stiriacum.ro

Suntem sociabili

Sport

A fost stabilit lotul naţionalei României pentru Cupa Mondială de rugby

Publicat

în

Lotul României pentru Cupa Mondială din Franţa:
Pilieri: Alexandru Savin (CSA Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Creţu (Stade Francais), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Iulian Harţig (RC Bassin d’Arcachon);

Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CSA Steaua);

Linia a II-a: Adrian Moţoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare);

Linia a III-a: Cristi Chirica (CS Dinamo), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Dragoş Ser (CSA Steaua), Cristi Boboc (CSA Steaua), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua);

Mijlocaşi la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alin Conache (SCM USV Timişoara);

Mijlocaşi la deschidere: Gabriel Pop (CS Dinamo), Mihai Mureşan (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tudor Boldor (CS Dinamo);

Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Tangimana Fonovai (CSA Steaua);

Centri: Taylor Gontineac (Rouen Normandie), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timişoara);

Fundaşi: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare).

Cupa Mondială de rugby se va desfăşura între 8 septembrie şi 28 octombrie. ”Stejarii” vor evolua în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor întâlni campioana mondială Africa de Sud, pe 17 septembrie (Bordeaux), pe 30 septembrie va avea loc meciul cu Scoţia (Lille), iar pe 8 octombrie e programată partida cu Tonga (Lille).

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Fostul mare handbalist român Mircea Grabovschi, campion mondial în 1974, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 71 de ani

Publicat

în

De către

Fostul mare handbalist român Mircea Grabovschi, campion mondial în 1974, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 71 de ani, a anunţat Federaţia Română de Handbal pe site-ul său oficial.

În data de 16 iulie, Mircea Grabovschi a suferit un AVC şi a fost internat la spital. Marţi, fostul vicecampion olimpic din 1976 s-a stins.

Mircea Grabovschi s-a născut în data de 22 decembrie 1952, la Sighişoara, fiind un jucător important al echipei Dinamo.

În august 1976, după ce a devenit vicecampion olimpic, handbalistul a fost decorat cu ordinul „Meritul Sportiv Clasa a II-a. În martie 1982 a fost din nou decorat, de această dată pentru rezultatele deosebite obţinute la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucureşti din 1981.

Continuă să citești

Actualitate

Ilie Năstase Aniversează 78 de Ani

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, legendarul tenismen Ilie Năstase a împlinit vârsta de 78 de ani. Născut pe 19 iulie 1946 la București, Năstase a devenit unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, cunoscut atât pentru performanțele sale remarcabile pe teren, cât și pentru personalitatea sa exuberantă și carismatică.

În cariera sa, Ilie Năstase a câștigat 58 de titluri de simplu și 45 de titluri de dublu. A fost primul jucător din lume care a fost clasat pe locul 1 în ierarhia ATP, atingând această performanță în 1973. Printre cele mai notabile realizări ale sale se numără câștigarea turneelor de Grand Slam la simplu: US Open în 1972 și Roland Garros în 1973. De asemenea, a triumfat în proba de dublu la Wimbledon și a fost un jucător esențial în echipa de Cupa Davis a României.

Năstase a fost recunoscut nu doar pentru talentul său extraordinar, ci și pentru stilul său unic de joc, adesea caracterizat de lovituri spectaculoase și momente de improvizație. De-a lungul anilor, a rămas o figură centrală în lumea tenisului, fiind apreciat pentru contribuțiile sale la dezvoltarea sportului.

Cu ocazia aniversării sale, Ilie Năstase a fost felicitat de numeroși prieteni, fani și colegi din lumea sportului, care i-au urat sănătate și mulți ani fericiți. La 78 de ani, Năstase continuă să fie o sursă de inspirație pentru generațiile tinere de tenismeni și un ambasador al sportului românesc pe scena internațională.

Continuă să citești

Sport

Carlos Alcaraz triumfă din nou la Wimbledon, învingându-l pe Novak Djokovic

Publicat

în

De către

 

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz a câștigat pentru a doua oară consecutiv turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, demonstrându-și încă o dată măiestria pe terenul de iarbă. Într-un meci spectaculos, Alcaraz a reușit să-l învingă clar și categoric pe marele său rival, Novak Djokovic, locul 3 mondial ATP.

#### O victorie impresionantă

Meciul, desfășurat pe celebra arenă centrală de la Wimbledon, a fost dominat de Alcaraz, care s-a impus în trei seturi cu scorul de 6-2, 6-2, 7-6. Spaniolul a controlat jocul de la început până la sfârșit, reușind să câștige în doar 2 ore și 30 de minute.

#### Performanța lui Alcaraz

Victoria lui Carlos Alcaraz la Wimbledon confirmă ascensiunea sa în lumea tenisului profesionist. Deși încă tânăr, Alcaraz a demonstrat că are talentul și determinarea necesare pentru a se impune în fața celor mai mari jucători din lume. Întâlnirea cu Djokovic a fost o adevărată lecție de tenis, în care spaniolul a arătat un joc precis, puternic și extrem de bine gândit.

#### Rivalitatea cu Djokovic

Novak Djokovic, un adversar redutabil și unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, nu a reușit să găsească soluțiile necesare pentru a contracara jocul lui Alcaraz. Deși setul final a fost mai strâns, ducându-se până la tie-break, Djokovic nu a putut opri elanul tânărului spaniol.

#### Un viitor strălucit

Carlos Alcaraz se anunță a fi o forță dominantă în tenisul mondial pentru anii ce vor urma. Cu două titluri consecutive la Wimbledon, el și-a cimentat deja locul în istoria acestui sport și a arătat că este pregătit să cucerească și alte turnee de Mare Șlem.

Această victorie nu doar că îl consolidează în clasamentul ATP, dar îi și oferă încrederea necesară pentru a aborda cu și mai multă determinare viitoarele competiții. Fanii tenisului așteaptă cu nerăbdare să vadă ce alte performanțe va reuși acest talent extraordinar în anii ce vin.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și