stiriacum.ro

Suntem sociabili

Politică

Marcel Ciolacu, la Timișoara: O zi plină de evenimente politice și culturale

Publicat

în

 

Prim-ministrul social-democrat Marcel Ciolacu a petrecut o zi intensă la Timișoara sâmbătă. Ziua a debutat cu participarea sa la deschiderea expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale,” eveniment cultural de importanță regională și națională.

Expoziția a adunat numeroase oficialități și a fost un prilej de a aprecia contribuția unică a lui Constantin Brâncuși la arta universală și modul în care operele sale au influențat cultura românească și globală.

După această incursiune culturală, la ora 12, la Timișoara Convention Center a avut loc Conferința Județeană de Alegeri a Organizației Timiș a Partidului Social Democrat. La eveniment, au fost prezenți nu doar lideri politici, ci și rectorii celor patru universități de stat din Timișoara.

În discursul său, liderul social-democrat Sorin Grindeanu a evidențiat importanța evenimentului și a menționat contribuția semnificativă a președintelui de onoare al PSD Timiș, Dan Poenaru, care a avut un rol influent în dezvoltarea tinerilor lideri ai partidului. Grindeanu a subliniat faptul că Timișoara a fost mereu un pol de rezistență și dezbateri politice, amintind de momentele dificile din 2017.

Sorin Grindeanu a adăugat că PSD Timiș se află într-o formă electorală asemănătoare cu cea din 2016, când partidul a câștigat alegerile și a preluat conducerea Consiliului Județean Timiș. Liderul social-democrat a subliniat determinarea echipei și ambiția de a câștiga și alegerile viitoare, pentru a putea contribui la dezvoltarea județului Timiș și la binele comunității.

În contextul conferinței județene, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au evidențiat necesitatea unui PSD unit și activ, concentrat pe servirea intereselor comunității și pe punerea în aplicare a unor proiecte benefice pentru oameni. Mesajul transmis a fost că PSD Timiș este pregătit pentru alegerile viitoare și are încredere că poate câștiga susținerea cetățenilor.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a cântat la pian „Deșteaptă-te, române!”

Publicat

în

De către

 

 

Într-un moment cu adevărat inedit, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a surprins trecătorii și locuitorii orașului în Piața Libertății prin interpretarea la pian a imnului național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Gestul său a fost întâmpinat cu aplauze entuziaste din partea celor prezenți în piață.

Cu toate că este cetățean german, Dominic Fritz a transmis un mesaj puternic despre importanța unității în diversitate pentru România. Prin această interpretare muzicală, primarul a subliniat că istoria României este construită pe principiul unității în ciuda diversității provinciilor care au fost unite la 1 Decembrie 1918.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz a evidențiat emoția de a întâlni români din întreaga țară veniți să sărbătorească Ziua Națională la Timișoara. După participarea la parada militară, primarul a ales să împărtășească această bucurie cu locuitorii orașului printr-o interpretare muzicală simbolică.

Aplaudat cu entuziasm, Dominic Fritz a adus o notă de solemnitate și unitate în Piața Libertății, marcând astfel Ziua Națională a României într-un mod cu adevărat special pentru timișoreni.

Continuă să citești

Internațional

Primarul Cherecheș a fost prins în Augsburg!

Publicat

în

De către

 

 

O pagină întunecată a politicii românești pare să se apropie de final odată cu prinderea primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în Augsburg, Germania. Acesta a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Evenimentul a avut loc în urma unor eforturi coordonate între autoritățile românești și cele germane, culminând cu reținerea edilului care își găsise refugiu în străinătate. Cătălin Cherecheș, cunoscut în trecut pentru activitatea sa politică în Baia Mare, a devenit subiectul unei anchete care a dus la condamnarea sa pentru practici corupte.

Prinderea sa în Germania reprezintă o victorie pentru statul de drept și pentru eforturile depuse de autoritățile române în combaterea corupției la nivel înalt. Arestarea primarului condamnat definitiv la închisoare aduce o notă de speranță în lupta împotriva fenomenului corupției în țară.

Această dezvoltare marchează un pas important către responsabilizarea și justiția pentru cei implicați în practici corupte. Comunitatea locală și societatea în ansamblu urmăresc îndeaproape evoluțiile în acest caz, reflectând dorința de a construi o societate mai transparentă și echitabilă. 🇷🇴⚖️

Continuă să citești

Politică

Proiectul Stadionului Multifuncțional din Timișoara, Aprobat cu Succes în Comisia Tehnico-Economică

Publicat

în

De către

 

 

Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, a anunțat cu entuziasm că proiectul pentru construcția noului stadion din Timișoara a atins un moment crucial, obținând aviz favorabil în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării.

Arena multifuncțională, care urmează să înlocuiască actualul stadion Dan Păltinișanu, este acum pe cale să devină realitate, iar progresul înregistrat aduce speranță și entuziasm în rândul comunității. Această veste favorabilă reprezintă un pas semnificativ pentru viitorul infrastructurii sportive din Timișoara.

Vicepreședintele Alexandru Proteasa a subliniat că, la nivel local, Consiliul Județean Timiș este pregătit cu fonduri și documentația completă necesare pentru a demara rapid procedura de demolare, marcând astfel începutul unei noi etape în dezvoltarea infrastructurii sportive a orașului.

Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor urgente ale comunității timișorene, recunoscând importanța unui stadion modern și funcțional pentru evenimente sportive și culturale. Astfel, Timișoara se apropie de realizarea unui proiect ambițios ce va contribui la consolidarea prestigiului orașului în peisajul sportiv național. 🏗️🌟

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și