stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Președintele Klaus Iohannis Participă la Summit-ul Comunității Politice Europene: O Agendă Cu Tematici Cheie

Publicat

în

 

**Președintele Klaus Iohannis Participă la Summit-ul Comunității Politice Europene: O Agendă Cu Tematici Cheie**

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat parte astăzi la cel de-al treilea Summit al Comunității Politice Europene, organizat în Spania, la Granada. Acest eveniment reprezintă o oportunitate deosebită pentru liderii europeni de a discuta teme de actualitate cu impact major asupra viitorului Uniunii Europene și a cetățenilor săi.

Unul dintre principalele puncte de discuție la această întrunire de înalt nivel este securitatea. În contextul unor schimbări globale și a amenințărilor la adresa securității europene, liderii discută strategii comune pentru a asigura protecția și stabilitatea în cadrul Uniunii Europene și în afara ei.

Energia și mediul sunt două aspecte cruciale abordate la Summit. Cu schimbările climatice care afectează tot mai evident planeta, liderii europeni caută soluții durabile pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător și pentru a asigura o sursă de energie curată și eficientă pentru viitor.

Transiția verde și digitalizarea sunt și ele subiecte-cheie la acest Summit. Europa se află în mijlocul unei transformări radicale către o economie mai verde și mai digitală. Această evoluție impune abordarea chestiunilor legate de inovația tehnologică și sustenabilitate, asigurându-se că Uniunea Europeană rămâne competitivă și pregătită pentru viitor.

O altă temă esențială de discuție este inteligența artificială (IA), un domeniu în rapidă dezvoltare care promite să aducă schimbări semnificative în toate aspectele vieții. Liderii europeni examinează modul în care IA poate fi utilizată pentru beneficiul societății, luând în considerare aspecte legate de etică, reglementare și inovare.

Într-o lume interconectată, multilateralismul joacă un rol crucial în politica globală. Summit-ul oferă ocazia de a discuta despre relațiile internaționale, cooperarea și consolidarea Uniunii Europene în contextul unui mediu internațional în schimbare rapidă.

Prezența Președintelui Klaus Iohannis la acest Summit subliniază angajamentul României față de valorile și obiectivele europene comune. Prin participarea sa activă la discuțiile privind securitatea, mediu, digitalizare și multe altele, România se aliniază la eforturile depuse la nivel european pentru a construi un viitor mai prosper și mai sigur pentru cetățenii săi și pentru Europa în ansamblu. Această reuniune importantă deschide drumul către colaborarea și acțiunile comune în fața provocărilor contemporane.

Actualitate

Incident la Târgul de Crăciun: Roata panoramică blocată în parcul „Oleg Danovski

Publicat

în

De către

 

 

Într-un incident neașteptat, roata panoramică din Târgul de Crăciun organizat în parcul „Oleg Danovski” din Constanța a suferit o blocare, determinând intervenția de urgență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța. Eforturile de remediere au implicat 3 echipaje SMURD, o autoutilitară dotată cu scară și o auto-platformă specializată pentru evacuarea celor aflați la înălțime.

Incidentul a generat momente tensionate în rândul vizitatorilor care se aflau la înălțime în roata panoramică, iar autoritățile au reacționat prompt pentru a asigura siguranța acestora. Echipajele de intervenție au acționat coordonat pentru a rezolva situația și a preveni orice potențial pericol.

Conform informațiilor furnizate de ISU Constanța, intervenția a inclus utilizarea a trei echipaje SMURD, pregătite să gestioneze situații de urgență medicale. În plus, o autoutilitară echipată cu scară și o auto-platformă au fost mobilizate pentru evacuarea persoanelor aflate la înălțime în roata panoramică.

Pe parcursul operațiunii de salvare, echipajele au lucrat cu profesionalism și eficiență pentru a asigura siguranța tuturor persoanelor implicate. Din fericire, nicio victimă sau rănit nu a fost raportat în urma incidentului.

Organizatorii Târgului de Crăciun și autoritățile locale au luat măsuri suplimentare pentru a evalua și remedia problemele tehnice ale roții panoramice, asigurându-se că astfel de incidente vor fi prevenite în viitor. Evenimentul a continuat după soluționarea situației, oferind vizitatorilor o experiență plăcută și în siguranță în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Continuă să citești

Actualitate

30 noiembrie- Sfântul Andrei, Cel întâi chemat

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Rugăciune pentru Pacea Lumii și Bunătate în Suflete: Omagiu Sfântului Andrei”

Într-o zi specială de sărbătoare spirituală, ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cel chemat între Apostoli, verhovnicul și fratele adevărat, Sfântul Andrei. Prin intermediul acestei rugăciuni, aducem omagiu și ne încredem în harul său, cerând Stăpânului tuturor să dăruiască pace lumii și milă sufletelor noastre.

Sfântul Andrei, cunoscut drept „Cel întâi chemat”, rămâne un izvor de inspirație și sfințenie în tradiția creștină. Astăzi, ne adunăm în rugăciune pentru a implora binecuvântarea lui Andrei asupra lumii noastre tulburate și pentru a căuta în sufletele noastre acea mare milă pe care Sfântul o revarsă.

Această rugăciune devine o doxologie, un cântec de slavă adus Creatorului, prin intermediul căruia ne conectăm la spiritualitatea sfântă a zilei. Într-un sinaxar al adorării, suntem ghidați să privim spre Sfântul Andrei ca pe un intermediar între lumea noastră și Divinitate.

În această atmosferă de solemnitate și sfințenie, rugăciunea noastră devine un legământ de păstrare a păcii în lume și de a căuta acea mare milă pentru sufletele noastre. Sinaxarul și doxologia devin instrumente ale credinței noastre, iar Sfântul Andrei devine un călăuzitor divin în această călătorie spirituală.

Așadar, să ne unim în inimă și rugăciune pentru a aduce pace în lume și a dobândi acea milă divină în sufletele noastre, inspirați de Sfântul Andrei, apostolul și rugătorul nostru.

Continuă să citești

Actualitate

Aleodor SOBOLU primarul din comuna Orțișoara, este acel primar care nu vrea șă își completeze declarația de AVERE! ANI va lua măsuri!

Publicat

în

De către

Tupeistul sau analfabetul politic Aleodor Sobolu, primarul din comuna Orțișoara, nu și-a completat declarația de avere din 2020. Imediat intrăm în anul 2024.

Acest om are un tupeu ieșit din comun, i-a păcălit pe cetățenii să îl voteze, și acum crede că este tarlaua lui personală.

Oameni fără conduită și fără obraz , din această categorie face parte Aleodor.

În 2020 a ieșit la mustață primar. La anul cetățenii sunt hotărâți să nu îl mai voteze.

Acest primar a făcut toate combinațiile posibile în comună, a mințit și păcălit oamenii cum a vrut el.

În declarația de avere, completată în 2020, figureză cu două mașini, o Toyota Yaris, și un Mercedes sin 2016(de unde a avut bani să cumpere…..numai el știe.)

  • deține o casă în Orțișoara din 2017 cu o suprafață de 980mp
  • Salariu anual era în 2020 65.000 RON(5500 ron/ lunar)

Cu o mie de euro salar pe lună are bani de Mercedes din 2016?????!!!! Cam șmecher și hoț neprins acest individ…….

Hai ALEODORE completează declarația de avere și interese, până nu vine ANI și DNA-ul!!!! Să vedem cu ce te-ai mai îmbogățit…….sau o ascunde bine ….averea…..

Mai urmează și alții…….

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și