stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

România Investește în Viitorul Transportului Feroviar: Noi Trenuri Alstom pe Cale să Revoluționeze Călătoriile

Publicat

în

 

O delegație de la Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a efectuat o vizită tehnică semnificativă la fabrica Alstom Konstal din Katowice, Polonia, marcând un pas important în modernizarea rețelei feroviare din România. Scopul principal al acestei vizite a fost să inspecteze prima ramă, Coradia Stream RE-IR 102, care se află într-un stadiu avansat de producție și care, după teste riguroase, urmează să fie livrată ARF. Această inovație feroviară va fi introdusă în exploatare pe rețeaua feroviară din România, aducând cu ea beneficii semnificative pentru călători și pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

Valoarea totală a contractului pentru achiziția a 37 de unități electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la impresionanta sumă de 2.421.771.878 lei, fără TVA. Finanțarea acestui proiect de amploare este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile și din Bugetul de stat, subliniind importanța modernizării transportului feroviar în România.

Aceste trenuri Alstom au la bază tehnologie de vârf și vor face ca călătoriile pe calea ferată să devină mai rapide și mai confortabile pentru pasageri. Prima rută pe care aceste trenuri vor circula cu pasageri va fi București – Constanța, aducând un beneficiu semnificativ pentru călătorii care frecventează această rută aglomerată.

Ramele electrice de lung parcurs vor deservi o serie de rute importante din România, conectând orașe cheie precum București, Constanța, Brașov, Cluj, Iași și multe altele. Viteza maximă de rulare a acestor trenuri este de 160 km/h, oferind călătorilor un transport rapid și eficient. Compoziția acestor trenuri include șase vagoane, două dintre acestea fiind vagoane de capăt cu cabine de conducere, iar celelalte patru vagoane intermediare. Acest design asigură un număr generos de 351 de locuri pe scaune, oferind pasagerilor un nivel de confort și spațiu pentru a face călătoriile pe calea ferată mai plăcute.

Modernizarea infrastructurii feroviare și introducerea acestor noi trenuri reprezintă un pas semnificativ pentru dezvoltarea sistemului de transport feroviar din România. Această inițiativă va contribui la creșterea eficienței călătoriilor, la reducerea congestionării și la oferirea unei alternative mai durabile pentru călătoriile pe distanțe lungi. Cu astfel de investiții, viitorul transportului feroviar din România arată promițător, și călătorii se pot aștepta la o experiență mai bună pe calea ferată.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dominic Fritz, primar Timișoara- Transformarea Zonei Traian: Un Nou Centru pentru Timișoara

Publicat

în

De către

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că urmează să depună dosarul pentru obținerea de fonduri europene necesare proiectului de regenerare a zonei Traian. Vineri, Consiliul Local a aprobat ultima documentație obligatorie, deschizând astfel calea pentru demararea proiectului.

### Un Nou Centru Urban

Zona Traian este vizată pentru a deveni al doilea centru al Timișoarei, într-un proiect care are în prim-plan îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Proiectul vizează transformarea a patru piețe și douăsprezece străzi din cartierul Fabric. Zonele care în prezent sunt dominate de asfalt și spații publice deteriorate vor fi reconcepute pentru a oferi alei pietonale, spații de odihnă la umbră și zone verzi.

### Îmbunătățiri Majore în Piața Traian

În Piața Traian, se vor planta aliniamente de arbori și se vor introduce zone cu fântâni la nivelul solului, menite să ofere un loc de joacă și răcorire pentru copii și persoanele vulnerabile. În total, suprafața spațiilor verzi va crește cu 60%, iar 355 de arbori noi vor fi plantați, contribuind la crearea unui mediu mai prietenos și mai sănătos.

