stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Președintele Iohannis a promulgat proiectul de lege privind reforma fiscală și reducerile de cheltuieli

Publicat

în

 

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat recent un proiect de lege amplu, asupra căruia Guvernul și-a angajat răspunderea, cu scopul de a introduce măsuri fiscale semnificative, de reducere a cheltuielilor în sectorul public și de impunere a disciplinei financiare. Acest proiect de reformă fiscală are ca obiectiv creșterea veniturilor bugetului de stat și corectarea deficitele financiare existente.

Printre măsurile-cheie incluse în acest proiect de lege se numără:

1. **Introducerea impozitului minim pe cifra de afaceri:** O măsură proeminentă constă în instituirea unui impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri a companiilor, cu condiția ca acest impozit să se aplice dacă cifra de afaceri depășește impozitul de 16% pe profit. De asemenea, băncile vor fi supuse unei forme mai rigide a acestei taxe, fiind impuse obligații fiscale dublate pe ultima sută de metri a anului fiscal.

2. **Majorarea impozitelor pentru microîntreprinderi:** Proiectul de lege prevede o majorare a nivelului impozitului pe veniturile obținute de microîntreprinderi, cu scopul de a crește veniturile bugetare.

3. **Majorări ale TVA-ului:** Reforma fiscală aduce și o creștere a nivelului taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru anumite bunuri și servicii.

4. **Impozitarea activităților independente:** Persoanele care desfășoară activități independente vor fi supuse unei creșteri a încărcării fiscale.

5. **Accize pe băuturi zaharoase:** Proiectul prevede impunerea unei accize speciale pentru băuturile cu un conținut ridicat de zahăr, în concordanță cu tendințele globale de promovare a alimentației sănătoase.

6. **Majorări ale accizelor pentru tutun și alcool:** Accizele la produsele din tutun și băuturile alcoolice vor fi majorate mai rapid, ca parte a strategiei de descurajare a consumului.

În paralel cu aceste măsuri fiscale, reforma cuprinde și reduceri de cheltuieli în sectorul public, precum desființarea de posturi vacante și posturi de șef birou. Aceste acțiuni sunt menite să optimizeze utilizarea resurselor publice și să asigure eficiența administrării acestora.

Reforma fiscală are ca scop consolidarea finanțelor publice și creșterea resurselor bugetare, ceea ce ar putea contribui la îmbunătățirea stării economice a țării. Cu toate acestea, măsurile fiscale

Actualitate

Mobilizare de Urgență pentru Stingerea Incendiilor de Vegetație în Județul Timiș

Publicat

în

De către

 

# Informare de Presă: STOP Arderilor Necontrolate!

 

Astăzi după-amiază, pompierii din cadrul Secției Sânnicolau Mare, alături de voluntari din comunele Cenad, Saravale, Dudeștii Vechi și Periam, au intervenit rapid pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată care s-a manifestat pe multiple focare, de-a lungul DJ 682, între Sânnicolau Mare și Saravale.

### Detalii Intervenție

Pentru câteva minute, drumul a fost inundat de fum dens, ceea ce a impus intervenția echipajelor de poliție și jandarmi pentru a asigura siguranța traficului și a participanților la trafic. În același timp, un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Sânpetru Mare, mobilizând suplimentar resursele de intervenție.

### Daunele Provocate

În urma incendiilor, au fost distruse aproximativ 6 hectare de vegetație uscată și miriște, 3 hectare de cultură de grâu și 1 hectar de lucernă. Aceste incidente subliniază gravitatea și pericolul pe care arderea necontrolată a vegetației îl reprezintă pentru agricultură și mediu.

### Apel către Cetățeni

Autoritățile fac un apel urgent către cetățeni să nu igienizeze terenurile prin incendiere. Arderea vegetației uscate este **strict interzisă** și constituie un pericol major pentru siguranța publică și mediul înconjurător.

**Recomandări pentru Prevenirea Incendiilor:**
– **NU utilizați focul deschis** în zonele cu vegetație uscată sau împădurite.
– **NU aruncați la întâmplare** resturile de la țigări. Acestea pot declanșa incendii de proporții.

Prin respectarea acestor recomandări, contribuim cu toții la prevenirea incendiilor și la protejarea mediului și a bunurilor comune. Autoritățile își continuă eforturile de informare și prevenire, pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz, primar Timișoara- Transformarea Zonei Traian: Un Nou Centru pentru Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că urmează să depună dosarul pentru obținerea de fonduri europene necesare proiectului de regenerare a zonei Traian. Vineri, Consiliul Local a aprobat ultima documentație obligatorie, deschizând astfel calea pentru demararea proiectului.

### Un Nou Centru Urban

Zona Traian este vizată pentru a deveni al doilea centru al Timișoarei, într-un proiect care are în prim-plan îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Proiectul vizează transformarea a patru piețe și douăsprezece străzi din cartierul Fabric. Zonele care în prezent sunt dominate de asfalt și spații publice deteriorate vor fi reconcepute pentru a oferi alei pietonale, spații de odihnă la umbră și zone verzi.

### Îmbunătățiri Majore în Piața Traian

În Piața Traian, se vor planta aliniamente de arbori și se vor introduce zone cu fântâni la nivelul solului, menite să ofere un loc de joacă și răcorire pentru copii și persoanele vulnerabile. În total, suprafața spațiilor verzi va crește cu 60%, iar 355 de arbori noi vor fi plantați, contribuind la crearea unui mediu mai prietenos și mai sănătos.

### Obiectivul Principal: O Calitate Mai Bună a Vieții

„Zona Traian va deveni al doilea centru al Timișoarei. Întreg proiectul are în centrul lui oamenii și o mai bună calitate a vieții. Transformăm 4 piețe și 12 străzi din Fabric. Zone care acum sunt lipsite de vegetație, cu prea mult asfalt și spațiu public deteriorat vor avea alei care invită oamenii la plimbare, locuri de stat la umbră, spații verzi,” a declarat Dominic Fritz.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz: „Am finalizat asfaltarea Căii Lugojului până la sensul spre aeroport”

Publicat

în

De către

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea unui proiect important de infrastructură. Într-o declarație recentă, Fritz a precizat că lucrările de asfaltare a Căii Lugojului, de la intersecția cu strada Pădurea Verde până la sensul spre aeroport, au fost finalizate azi noapte.

#### Eforturi susținute pentru un proiect esențial

Echipele Societății de Drumuri Municipale (SDM) au muncit intens, lucrând până în dimineața de azi la ora 6, pentru a asigura finalizarea în timp record a acestui tronson important. Primarul a apreciat dedicarea și efortul echipelor implicate, subliniind importanța acestui proiect pentru infrastructura orașului.

#### Impact asupra traficului și mobilității urbane

Finalizarea asfaltării Căii Lugojului reprezintă un pas major în îmbunătățirea condițiilor de trafic și a mobilității urbane, facilitând accesul către și dinspre aeroport. Această arteră este esențială pentru locuitorii Timișoarei și pentru cei care tranzitează orașul, fiind o rută frecvent utilizată.

 

 

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și