stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Kelemen Hunor a răbufnit în presa maghiară: Atacuri la Iohannis și Aurescu. Liderul UDMR acuză PSD și PNL de lăcomie

Publicat

în

Președintele UDMR a declarat într-un interviu pentru presa maghiară că motivele pentru care Uniunea nu mai face parte din Coaliție sunt „jafurile și lăcomia”. Kelemen Hunor a punctat și că ratarea aderării României la Schengen este cauzată de președintele României și Bogdan Aurescu.
„Putem vorbi în siguranță despre ipocrizie, nu există nicio denaturare în asta. Unul dintre motivele clare pentru alungarea UDMR din guvern sunt jafurile și lăcomia.Un alt motiv este că nu se țin de cuvânt. Degeaba promit orice, semnează orice, se răzgândesc peste noapte dintr-un motiv sau altul”, a declarat Kelemen Hunor pentru Maszol.ro.
Liderul UDMR susține că o a treia explicație pentru ieșirea de la guvernare „ar putea fi intenția președintelui statului, iar aceasta nu trebuie ignorată”.
„Experiența mea de până acum a fost că, dacă președintele dorea ceva, îl împingea prin cei cu care lucra într-o coaliție. De asemenea, atunci când nu dorea ceva, era capabil să se asigure că nu se întâmplă și că voința lui a predominat. Din moment ce este o persoană cu buzele strânse, nu știu exact ce a vrut să spună prin asta. Comportamentul și atitudinea lui ne-au determinat însă să concluzionăm că nu dorește ca UDMR să participe în continuare la această coaliție sau că nu îi pasă deloc ce se va întâmpla. Dar este cert că nu și-a mișcat degetul mic pentru a împiedica coaliția să continue. Întrucât stabilitatea politică a țării nu este afectată de faptul că UDMR nu este la guvernare, acesta nu l-a interesat în mod deosebit”, a adăugat acesta.
Kelemen Hunor a punctat că UDMR a negociat și a căutat soluții până în ultimul moment: „Se simțea că voiau să mă dea afara. (..) Nu a existat un singur argument de ce ar trebui să renunțăm la cele două portofolii (nr: ministerul Mediului și al Dezvoltării)”.
Întrebat dacă UDMR să pregătește pentru o opoziție critică sau una constructivă, Kelemen Hunor susține că „un aspect va conta: interesul comunității maghiare în Transilvania”.
Liderul UDMR susține că aderarea României la spațiul Schengen a fost un eșec total.
„Trebuie să cauți cheia cu doi oameni, unul este fostul ministru de externe (nr: Bogdan Aurescu), celălalt este președintele, deoarece ei sunt responsabili de politica externă și nimeni altcineva”, susține Kelemen Hunor.
Hunor a precizat că dacă România nu aderă la Schengen acum, următoarea perioada este „în jurul anului 2025”.
„Pentru că în prima jumătate a anului viitor, la alegerile pentru Parlamentul European, nimeni nu se va ocupa de asta, iar în a doua jumătate a anului, când se formează instituțiile, atunci nimeni nu se va ocupa de asta, pentru că atunci parlamentul se formează, apoi se aleg comitete, apoi se aleg comisari, iar asta practic durează până la sfârșitul anului”, a afirmat liderul UDMR, potrivit sursei citate.
O altă părere avea Kelemen Hunor când era la guvernare. De exemplu, după opoziția Austriei din 8 decembrie, liderul UDMR cataloga atitudinea drept „mizerabilă”: „Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil. Da, este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român, împotriva tuturor comunităților din România, împotriva bunului simț, împotriva legilor care guvernează libertatea de mișcare în interiorul Uniunii Europene. România, de 11 ani, îndeplinește toate criteriile de aderare la spațiul Schengen, are susținerea tuturor statelor membre, iar Austria, prin această decizie ipocrită, arată încă o dată că regulile și valorile comune pot fi călcate în picioare”, a scris Kelemen Hunor într-un mesaj pe Facebook.
De asemenea, fostul vicepremier mai spune că sunt șanse pentru aderarea în 2023, exact la începutul anului, fiind de părere că toți liderii români trebuie să conlucreze. „Sigur, putem să ne gândim pe parcursul anului, dacă nu reușim în prima jumătate, să mergem în a doua jumătate a anului, când Spania va prelua președinția UE, dar ar fi de dorit ca în prima jumătate a anului să se ajungă la un acord”, afirma Kelemen Hunor.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă

Publicat

în

De către

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă
Fenomenul marchează începutul toamnei astronomice, are loc astăzi la ora 09.50 (ora României).

Continuă să citești

Actualitate

Restaurantele Merlot si Yugoslavia inchise!Cauza?Mizerie si gandaci!

Publicat

în

De către

Dupa un control al Protectiei Consumatorilor la SC Opt condimente SRL- Restaurant Merlot și SC Banatski Papi SRL- Restaurant Yugoslavia s-a decis inchiderea lor.                                                                                                                                                                                                                       Principalele abateri de la legislație constatate se referă la prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum.Asta a fost informatia trimisa presei de Mihai Alin Gubandru,inspector CJPC.

Continuă să citești

Actualitate

NU vă puneți cu Fritz DEMOLATORUL!?

Publicat

în

De către

Primarul Timișoarei Dominic Fritz cunoscut pentru postările și pozele ultra calitative de pe paginile de socializare, s- a pozat astăzi cu terasa Boss, care urmează a fi dărâmată.

Continuă drumul….anevoios.

“Am câștigat definitiv procesul cu Terasa ”Boss”. Urmează demolarea.

Construită ilegal, pe malul Begăi, pe terenul Municipiului Timișoara, proprietate publică. Nu e singura. Peste 5 hectare din terenul timișorenilor sunt ocupate de astfel de construcții ilegale.

Le-am cerut să le demoleze și să elibereze terenul. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva.

În urmă cu 5 luni am semnat mai multe dispoziții de demolare a acestor construcții ilegale. Au fost atacate în instanță. Victoria juridică este un semnal excelent pentru toți cei care fac onest afaceri în Timișoara. Regulile sunt aceleași pentru toți.

Am să mă bat până când toate terenurile vor ajunge din nou în folosința timișorenilor. Pe malul Begăi amenajăm un culoar verde unde fiecare va putea să se bucure de natură și să facă sport”, a scris Dominic pe pagina sa de facebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și