### Obiectivul Principal: O Calitate Mai Bună a Vieții

„Zona Traian va deveni al doilea centru al Timișoarei. Întreg proiectul are în centrul lui oamenii și o mai bună calitate a vieții. Transformăm 4 piețe și 12 străzi din Fabric. Zone care acum sunt lipsite de vegetație, cu prea mult asfalt și spațiu public deteriorat vor avea alei care invită oamenii la plimbare, locuri de stat la umbră, spații verzi,” a declarat Dominic Fritz.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz: „Am finalizat asfaltarea Căii Lugojului până la sensul spre aeroport”

Publicat

în

De către

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea unui proiect important de infrastructură. Într-o declarație recentă, Fritz a precizat că lucrările de asfaltare a Căii Lugojului, de la intersecția cu strada Pădurea Verde până la sensul spre aeroport, au fost finalizate azi noapte.

#### Eforturi susținute pentru un proiect esențial

Echipele Societății de Drumuri Municipale (SDM) au muncit intens, lucrând până în dimineața de azi la ora 6, pentru a asigura finalizarea în timp record a acestui tronson important. Primarul a apreciat dedicarea și efortul echipelor implicate, subliniind importanța acestui proiect pentru infrastructura orașului.

#### Impact asupra traficului și mobilității urbane

Finalizarea asfaltării Căii Lugojului reprezintă un pas major în îmbunătățirea condițiilor de trafic și a mobilității urbane, facilitând accesul către și dinspre aeroport. Această arteră este esențială pentru locuitorii Timișoarei și pentru cei care tranzitează orașul, fiind o rută frecvent utilizată.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Cod roșu de caniculă în acest weekend: Măsuri de protecție împotriva temperaturilor extreme

Publicat

în

De către

 

În acest weekend, este prognozat un cod roșu de caniculă. Pentru a face față mai ușor temperaturilor extrem de ridicate, vă recomandăm să urmați aceste măsuri esențiale:

#### Deplasări și odihnă
– **Faceți deplasările dimineața sau seara:** Alegeți zonele umbrite și luați pauze frecvente în spații răcoroase, cum ar fi magazinele sau alte spații publice.
– **Evitați aglomerația și efortul fizic intens:** Între orele 11:00-18:00, evitați expunerea la soare și activitățile fizice solicitante.

#### Îmbrăcăminte adecvată
– **Purtați haine lejere și deschise la culoare:** Optați pentru materiale naturale, pălării și ochelari de soare. Nu uitați să folosiți creme cu protecție solară (SPF 50).

#### Hidratare corespunzătoare
– **Consumați cel puțin 2 litri de lichide pe zi:** Beți apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe. În Timișoara, puteți găsi fântâni forate în peste 90 de locații, inclusiv parcuri, bulevarde și piețe publice. Lista completă este disponibilă la linkul din primul comentariu. În această primăvară, Aquatim a montat 9 cișmele noi pentru timișoreni și animalele de companie în diverse parcuri.

#### Alimentație sănătoasă
– **Consumați fructe și legume:** Pepenele, prunele, roșiile și iaurtul sunt recomandate, echivalând un pahar cu apă. Mențineți o dietă echilibrată și variată, preferând alimentele cu valoare calorică mică.
– **Evitați băuturile cu cofeină și zahăr:** Limitați consumul de cafea, ceai, cola și sucuri carbogazoase. De asemenea, evitați alimentele bogate în grăsimi, în special cele de origine animală.
– **Nu consumați alcool:** Alcoolul, inclusiv berea, duce la deshidratare.

#### Suport pentru comunitate
– **Verificați starea de sănătate a persoanelor vulnerabile:** Mențineți legătura cu persoanele în vârstă, rudele, vecinii sau persoanele cu dizabilități, asigurându-vă că sunt în siguranță și oferindu-le ajutorul necesar.
– **Nu lăsați copiii sau animalele de companie singure în autoturisme.**

#### Asistență medicală
– **Cereți sfatul medicului:** La cel mai mic semn de disconfort, fie că este vorba de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, consultați medicul de familie.

Respectând aceste măsuri, veți putea face față mai ușor valului de caniculă și veți asigura sănătatea și siguranța celor dragi. Stați protejați și aveți grijă de voi!

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și