stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Stadionul CFR scapă de containerele de pe vremea pandemiei, iar arena va fi redată sportului

Publicat

în

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvar, a efectuat o vizită vineri la spitalul de campanie situat pe Stadionul CFR din Timișoara, care a fost folosit în timpul pandemiei de COVID-19. El a comunicat că această unitate medicală urmează să fie închisă și că stadionul va fi din nou destinat activităților sportive. În perioada următoare, autoritățile locale vor putea începe lucrările de renovare a terenului de joc.

„Am venit aici pentru a evalua progresul în procesul de eliberare a acestui teren de către Armată, deoarece acesta a fost utilizat pentru a găzdui facilități de tip ROL 2, facilități care s-au dovedit eficiente. Din discuțiile pe care le-am purtat cu autoritățile locale, am înțeles că au avut loc dezvoltări care au beneficiat populația din această zonă. Așa cum am convenit, intenționăm să evacuăm cele peste 100 de containere prezente aici și să le relocăm în alte locuri unde sunt necesare. Ne dorim ca, într-un interval de timp rezonabil, acest teren să-și recâștige scopul inițial pentru a satisface nevoile cetățenilor din Timișoara.” a declarat ministrul.

Containerele care vor fi ridicate de pe stadion vor fi duse în alte zone ale ţării, unde va fi nevoie de ele.

Containerele vor fi distribuite în diferite locații, unde vor contribui la îndeplinirea misiunilor și obiectivelor specifice. Unul dintre aceste containere va fi amplasat în Timișoara, în timp ce altele vor ajunge în Sebeș, în funcție de cerințe. Angel Tîlvar a subliniat că vor oferi tot sprijinul necesar pentru ca aceste facilități să fie utilizate în conformitate cu scopurile pentru care au fost alocate.

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, care l-a însoțit pe Ministrul Apărării într-o vizită la fosta locație a spitalului de campanie, a afirmat că Primăria Timișoara intenționează să reînnoiască suprafața de gazon a stadionului respectiv.

El a explicat: „În viitorul apropiat, autoritățile locale vor începe procesul de reamenajare a terenului de joc. Am primit asigurări în acest sens și acesta este mesajul pe care l-am transmis. Într-un interval de aproximativ una-două luni, acest teren va fi acoperit cu gazon. Aceasta reprezintă angajamentul făcut de Primăria Timișoara. Proiectul va fi realizat în etape, iar infrastructura subterană, cum ar fi rețelele de conducte, va fi modernizată și adaptată la noile cerințe. Din discuțiile pe care le-am avut, putem anticipa că, în principiu, totul va fi finalizat în cursul acestui an.”

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dominic Fritz, primar Timișoara- Transformarea Zonei Traian: Un Nou Centru pentru Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că urmează să depună dosarul pentru obținerea de fonduri europene necesare proiectului de regenerare a zonei Traian. Vineri, Consiliul Local a aprobat ultima documentație obligatorie, deschizând astfel calea pentru demararea proiectului.

### Un Nou Centru Urban

Zona Traian este vizată pentru a deveni al doilea centru al Timișoarei, într-un proiect care are în prim-plan îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Proiectul vizează transformarea a patru piețe și douăsprezece străzi din cartierul Fabric. Zonele care în prezent sunt dominate de asfalt și spații publice deteriorate vor fi reconcepute pentru a oferi alei pietonale, spații de odihnă la umbră și zone verzi.

### Îmbunătățiri Majore în Piața Traian

În Piața Traian, se vor planta aliniamente de arbori și se vor introduce zone cu fântâni la nivelul solului, menite să ofere un loc de joacă și răcorire pentru copii și persoanele vulnerabile. În total, suprafața spațiilor verzi va crește cu 60%, iar 355 de arbori noi vor fi plantați, contribuind la crearea unui mediu mai prietenos și mai sănătos.

