemen Hunor a punctat și că ratarea aderării României la Schengen este cauzată de președintele României și Bogdan Aurescu.
„Putem vorbi în siguranță despre ipocrizie, nu există nicio denaturare în asta. Unul dintre motivele clare pentru alungarea UDMR din guvern sunt jafurile și lăcomia.Un alt motiv este că nu se țin de cuvânt. Degeaba promit orice, semnează orice, se răzgândesc peste noapte dintr-un motiv sau altul”, a declarat Kelemen Hunor pentru Maszol.ro.
Liderul UDMR susține că o a treia explicație pentru ieșirea de la guvernare „ar putea fi intenția președintelui statului, iar aceasta nu trebuie ignorată”.
„Experiența mea de până acum a fost că, dacă președintele dorea ceva, îl împingea prin cei cu care lucra într-o coaliție. De asemenea, atunci când nu dorea ceva, era capabil să se asigure că nu se întâmplă și că voința lui a predominat. Din moment ce este o persoană cu buzele strânse, nu știu exact ce a vrut să spună prin asta. Comportamentul și atitudinea lui ne-au determinat însă să concluzionăm că nu dorește ca UDMR să participe în continuare la această coaliție sau că nu îi pasă deloc ce se va întâmpla. Dar este cert că nu și-a mișcat degetul mic pentru a împiedica coaliția să continue. Întrucât stabilitatea politică a țării nu este afectată de faptul că UDMR nu este la guvernare, acesta nu l-a interesat în mod deosebit”, a adăugat acesta.
Kelemen Hunor a punctat că UDMR a negociat și a căutat soluții până în ultimul moment: „Se simțea că voiau să mă dea afara. (..) Nu a existat un singur argument de ce ar trebui să renunțăm la cele două portofolii (nr: ministerul Mediului și al Dezvoltării)”.
Întrebat dacă UDMR să pregătește pentru o opoziție critică sau una constructivă, Kelemen Hunor susține că „un aspect va conta: interesul comunității maghiare în Transilvania”.
Liderul UDMR susține că aderarea României la spațiul Schengen a fost un eșec total.
„Trebuie să cauți cheia cu doi oameni, unul este fostul ministru de externe (nr: Bogdan Aurescu), celălalt este președintele, deoarece ei sunt responsabili de politica externă și nimeni altcineva”, susține Kelemen Hunor.
Hunor a precizat că dacă România nu aderă la Schengen acum, următoarea perioada este „în jurul anului 2025”.
„Pentru că în prima jumătate a anului viitor, la alegerile pentru Parlamentul European, nimeni nu se va ocupa de asta, iar în a doua jumătate a anului, când se formează instituțiile, atunci nimeni nu se va ocupa de asta, pentru că atunci parlamentul se formează, apoi se aleg comitete, apoi se aleg comisari, iar asta practic durează până la sfârșitul anului”, a afirmat liderul UDMR, potrivit sursei citate.
O altă părere avea Kelemen Hunor când era la guvernare. De exemplu, după opoziția Austriei din 8 decembrie, liderul UDMR cataloga atitudinea drept „mizerabilă”: „Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil. Da, este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român, împotriva tuturor comunităților din România, împotriva bunului simț, împotriva legilor care guvernează libertatea de mișcare în interiorul Uniunii Europene. România, de 11 ani, îndeplinește toate criteriile de aderare la spațiul Schengen, are susținerea tuturor statelor membre, iar Austria, prin această decizie ipocrită, arată încă o dată că regulile și valorile comune pot fi călcate în picioare”, a scris Kelemen Hunor într-un mesaj pe Facebook.
De asemenea, fostul vicepremier mai spune că sunt șanse pentru aderarea în 2023, exact la începutul anului, fiind de părere că toți liderii români trebuie să conlucreze. „Sigur, putem să ne gândim pe parcursul anului, dacă nu reușim în prima jumătate, să mergem în a doua jumătate a anului, când Spania va prelua președinția UE, dar ar fi de dorit ca în prima jumătate a anului să se ajungă la un acord”, afirma Kelemen Hunor.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primărița din comuna Foeni, Saveta Moldovan, are trei palate în comună. Mai ieri USRISTĂ mai azi PESEDISTĂ.

Publicat

în

De către

Mai ieri USRISTĂ mai azi pesedistă….. CĂ CICĂ NU VIN BANII LA COMUNĂ.

Saveta Moldovan, cu vrăjeală de zile mari…….zicea că a renunțat la banii de afară să vină în România. Și cum să vină……nu muncitoare…….ci vătaf de primărie…

Așa au înghițit gălușca cetățenii în 2020, când venea de la un partid nou, cu oameni noi………dar tot șmenari.

Saveta a văzut că USR nu prea o avantajează, că trecură anii și nu a făcut mai nimic.

