stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Prefectul de Timiș Mihai Ritivoiu, anunță zilele dovleacului de la Kikinda

Publicat

în

Prefectul pesedist Mihai Ritivoiu anunță un spectacol la sârbi, vecinii noștri. Acest festival semnifică venirea toamnei, și oamenii se pot bucura de acest spectacol.

Vama Lunga va avea un program special, pentru a ajunge mai ușor la acest eveniment.

“E din nou septembrie și vecinii noștri sârbi pregătesc iar “Zilele Dovleacului” la Kikinda.
Între 14 și 17 septembrie 2023 sunt așteptați peste 20.000 de vizitatori din zona de Vest a României.
Am cerut și anul acesta ca programul din vama Lunga să fie prelungit pentru a facilita o deplasare cât mai plăcută și lipsită de constrângeri pentru turiștii amatori.
Pe lângă proiectele de infrastructură mare prin care ne consolidăm legăturile cu țările vecine și asigurăm o dezvoltare coerentă a regiunii transfrontaliere, schimburile culturale și înlesnirea conexiunilor sociale pe care le promovează acest tip de evenimente sunt expresia cea mai elocventă a multiculturalității cu care ne mândrim.

Programul exact al vămii Lunga:
– vineri 15.09: 08:00 – 24:00
– sâmbăta 16.09: 00:00 – 24:00
– duminică 17.09: 00:00 – 24:00
– luni 18.09: 00:00 – 01:00 şi 08:00 – 20:00”, a transmis Mihai Ritivoiu.

Actualitate

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă

Publicat

în

De către

23 Septembrie 🌍 Echinocţiul de toamnă
Fenomenul marchează începutul toamnei astronomice, are loc astăzi la ora 09.50 (ora României).

Continuă să citești

Actualitate

Restaurantele Merlot si Yugoslavia inchise!Cauza?Mizerie si gandaci!

Publicat

în

De către

Dupa un control al Protectiei Consumatorilor la SC Opt condimente SRL- Restaurant Merlot și SC Banatski Papi SRL- Restaurant Yugoslavia s-a decis inchiderea lor.                                                                                                                                                                                                                       Principalele abateri de la legislație constatate se referă la prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum.Asta a fost informatia trimisa presei de Mihai Alin Gubandru,inspector CJPC.

Continuă să citești

Actualitate

NU vă puneți cu Fritz DEMOLATORUL!?

Publicat

în

De către

Primarul Timișoarei Dominic Fritz cunoscut pentru postările și pozele ultra calitative de pe paginile de socializare, s- a pozat astăzi cu terasa Boss, care urmează a fi dărâmată.

Continuă drumul….anevoios.

“Am câștigat definitiv procesul cu Terasa ”Boss”. Urmează demolarea.

Construită ilegal, pe malul Begăi, pe terenul Municipiului Timișoara, proprietate publică. Nu e singura. Peste 5 hectare din terenul timișorenilor sunt ocupate de astfel de construcții ilegale.

Le-am cerut să le demoleze și să elibereze terenul. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva.

În urmă cu 5 luni am semnat mai multe dispoziții de demolare a acestor construcții ilegale. Au fost atacate în instanță. Victoria juridică este un semnal excelent pentru toți cei care fac onest afaceri în Timișoara. Regulile sunt aceleași pentru toți.

Am să mă bat până când toate terenurile vor ajunge din nou în folosința timișorenilor. Pe malul Begăi amenajăm un culoar verde unde fiecare va putea să se bucure de natură și să facă sport”, a scris Dominic pe pagina sa de facebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și