stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, una dintre cele mai moderne din țară

Publicat

în

 

📚Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, una dintre cele mai #moderne din țară, organizează, în perioada 𝟔-𝟖 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐜𝐞𝐚 𝐝𝐞-𝐚 𝐗𝐗𝐗𝐈𝐈𝐈-𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, în colaborare cu Academia Română, Filiala Timișoara, Universitatea de Vest din Timişoara și Asociația Bibliotecarilor din România.

Nu întâmplător, tematica generală a acesteia – „𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚𝐫𝐲 𝟒.𝟎” – se orientează spre subiecte de interes pentru biblioteca mileniului 3, adică de punerea #tehnologiei în context social contemporan, de găsirea unor soluții locale pentru probleme globale: Library 4.0: web 4.0, open science, depozite #digitale instituționale, tipărire 3D; Biblioteca verde, #sustenabilitate, #ecologie; Partajarea resurselor; Combaterea fenomenului fake news.

_____________

Mai multe detalii aici: http://www.upt.ro/Informatii_UPT_2300_ro.html

#library #upt #bibliotecaupt #biblioteca

Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara

Actualitate

„Atlasul Distanțelor”, cea de-a treia expoziție din cadrul programului Bright Cityscapes, parte a Programului Cultural Național Timișoara Capitală Culturală Europeană, este oficial deschisă!. VEZI POZE!

Publicat

în

De către

Expoziția „Atlasul Distanțelor” prezintă componenta educațională  și este realizată prin colaborarea a trei școli recunoscute: Academia de Design Eindhoven (NL), Facultatea de Arhitectură a TU Delft (NL) și Facultatea de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Politehnica Timișoara (RO). 🏛️🌍
Expoziția „Atlasul Distanțelor” constă în instalații de design și arhitectură realizate de 9 studenți locali și internaționali, selectați printr-un open call, și o colecție extinsă de postere cu proiectele tuturor studenților implicați în program. 🎨📐
Programul de vizitare este de luni până sâmbătă, între 10 și 20, până pe data de 4 noiembrie. Așteptăm cu drag să descoperiți lumea fascinantă a „Atlasului Distanțelor”!
Programul Bright Cityscapes este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara și FABER. Programul Bright Cityscapes face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Flex și Fundația Alber.

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” a preluat conducerea Alianței Timișoara Universitară

Publicat

în

De către

Luni 25 septembrie, înt-un cadru festiv, în prezența rectorilor universităților din Timișoara și a cadrelor didactice din cele patru universități mari, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a preluat conducerea Alianței Timișoara Universitară care se schimbă prin rotație.

Până azi, Alianța Timișoara Universitară a fost condusă de Universitatea de Vest din Timișoara.

La ceremonia care a avut loc la stațiunea tinerilor naturaliști au participat rectorul USV Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de medicină și farmacie Victor Babeș din Timișoara Octavian Marius Crețu, rectorul Universității politehnica din Timișoara Florin Drăgan și rectorul Universității de Vest din Timișoara Marilen Pirtea.

 

vezi VIDEO>>>

https://youtu.be/f6ij9SaiwyI

SURSA> TELE 9TV

Continuă să citești

Învățământ

 𝐁𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢𝐢!

Publicat

în

De către

𝐁𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢𝐢! // 22-23 septembrie în spațiile #UPT

Salutăm și le urăm bun venit la facultățile Universității Politehnica Timișoara, tuturor studenților din anul I care au ales să înceapă noua lor experiență academică în #UPT.

Vă așteptăm la evenimentele pregătite special pentru noul an universitar, unde veți avea posibilitatea să vă conectați cu colegii și cu lumea academică de la UPT:

📅𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟐𝟐 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 // 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐒̗𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̗𝐚, 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐌𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̗𝐞 𝐔𝐏𝐓, 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐌𝐕

De la ora 10:00, vom celebra pe Stadionul Știința ”𝐂𝐞𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐧𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐧 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟐𝟎𝟐𝟒”.

Tot vineri, între orele 11:00- 18:00 veți avea parte de activități, respectiv ateliere interactive, organizate de facultăți, ligi și companii partenere ale UPT, precum evenimentul ”𝐃𝐫𝐢𝐯𝐞 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐅𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 @𝐔𝐏𝐓❗ 𝐁𝐲 HELLA”, eveniment ce va avea loc în parcarea Centrului de Conferințe UPT.

Seara se va încheia cu un vernisaj al expoziției 𝐀𝐭𝐥𝐚𝐬 𝐚𝐥 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐞𝐥𝐨𝐫 – 𝐁𝐫𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐂𝐢𝐭𝐲𝐬𝐜𝐚𝐩𝐞𝐬, dar și un 𝐚𝐟𝐭𝐞𝐫𝐩𝐚𝐫𝐭𝐲 în sala ARChA din incinta parcului cantinei MV.

📅𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 // 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐮𝐥 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̗𝐞𝐬𝐜 – 𝐀𝐥𝐞𝐞𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̗𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆

Între orele 10:00 – 18:00 vor avea loc o serie de 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̗𝐢 𝐜𝐮 𝐥𝐢𝐠𝐢𝐥𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚̆𝐭̗𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐔𝐏𝐓 𝐬̗𝐢 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̗𝐢𝐚 ”𝐕𝐢𝐚𝐭̗𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭”, evenimente ce vă vor oferi posibilitatea de a vă conecta cu mediul universitar.

De la ora 21:00, ne dăm întâlnire la Facultatea de Arhitectură pentru a celebra deschiderea noului an universitar, în ritmuri de dans ”𝐁𝐚𝐜𝐤 𝐭𝐨 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥 𝐃𝐢𝐬𝐜𝐨 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲”.
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­__________________
📣 Sunteți pregătiți pentru o experiență memorabilă? Pregătiți-vă să faceți cunoștință cu viitorul vostru academic într-un mod inedit

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și