stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

UPT Campus Creativ duce moșternirea culturală a UPT în galeriile de artă ale Veneției.

Publicat

în

UPT Campus Creativ duce moșternirea culturală a UPT în galeriile de artă ale Veneției.
În 29 iulie are loc vernisajul expoziției artistei Sorina Vazelina, care ilustrează momente cheie din istoria campusului universitar UPT la IRCCU Veneția (Expoziție Institutul Român de Cultură și de Cercetare Umanistică de la Veneția) în spațiul Mica Galerie (Piccola Galleria).
Expoziția poate fi vizitată până pe 5 august în Veneția, iar apoi seria de benzi desenate cu viața și momentele emblematice ale UPT va veni și la Timișoara.
Mai mult, expoziția va prinde viață și printr-o experiență de realitate virtuală realizată în parteneriat cu Spotlight Heritage Timisoara.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Proiectul Stadionului Multifuncțional din Timișoara, Aprobat cu Succes în Comisia Tehnico-Economică

Publicat

în

De către

 

 

Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, a anunțat cu entuziasm că proiectul pentru construcția noului stadion din Timișoara a atins un moment crucial, obținând aviz favorabil în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării.

Arena multifuncțională, care urmează să înlocuiască actualul stadion Dan Păltinișanu, este acum pe cale să devină realitate, iar progresul înregistrat aduce speranță și entuziasm în rândul comunității. Această veste favorabilă reprezintă un pas semnificativ pentru viitorul infrastructurii sportive din Timișoara.

Vicepreședintele Alexandru Proteasa a subliniat că, la nivel local, Consiliul Județean Timiș este pregătit cu fonduri și documentația completă necesare pentru a demara rapid procedura de demolare, marcând astfel începutul unei noi etape în dezvoltarea infrastructurii sportive a orașului.

Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor urgente ale comunității timișorene, recunoscând importanța unui stadion modern și funcțional pentru evenimente sportive și culturale. Astfel, Timișoara se apropie de realizarea unui proiect ambițios ce va contribui la consolidarea prestigiului orașului în peisajul sportiv național. 🏗️🌟

Continuă să citești

Social

Magie și Lumină: Deschiderea Târgului de Crăciun din Timișoara, sub Ploaia de Fulgi

Publicat

în

De către

 

 

Duminica seara, atmosfera de sărbătoare a învăluit Timișoara odată cu deschiderea spectaculosului Târg de Crăciun, marcând debutul sezonului festiv sub fulgi de zăpadă. O premieră în acest an, primul strat de zăpadă a acoperit orașul într-un cadru idilic.

În inima orașului, luminile s-au aprins, împodobind bradul impunător, roata panoramică și caruselul, creând o atmosferă magică în Piața Victoriei. Casuțele verzi, elegante, și-au deschis ușile, oferind timișorenilor o varietate de bunătăți, ornamente de Crăciun și cadouri pentru toate gusturile.

De asemenea, în premieră, la una dintre casuțe, se vând artificii destinate publicului larg, aducând un plus de strălucire sărbătorilor. Oamenii s-au adunat în număr mare în Piața Victoriei pentru a participa la ceremonia festivă de aprindere a iluminatului de sărbători, desfășurată în jurul orei 18:00.

În afara decorurilor din Piața Victoriei, curiozitatea oamenilor a fost stârnită și de patinoarul din Piața Libertății, care a devenit un alt punct de atracție în cadrul Târgului de Crăciun 2023.

Organizatorii au anunțat că prima săptămână a târgului va fi marcată de celebrarea Zilei Naționale a României, culminând cu un spectacol impresionant pe 1 Decembrie, cu Ansamblul „Timișul” și trupa Cobzality, alături de „maestrii focului” de la Crispus.

Evenimentele continuă și în weekend, cu invitați speciali precum AD LIBITUM VOICES pe 2 decembrie și spectacolul susținut de SURORILE OSOIANU & LUPII LUI CALANCEA pe 3 decembrie. Pe parcursul târgului, vor urca pe scenă artiști precum Paula Seling & Corala Contrast, Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Dan Necsa și Carmen Popovici-Dumbrava.

Finalul festivităților este așteptat cu nerăbdare, odată cu sosirea lui Moș Crăciun în seara de 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”. Cu această ediție ajungând la cea de-a XVI-a, Târgul de Crăciun de la Timișoara va bucura orașul în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. 🎄🎅

Continuă să citești

Social

Intervenție Rapidă a Pompierilor: Accident Rutier cu Animale Implicate pe A1 km 431

Publicat

în

De către

 

 

Într-un eveniment dramatic, marcat de un accident rutier petrecut astăzi, 26.11.2023, la ora 07:15, pe A1 la kilometrul 431, pompierii au fost chemați la datorie pentru a asigura măsurile de prim ajutor și de protecție civilă. 🚒🚨

Apelul primit pe SNUAU 112 a solicitat intervenția promptă a autorităților după ce un autoturism și o camionetă s-au ciocnit. Situația a fost cu atât mai complexă cu cât camioneta transporta patru cai. 👉🐴

Echipajele de intervenție de la Stația de Pompieri Făget au fost imediat mobilizate, fiind trimise la locul incidentului o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și un echipaj SMURD. Scopul principal al intervenției a fost acordarea de asistență medicală și siguranță, inclusiv acolo unde era nevoie pentru animalele implicate. 🏥👨‍🚒

Conducătorul camionetei a fost evaluat medical la fața locului, refuzând ulterior transportul la spital. Cu toate acestea, unul dintre caii transportați a suferit răni în urma impactului. Pompierii din Făget au decis să îl transporte cu ajutorul autocamionului lor specializat la cea mai apropiată fermă, asigurând astfel îngrijirea corespunzătoare a animalului. 🚑🐎

Evenimentul subliniază importanța intervenției rapide și bine coordonate a serviciilor de urgență în situații complexe, unde viața umană și bunurile, inclusiv cele ale animalelor, sunt implicate. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să asigure că toate măsurile necesare sunt luate pentru gestionarea eficientă a consecințelor accidentului. 🌐🆘

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și