Și atunci……mai bine pup mâna la Fredi și îmi …..dă bani. Așa visează doamna primăriță.

 

Cu un venit anual conform declarației de avere de 71065 RON, deține trei case, una de 143mp, alta de 274mp și alta de 283 mp…..nu-s cam multe???

Iar terenurile intravilane sunt o mică afacere pentru Saveta……are mai multe, cu următoarele suprafețe:

  • 4338mp
  • 2370mp
  • 5000mp

Cetățenii au cam multe semne de întrebare legate de SAVETA Moldovan, și în 9 iunie se gândesc mai bine……

Pe curând…..

 

Continuă să citești

Actualitate

Orașul Jimbolia parcă nici nu are primar!? Dar încasează lunar 2000 de EURO!

Publicat

în

De către

Pimarul Darius Postelnici care mai mult tace decât face, a ajuns în atenția locuitorilor din orașul Jimbolia.

Tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți si așteaptă clarificări din partea primarului.

Conform declarației de avere acesta deține un teren intravilan de 685 mp  si o casa  de locuit de 180 mp. toate în Jimbolia. Alte bunuri conform declaratiei nu are, poate sunt altundeva…

 

Conform informațiilor recente, acesta încasează un salariu lunar de 2000 de euro, în ciuda criticilor referitoare la lipsa sa de acțiune și implicare în dezvoltarea comunității locale.

Cu toate că sarcina principală a unui primar este să reprezinte și să promoveze interesele orașului și ale cetățenilor săi, Darius Postelnicu pare să se remarce mai mult prin absență decât prin prezență activă în problemele orașului.

Locuitorii Jimboliei au devenit tot mai nemulțumiți de lipsa de acțiune a primarului și de lipsa de progres în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, a serviciilor publice și a calității vieții în general.

Cu un salariu considerabil, mult peste media națională, așteptările față de performanța și angajamentul primarului sunt și mai mari.

Cu toate acestea, pare că Darius Postelnicu nu a reușit să se ridice la nivelul acestor așteptări, lăsând orașul într-o stare de stagnare și dezamăgire.

În contextul acestor dezvăluiri, locuitorii Jimboliei încep să se întrebe dacă salariul generos al primarului este justificat și dacă acesta își îndeplinește cu adevărat responsabilitățile în folosul comunității.

 

Continuă să citești

Actualitate

Slujba de Înviere la Biserica Millenium: O Celebrare Plină de Spiritualitate și Speranță

Publicat

în

De către

Vezi Video>>https://www.facebook.com/share/v/pisMseFppSo5H8iC/?mibextid=WC7FNe

În noaptea Sfintei Învieri, credincioșii catolici din întreaga lume s-au adunat în rugăciune și adorare, marcând în mod solemn renașterea lui Isus Hristos din morți. La biserica Millenium din [locul], slujba de Înviere a fost un eveniment deosebit, plin de trăire spirituală și de bucurie împărtășită.Credincioșii s-au strâns în jurul lăcașului de cult cu inimile deschise și cu sufletele pregătite să primească lumina și speranța pe care Învierea le aduce în fiecare an. Atmosfera de solemnitate și anticipare a fost simțită în aer, iar lumânările aprinse au ars luminația, aducând lumină în întuneric și semnificând victoria asupra morții.Slujba de Înviere a fost oficiată cu demnitate și reverență de către preotul comunității, care a împărtășit cu credincioșii prezenți bucuria și semnificația profundă a acestei sărbători sfinte. Cântările pline de emoție și rugăciunile fervente au umplut sanctuarul bisericii, creând o atmosferă sacrală și liniștitoare.Momentul culminant al slujbei a fost, desigur, momentul proclamării Învierii, când credincioșii au fost invitați să intoneze cu bucurie și entuziasm cuvintele „Christus resurrexit!” („Hristos a Înviat!”), iar răspunsul „Vere resurrexit!” („Adevărat a Înviat!”) a răsunat puternic în inimile tuturor celor prezenți.După încheierea slujbei, credincioșii s-au bucurat împreună de agapele pascale, împărtășind bucate tradiționale și bucurându-se de compania celor dragi. În timp ce se despărțeau și se întorceau la casele lor, credincioșii au purtat cu ei lumina și speranța Învierii, alimentându-și credința și încrederea în puterea iubirii și a vieții veșnice.Slujba de Înviere la Biserica Millenium a fost nu doar o celebrare religioasă, ci și o experiență spirituală profundă și transformătoare pentru toți cei care au participat. În lumina Învierii, credincioșii au găsit alinare și încredere în mijlocul incertitudinii și tulburărilor lumii, încurajați să își continue călătoria de credință și să împărtășească lumina și speranța cu cei din jurul lor.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și