### Obiectivul Principal: O Calitate Mai Bună a Vieții

„Zona Traian va deveni al doilea centru al Timișoarei. Întreg proiectul are în centrul lui oamenii și o mai bună calitate a vieții. Transformăm 4 piețe și 12 străzi din Fabric. Zone care acum sunt lipsite de vegetație, cu prea mult asfalt și spațiu public deteriorat vor avea alei care invită oamenii la plimbare, locuri de stat la umbră, spații verzi,” a declarat Dominic Fritz.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz: „Am finalizat asfaltarea Căii Lugojului până la sensul spre aeroport”

Publicat

în

De către

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea unui proiect important de infrastructură. Într-o declarație recentă, Fritz a precizat că lucrările de asfaltare a Căii Lugojului, de la intersecția cu strada Pădurea Verde până la sensul spre aeroport, au fost finalizate azi noapte.

#### Eforturi susținute pentru un proiect esențial

Echipele Societății de Drumuri Municipale (SDM) au muncit intens, lucrând până în dimineața de azi la ora 6, pentru a asigura finalizarea în timp record a acestui tronson important. Primarul a apreciat dedicarea și efortul echipelor implicate, subliniind importanța acestui proiect pentru infrastructura orașului.

#### Impact asupra traficului și mobilității urbane

Finalizarea asfaltării Căii Lugojului reprezintă un pas major în îmbunătățirea condițiilor de trafic și a mobilității urbane, facilitând accesul către și dinspre aeroport. Această arteră este esențială pentru locuitorii Timișoarei și pentru cei care tranzitează orașul, fiind o rută frecvent utilizată.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Cod roșu de caniculă în acest weekend: Măsuri de protecție împotriva temperaturilor extreme

Publicat

în

De către

 

În acest weekend, este prognozat un cod roșu de caniculă. Pentru a face față mai ușor temperaturilor extrem de ridicate, vă recomandăm să urmați aceste măsuri esențiale:

#### Deplasări și odihnă
– **Faceți deplasările dimineața sau seara:** Alegeți zonele umbrite și luați pauze frecvente în spații răcoroase, cum ar fi magazinele sau alte spații publice.
– **Evitați aglomerația și efortul fizic intens:** Între orele 11:00-18:00, evitați expunerea la soare și activitățile fizice solicitante.

#### Îmbrăcăminte adecvată
– **Purtați haine lejere și deschise la culoare:** Optați pentru materiale naturale, pălării și ochelari de soare. Nu uitați să folosiți creme cu protecție solară (SPF 50).

#### Hidratare corespunzătoare
– **Consumați cel puțin 2 litri de lichide pe zi:** Beți apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe. În Timișoara, puteți găsi fântâni forate în peste 90 de locații, inclusiv parcuri, bulevarde și piețe publice. Lista completă este disponibilă la linkul din primul comentariu. În această primăvară, Aquatim a montat 9 cișmele noi pentru timișoreni și animalele de companie în diverse parcuri.

#### Alimentație sănătoasă
– **Consumați fructe și legume:** Pepenele, prunele, roșiile și iaurtul sunt recomandate, echivalând un pahar cu apă. Mențineți o dietă echilibrată și variată, preferând alimentele cu valoare calorică mică.
– **Evitați băuturile cu cofeină și zahăr:** Limitați consumul de cafea, ceai, cola și sucuri carbogazoase. De asemenea, evitați alimentele bogate în grăsimi, în special cele de origine animală.
– **Nu consumați alcool:** Alcoolul, inclusiv berea, duce la deshidratare.

#### Suport pentru comunitate
– **Verificați starea de sănătate a persoanelor vulnerabile:** Mențineți legătura cu persoanele în vârstă, rudele, vecinii sau persoanele cu dizabilități, asigurându-vă că sunt în siguranță și oferindu-le ajutorul necesar.
– **Nu lăsați copiii sau animalele de companie singure în autoturisme.**

#### Asistență medicală
– **Cereți sfatul medicului:** La cel mai mic semn de disconfort, fie că este vorba de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, consultați medicul de familie.

Respectând aceste măsuri, veți putea face față mai ușor valului de caniculă și veți asigura sănătatea și siguranța celor dragi. Stați protejați și aveți grijă de voi!

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și